Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stilistė A.Gilytė patarė, į kokius drabužius verta investuoti šaltuoju sezonu

„Naujo sezono pradžia neturėtų tapti galvos skausmu iš naujo formuojant savo garderobą nuo nulio“, – įsitikinusi stilistė Agnė Gilytė, „CAPSULE by Agne Gilyte“ kūrybos vadovė. Pasitelkusi vos kelias paprastas garderobo formavimo taisykles kiekviena moteris gali išvengti kasmečio galvos skausmo ruošiantis sezonų permainoms, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„CAPSULE by Agne Gilyte“
Agnė Gilytė / Greta Gedminaitė

„Tendencijos – laikinos, tačiau universalūs, lengvai derinami drabužiai gali pergyventi ir didžiausius mados šuolius, – neabejoja stilistė. – Pernykštis rudens sezonas pradingo lyg nepastebėtas – iš dalies nugyventas persikėlus į online erdvę, jis daugeliui taip ir nedovanojo didesnių stilistinių atradimų. Šiemet kuriant naujus rudens kapsulės drabužius man, kaip ir daugeliui drabužių kūrėjų, norėjosi sugrąžinti moterims laisvę puoštis ir eksperimentuoti.

Kurdama naujus drabužius įkvėpimo sėmiausi galvodama apie moteris, rudenėjančiomis gatvėmis skubančias namo, pas draugus, vaikus ar mylimuosius. Suprantu, kad šiandien nebežinome, ar rudens pasimatymai bus gyvi ar virtualūs, tačiau noriu suteikti moterims galimybę puoštis, visų pirma, dėl savęs.“

Anot A.Gilytės, per pandemiją pripratome rengtis itin laisvai, patogiai, o šių metų ruduo į gatves atgal parves švarkus, liemenes, marškinius, kostiumines liemenes, ilgas sukneles ir sijonus, derinamus su ilgaauliais batais.

„Šiais metais drabužių funkcionalumas eina koja kojon su įvaizdžio formavimu. Jau kelerius metus nebeliko griežto drabužių sezoniškumo, o tai leidžia susikurti dar daugiau skirtingų derinių naudojant tuos pačius bazinius spintos kapsulės drabužius“, – sako stilistė.

Spintos kapsulė yra kiekvieno garderobo pagrindas, leidžiantis nesunkiai susidėlioti derinius tiek laisvalaikiui, tiek kelionei į darbą. Formuojant spintos bazę reikėtų vadovautis keliais esminiais principais.

Visų pirma, reikia atkreipti dėmesį į aukštą medžiagų kokybę ir drabužio spalvinį ir stilistinį suderinamumą su bendra, jau turimų drabužių baze. Taip galėsite drabužius tarpusavyje keisti be papildomo galvos skausmo, galvojant, kad vienas nedera su kitu.

Pavyzdžiui, šių metų hitu tapusi kostiuminė liemenė puikiai tiks nešioti visais sezonais. „Vasara ji stilingai atrodys dėvint ant palaidinės su petnešėlėmis ar tiesiog ant liemenėlės ar lengvos suknelės, o žiemą – kaip akcentas ant marškinių, golfo ar po švarku“, – patarimais dalijasi A.Gilytė.

Mąstydamos deriniais moterys gali daug lengviau žongliruoti naujais ir jau turimais drabužiais, be vargo juos derinant tarpusavyje tiek šiltuoju, tiek šaltuoju sezonu. „Turėdamos gerą pagrindinių drabužių bazę moterys be didelio vargo gali susikurti dešimtis naujų derinių, o pasitelkus vaizduotę, greičiausiai, ir šimtus“, – šypsodamasi sako stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas