Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Gandžumianas apie vestuvių fotografų aprangą: kartais atrodo, kad jie su ja miega

Šaltasis metų periodas yra pats karščiausias besiruošiantiems vestuvių iškilmėms vasarą: viską iki smulkmenų apgalvojantiems jauniesiems neretai gražią šeimos ir meilės šventę sugadina... dainininkai, fotografai ar operatoriai, kurie per šventę dažnai atrodo lyg atkeliavę tiesiai iš sporto salės, rašoma pranešime spaudai.
Seržas Gandžumianas
Seržas Gandžumianas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikrai esu matęs fotografų, kurie į vestuves ateina vilkėdami sportine apranga“, – pasakoja populiarus įvairių renginių vedėjas Antanas Kanopkinas. Jam pritaria žurnalistė Evelina Uždavinytė: „Pusbrolio vestuvėse grupės vokalistas buvo „pasipuošęs“ pilku naminiu treningučiu.“ Pokylio dalyviams tokia apranga pasirodė netinkama, bet niekas nedrįso užsiminti.

Atrodo, kad Lietuvoje nusistovėjusi tokia nuomonė: kuo baisiau atrodysiu, tuo gražiau nufotografuosiu. Kodėl užsienyje taip nėra?

O štai daugelį metų vestuves fotografuojantis ir filmuojantis Antanas Bružas drąsiai išsako argumentus, kodėl dirbdamas vestuvėse vilki laisvalaikio aprangą.

„Dėl muzikantų – neturiu teisės kištis. Bet dėl fotografų ar filmuotojų savo nuomonę išreikšiu. Aš filmuotojas, dirbu jau daugiau kaip 25 metus. Į vestuves, pokylius ar į koncertus eiti dirbti su kostiumu (esu daug kartų ėjęs) labai nepatogu ir net kenkia darbui (drabužiams irgi). Filmuodamas dažnai priklaupi ant kelių, tenka filmuoti atsigulus lauke, net žiemą bristi į vandenį. Ne visada kostiumas tam padeda. Vilkiu patogius drabužius, bet jie švarūs ir tvarkingi“, – pasakoja ilgametis vestuvių operatorius.

Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Bružas
Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Bružas

Dizaineris Seržas Gandžumianas negaili kritikos savo apranga nesirūpinantiems vestuvių fotografams.

„Tai aktuali tema, nes kartais pakviestas fotografas, kad ir kokiu talentu būtų apdovanotas, netinkama apranga sugadina visą šventę. Juk jis visuomet matomas: būna šalia jaunųjų, prie scenos ar stovi ant jos: galiu pasakyti, kad net 80 proc. atrodo blogai: ne tik, kad vilki sportinę aprangą, bet ji neretai tokia nusidėvėjusi, kad atrodo, jog su šia apranga fotografas dar ir miega.

Atrodo, kad Lietuvoje nusistovėjusi tokia nuomonė: kuo baisiau atrodysiu, tuo gražiau nufotografuosiu. Kodėl užsienyje taip nėra? Raudonojo kilimo renginiuose fotografų neatskirsi nuo svečių: jie tokie pat pasitempę ir apsirengę pagal etiketo taisykles: manau, Lietuvoje tai turėtų būti siekiamybė“, – įsitikinęs S.Gandžumianas.

Renginių vedėjas Antanas Kanopkinas pritaria išsakytai dizainerio nuomonei. Jo manymu, bet kuris vestuvėse dirbantis žmogus turi atrodyti nepriekaištingai.

Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kanopkinas
Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kanopkinas

„Daugelis sutiktų fotografų ir operatorių sako, kad jiems neįpareigojanti apranga suteikia laisvę, o aš manau, kad žmogus turi papuošti šventę savo išvaizda. Tai savotiška pagarba jauniesiems ir visiems šventės dalyviams. Kodėl tada vedėjams nereikia asmeninės laisvės? Jie visada pasitempę, nors juda ne mažiau nei bet kuris kitas fotografas, operatorius ar muzikantas“, – retoriškai klausia A.Kanopkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai