Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ši veido dalis gali iš esmės pakeisti jūsų išvaizdą: kaip rūpintis antakiais šaltuoju sezonu?

Ruduo ir žiema – metas, kai daugeliui iš mūsų tenka iš naujo įvertinti savo grožio rutiną, pakeisti kai kuriuos vasaros įpročius. Kai lauke atvėsta, o šildymo sezonas verčia odą ir plaukus sausėti, būtina ypatingai rūpintis ne tik savo oda, bet ir antakiais.
Antakiai
Antakiai / Shutterstock nuotr.

Antakiai – veido dalis, kuri diskusijose apie grožį ar mados tendencijas dažnai lieka nuošalyje, tačiau jie gali iš esmės pakeisti mūsų išvaizdą, o antakių forma dažnai lemia ir mūsų veido išraišką.

Kaip juos tinkamai prižiūrėti, kad net šalčiausiomis dienomis atrodytų nepriekaištingai? Žinomų moterų stilistė Elinga Venclovienė pranešime žiniasklaidai pasidalino patarimais, kaip išlaikyti sveikus, gražius antakius rudenį ir žiemą.

Drėkinimas tampa būtinybe

Kai temperatūra lauke nukrenta, oras šildomuose namuose tampa sausas, o tai tiesiogiai veikia ne tik mūsų odą, bet ir antakių plaukelius.

„Antakių oda ir patys plaukeliai labai greitai sausėja, todėl drėkinimas šaltuoju metų laiku tampa nepaprastai svarbus. Rekomenduoju naudoti serumus ar aliejus, kurių sudėtyje yra vitaminų E ir B5 – jie maitina, stiprina plaukelius ir skatina jų augimą“, – pataria E. Venclovienė.

Ilgametę patirtį sukaupusios stilistės teigimu, tokie serumai ne tik drėkina plaukelius, bet ir apsaugo juos nuo lūžinėjimo bei padeda atgauti sveiką išvaizdą. Drėkinimas turėtų būti įtrauktas į kasdienę grožio rutiną, kad antakiai išliktų stiprūs ir sveiki visus metus.

Pranešimo aut. nuotr./Elinga Vencloviene
Pranešimo aut. nuotr./Elinga Vencloviene

Nepersistenkite plonindamos antakius

E. Venclovienės teigimu, antakiai – tai ne tik grožio detalė, bet ir svarbi veido išraiškos dalis.

„Rudenį ir žiemą, kai plaukeliai auga lėčiau, reikėtų būti atsargesniems su jų formavimu. Moterys neretai mėgsta plonesnius, itin išformuotus antakius, tačiau šaltuoju sezonu rekomenduoju pasirinkti natūralesnę formą. Tankesni antakiai suteiks veidui šilumos ir natūralumo“, – teigia stilistė.

Be to, pasak E. Venclovienės, tankesni antakiai padeda sukurti natūralų ir jaunatvišką įvaizdį, kuris ypač aktualus šiuo metų laiku, kai veidas dažnai atrodo blankesnis dėl šviesos trūkumo.

Kasdienis šukavimas daro stebuklus

Kasdienis šukavimas yra paprastas, tačiau labai efektyvus būdas palaikyti antakių sveikatą.

„Šukuokite antakius kasdien. Tai ne tik padeda formuoti gražią antakių liniją, bet ir skatina kraujotaką, gerina plaukelių maitinimą, taigi – skatina jų augimą bei užtikrina, kad jūsų antakiai būtų žvilgantys ir sveiki“, – pataria stilistė.

Reguliarus šukavimas padeda plaukeliams augti stipresniems ir tankesniems, o tai ypač svarbu norint užtikrinti, kad antakiai atrodytų natūraliai, sveikai.

„Naudokite specialų šepetėlį arba net seną, švariai išplautą tušo šepetėlį – šukavimas padės ne tik formuoti, bet ir išvengti nenatūralaus plaukelių susiklijavimo, kuris tikrai neatrodo itin patraukliai“, – sako E. Venclovienė.

123RF.com nuotr./Antakiai
123RF.com nuotr./Antakiai

Dar daugiau dėmesio tinkamų priemonių pasirinkimui

Atėjus rudeniui verta atidžiau įvertinti ir tai, kokias makiažo priemones naudojate antakiams formuoti bei ryškinti.

„Šaltuoju metų laiku venkite per daug sausų produktų, tokių kaip antakių pudros, nes jie gali dar labiau išsausinti plaukelius ir odą aplink antakius. Patarčiau rinktis kremines tekstūras ar gelius, kurie ne tik padeda suformuoti antakius, bet ir suteikia jiems papildomą drėkinimą“, – rekomenduoja stilistė.

Drėkinančios priemonės padės išlaikyti antakius žvilgančius net šalčiausią žiemą. Tačiau, pasak E. Venclovienės, labai svarbu skaityti ir produktų sudėtį.

„Venkite priemonių, kurių sudėtyje yra alkoholio – jis sausina odą ir plaukelius. Ieškokite produktų, praturtintų natūraliais aliejais, pantenoliu ar vitaminais, kurie padės išlaikyti antakius minkštus ir elastingus,“ – pataria ji.

Natūralios sudedamosios dalys ne tik apsaugos jūsų antakius nuo aplinkos poveikio, bet ir padės jiems atrodyti sveikiau ir gyvybingiau.

Apsaugokite antakius nuo žvarbaus oro

Žiemą mūsų oda ir plaukai patiria nuolatinį stresą dėl šalčio, vėjo ir sniego.

„Sniegas ir lietus, kartu su žvarbiu vėju, gali stipriai paveikti jūsų antakių plaukelius. Esame įpratę slėpti galvos plaukus bei veido odą, tačiau antakiai dažnai lieka pamiršti. Rekomenduoju naudoti šalikus, kepures, akinius ar kitus aksesuarus, kurie gali apsaugoti ir antakius nuo tiesioginio atšiauraus oro poveikio,“ – sako E. Venclovienė.

Jos teigimu, tai padės apsaugoti plaukelius nuo lūžinėjimo ir išsausėjimo.

Itin svarbus vaidmuo tenka mitybai

Ne tik išorinė priežiūra daro įtaką antakių būklei – kaip ir visa mūsų išvaizda, jie priklauso ir nuo mitybos.

„Sveiki riebalai, tokie kaip avokadai, riešutai, žuvis, yra būtini norint išlaikyti stiprius ir sveikus plaukelius. Tai padeda ne tik plaukams, bet ir antakiams augti tankesniems bei stipresniems,“ – pataria stilistė.

Shutterstock nuotr./Skaidulos
Shutterstock nuotr./Skaidulos

Pasak jos, jau seniai žinoma, kad tinkamai subalansuota mityba gali reikšmingai prisidėti prie bendros jūsų išvaizdos ir padėti išlaikyti grožį bei sveikatą visus metus. Antakiai – ne išimtis.

„Tinkamai prižiūrėti antakiai gali tapti jūsų veido akcentu bet kuriuo metų laiku. Nors šaltuoju sezonu grožis reikalauja daugiau dėmesio ir pastangų, šio metų laiko iššūkiams pritaikyta grožio rutina padės jums išlaikyti antakius stiprius, sveikus ir žvilgančius net atšiauriomis oro sąlygomis“, – teigia E. Venclovienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas