Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stilistė atskleidė rudens-žiemos mados tendencijas: neprašausite su šiomis spalvomis

Nors ruduo netrukus skatins iš spintų traukti šiltesnius drabužius, šie deriniai neprivalo būti monotoniški. Stilistės teigimu, mados pasaulyje šį rudenį ir žiemą dominuos skirtingų tekstūrų derinimas, sluoksniai, kontrastai ir dinamiškumas, suteiksiantis progą ieškoti naujų interpretacijų kasdieniams drabužiams.
Rudens-žiemos mados tendencijos
Rudens-žiemos mados tendencijos / Pranešimo aut. nuotr. / 15min koliažas

„Pagrindinė šio rudens-žiemos sezono tema – daugiatekstūriškumas, jaukumas ir sluoksniai. Juos kursime iš paltų, šalikų, apykaklių, kailio ir odos, kontrastuojančių su lengvu šifonu ir kitais perregimais audiniais“, – sako stilistė Roberta Čyžiūtė, šio sezono derinius sukūrusi iš Kauno „Akropolio“ asortimento, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Mezginiai ir gyvūnų raštai

Pasak stilistės, šį rudenį ir žiemą matysime itin daug įvairiausių megztų audinių: „pynės, skirtingi megztiniai, derinami vienas prie kito, ilgi šalikai – drauge su vilnoniais švarkais, žemiškomis spalvomis tai kurs šiltą, jaukų įvaizdį, kuris, be kita ko, bus praktiškas permainingų orų laikotarpiu“.

R. Čyžiūtės teigimu, bene lengviausias būdas atliepti šią tendenciją – įsigyti ilgą, masyvų šaliką.

Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos
Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos

„Šaliką galima rinktis tokį, kad kone vilktųsi žeme: jis ne tik išilgins figūrą, bet ir pridės į derinį dar vieną sluoksnį. Be to, galime žaisti su spalva ar raštais: rinktis ryškios akcentinės spalvos ar languotą šaliką, subtiliai pagyvinsiantį santūresnį derinį“, – teigia ji.

Turtingoje šio sezono tekstūrų paletėje svarbią vietą užims ir kailis bei oda. Pasak stilistės, blizgi ar versta oda, leopardo raštai bei kailio tekstūros bus matomos tiek lauko drabužiuose, tiek švarkuose, tiek ir sijonuose.

„Tai kuria dar daugiau žaidimo skirtingu medžiagiškumu ir sluoksniais galimybių, pavyzdžiui, derinant odą su kailiu ar mezginiais“, – pastebi ji.

Žemiškos spalvos ir ryškūs akcentai

Pasak stilistės, kaip ir kiekvieną rudenį, šiemet vyraus žemiškų spalvų paletė, kurią dar labiau stiprins išsilaikantis rudos spalvos dominavimas.

Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos
Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos

„Jau kurį laiką kalbama, kad ruda yra naujoji juoda, taigi, įprastus juodus paltus ir batus šį sezoną keičia šiltesni, jaukesni ir įvairesni rudi atspalviai“, – sako ji.

R. Čyžiūtė turi gerų žinių ir ryškių spalvų mėgėjams: jiems rekomenduoja sodrią pomidoro raudoną ar labiau klasikinę garstyčių geltoną.

„Abi šios spalvos puikiai derės prie žemiškos paletės kaip akcentinės spalvos rankinei, pėdkelnėms, megztiniui ar šalikui, be to, puikiai atrodys ir kaip dominuojančios derinyje“, – sako ji.

Bohemiškumas ir nostalgija

Stilistės teigimu, šį sezoną matysime bohemos ir hipių inspiruoto boho chic stiliaus sugrįžimą: maksimalizmą, kutus, raukinius, žaismingas detales ir lengvus audinius, pelerinas.

Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos
Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos

„Kai kam tai gali būti naujas atradimas, vis dėlto tie, kas domisi mados istorija, prisimins, jog šiuo stiliumi jau gyvenome 2010-aisiais. Apskritai imant, jau kurį laiką mados pasaulyje stipriai vyraujanti nostalgija išsilaikys ir toliau, tačiau ji tampa chaotiška, nesusiejama su konkrečiu laikmečiu“, – teigia R. Čyžiūtė.

Kita ryški tendencija, pasak jos, bus midi ir maxi ilgio sijonų sugrįžimas: juos stilistė rekomenduoja derinti su auliniais batais bei ilgu paltu ar lietpalčiu.

Šį rudens-žiemos sezoną, stilistės teigimu, taip pat verta rinktis džinsą ir langelius: „juos taip pat galima sluoksniuoti tarpusavyje, kuriant žaismingus, maištingus, pankiško stiliaus derinius“.

Didelės rankinės ir spalvingos pėdkelnės

R. Čyžiūtė primena, jog nepaisant trumpesnių dienų, baigiantis vasarai nereikėtų toli padėti akinių nuo saulės: jie išliks svarbiu stiliaus akcentu, be to, pravers saulėtomis dienomis.

Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos
Pranešimo aut. nuotr./Rudens-žiemos mados tendencijos

Svarbiu aksesuaru šį sezoną taps ir talpios, praktiškos rankinės, pakeisiančios mažus rankinukus. R. Čyžiūtė taip pat primena, jog puiki erdvė eksperimentams su tekstūromis ir spalvomis gali būti pėdkelnės – jos įvaizdį taip pat praturtins raštais ir spalvomis.

Pernai vyravusią raudonų pėdkelnių madą, pasak stilistės, praplės balta ar mėlyna spalvos, nertas audinys ar leopardo raštai.

„Taigi, laukia itin margas ir turtingas rudens-žiemos sezonas, kuris tikrai neleis nuobodžiauti, kvies eksperimentuoti ir atrasti naujas spalvas bei derinius“, – sako R. Čyžiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas