Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stilistė atskleidė, kaip vasarą skoningai priderinti aksesuarus: atrodysite nepriekaištingai

Vasara – puikus metas eksperimentuoti su savo įvaizdžiu, tad Lietuvos mados pasaulyje gerai žinoma stilistė Gabija Mikalauskaitė turi keletą patarimų, kaip šį sezoną derinti prabangią juvelyriką ir akinius, kad atrodytumėte nepriekaištingai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Stilistė Gabija Mikalauskaitė / OP x Diamante
Stilistė Gabija Mikalauskaitė / OP x Diamante / Joanos Suslavičiūtės nuotr. / mikitastudio nuotr.

Svarbiausia – papuošalų ir akinių dermė

Pasak stilistės, svarbu pasirinkti drabužius ir kitus aksesuarus, kurie harmoningai papildytų akinių bei prabangių papuošalų derinį, tačiau neužgožtų jų elegancijos. Stilistė dalinasi šiais patarimais:

  1. Pasirinkite pagrindinę temą arba stilių: nuspręskite, kokį bendrą įspūdį norite sukurti – ar tai bus minimalistinis, elegantiškas, bohemiškas ar modernus stilius.
  2. Laikykitės spalvų paletės: rinkitės juvelyriką, kuri atitinka Jūsų drabužių spalvų paletę. Jei apranga yra neutrali, galite drąsiau rinktis spalvingus papuošalus, o jei drabužiai yra ryškūs, geriau rinktis neutralius arba metalo atspalvių papuošalus.
  3. Derinkite metalus: nebijokite derinti tarpusavyje aukso, sidabro, rožinio aukso. Svarbiausia, kad jie atrodytų subalansuoti ir harmoningai papildytų vienas kitą.
  4. Laikykitės proporcijos ir pusiausvyros: rinkitės skirtingo dydžio papuošalus, tačiau stenkitės išlaikyti pusiausvyrą. Pvz., jei dėvite didelius auskarus, rinkitės mažesnį kaklo papuošalą ir atvirkščiai.
  5. Sluoksniavimas: sluoksniuokite kelias smulkias grandinėles arba apyrankes, kad sukurtumėte įdomų ir sudėtingą vaizdą.
  6. Derinkite su kitais aksesuarais: apsvarstykite, kaip prabangi juvelyrika derės su kitais aksesuarais, tokiais kaip akiniai, rankinės, diržai, skrybėlės. Jie turėtų papildyti vienas kitą ir kurti vientisą vaizdą.
  7. Pasitikėkite savo stiliumi: svarbiausia yra jaustis patogiai ir pasitikėti savimi.

„Smulki prabangi juvelyrika, tokia kaip subtilios grandinėlės, smulkūs auskarai ar plonos apyrankės, puikiai dera su minimalistinio stiliaus saulės ar korekciniais akiniais. Pavyzdžiui, smulkūs deimantiniai auskarai idealiai papildys klasikinio dizaino saulės akinius su plonais metaliniais rėmeliais, sukurdami rafinuotą, bet neiššaukiantį įvaizdį.

mikitastudio nuotr./OP x Diamante
mikitastudio nuotr./OP x Diamante

Plonos auksinės grandinėlės ar elegantiški žiedai taip pat gerai derės prie subtiliai dekoruotų korekcinių akinių, kurių rėmeliai išlaiko neutralų toną. Tokie deriniai suteikia bendram įvaizdžiui išskirtinumo ir elegancijos, nesukurdami vizualinės perkrovos ar disharmonijos“, – pasakoja įžymybių stilistė Gabija.

Madoje – subtili, bet išraiškinga prabangi juvelyrika

Tauriosios juvelyrikos prekės ženklo „DIAMANTE“ vadovė Tamara Milkintienė sako, kad šiuo metu labai populiarūs minimalistiniai dizainai su subtiliais, bet išskirtiniais akcentais.

„Žmonės vis dažniau renkasi papuošalus, kurie ne tik puošia, bet ir atspindi jų asmeninį stilių bei charakterį ar įprasmina tam tikrus svarbius gyvenimo momentus. Tai gali būti smulkūs, bet prabangūs auskarai su brangakmeniais, perduodami iš kartos į kartą, sužadėtuvių žiedai su ypatingo skaidrumo deimantais, kurie dera tiek prie kasdienės aprangos, tiek prie drabužių ypatingesnėms progoms“, – teigia moteris.

Akiniai: tarp amžinos klasikos ir išraiškingų formų

Didžiausio Lietuvoje optikų tinklo „Optikos pasaulis“ atstovė dalinasi, kad šią vasarą madingi išraiškingų formų tiek akinių nuo saulės, tiek korekcinių akinių rėmeliai: „Klientai dažniau renkasi išraiškingesnius rėmelius arba lieka prie klasikinių modelių su moderniais akcentais.

Juodos ir rudos spalvos akiniai nuo saulės – vis dar išlieka klasikos viršūnėje, o iš pirmųjų korekcinių akinių mados eilių nesitraukia akiniai su skaidriais rėmeliais. Apskitai, akiniai nuo saulės nebėra vien tik apsaugos priemonė, o korekciniai akiniai – ne tik pagalba kasdienoje, – tai ir mados aksesuaras, kuris gali papildyti ir išryškinti bendrą įvaizdį“.

mikitastudio nuotr./OP x Diamante
mikitastudio nuotr./OP x Diamante

Pasitikėjimas savimi – gražiausia stiliaus detalė

Svarbiausia – pasitikėjimas savimi ir asmeninis komfortas. Nesvarbu, ar rinksitės ryškius, akį traukiančius akinius, ar subtilią, bet prabangią juvelyriką – svarbiausia, kad jaustumėtės gerai ir savo pasirinkimais išreikštumėte save. Tad drąsiai derinkite, eksperimentuokite ir mėgaukitės stilinga vasara!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas