Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stilistės patarimai apkūnioms moterims: žaiskit aksesuarais ir stebinkit save bei kitus

Sutiksite, kad geriausiai jaučiamės ne tada, kai esame pasipuošusios, bet kai tie drabužiai ar aksesuarai leidžia jaustis jaukiai, savimi. Tad norinčioms taip jaustis per Kalėdų šventę ar Naujųjų metų vakarėlį, „Dydis nesvarbu“ įkūrėja, plius dydžio stilistė Giedrė Valavičiūtė siūlo rinktis patogią, širdžiai mielą aprangą, o ne paisyti įvairiausių taisyklių, siūlymų ko nors vengti ir save riboti.
Plius dydžio stilistė Giedrė Valavičiūtė
Plius dydžio stilistė Giedrė Valavičiūtė / Violetos Valainytės ir secretstore.eu nuotr.

Paprašėme Giedrės pasidalyti keletu patarimų, į ką dėmesį turėtų atkreipti šventinę aprangą besirenkančios apkūnesnės moterys.

Svarbiausios detalės – aksesuarai ir makiažas

Visų pirma, norinčioms paįvairinti savo šventinę aprangą, stilistė siūlo pasitelkti aksesuarus ir makiažą.

„Šventėms, šventiškoms akimirkoms visada siūlau paryškinti įvaizdį aksesuarais, makiažu. Tarkime, dabar madingos blizgios, tarsi aukso dulkėmis padengtos pėdkelnės, kurios gali labai gražiai pagyvinti tą pačią juodą suknelę, arba raudonos lūpos ir raudonos pėdkelnės.

Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė

Taip pat visiškai kitaip gali suskambėti ir kelnių bei palaidinės derinys, jei pridėsite aksesuarų. Tų papildomų detalių tikrai pakanka šventiniam įvaizdžiui suteikti“, – sako „Dydis nesvarbu“ įkūrėja G.Valavičiūtė ir pabrėžia, kad svarbiausia, kaip jaučiatės viduje: jei nuotaika bus prasta, jausitės nejaukiai, apie kokią džiugią ar pakilią šventę galime kalbėti? Tad labai svarbu išsirinkti drabužius, kurie teiktų tik teigiamas emocijas ir jokiu būdu nevaržytų jūsų asmenybės.

Agnės Kertenytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Agnės Kertenytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė

Rinkitės patinkančią spalvą

Paklausta, į kokias spalvas moterims reikėtų atkreipti dėmesį, Giedrė sako, kad nėra jokio skirstymo – kaip lieknam, taip ir stambiam žmogui tinka visos spalvos.

„Čia klausimas, kas labiausiai jums pačiai tinka ir patinka. Galbūt sekate tendencijas ir norėsite tų spalvų, kurios madingos šiuo šventiniu periodu – juoda, balta, sidabrinė. O gal priešingai – norėsis raudonos, žalios ir pan. Spalvų pagal figūros tipą niekada neskirstau – man tai visiškai nereikalingas apribojimas“, – teigia pašnekovė.

Išryškinkite tai, ką turite gražiausia

Būtų džiugu, jei gebėtume visi džiaugtis savimi tokiais, kokie esame. Tačiau būna tikrai visaip. Todėl Giedrė kviečia nesistengti būtinai ko nors paslėpti ar vizualiai sumažinti, o tiesiog pabandyti priimti save tokias, kokios esate, ir tuo pasimėgauti.

„Visada sakau: nenorėkite ko nors sumažinti, kam ką nors apgaudinėti, mėginti įtikinti, kad yra kitaip. Tiesiog siūlau išryškinti tai, ką turite gražiausia“, – pataria stilistė.

Pasak jos, jei jums labiausiai patinka jūsų viršutinė kūno dalis ir jaučiatės gerai ją išryškindama, tuomet ir ryškinkite – pasipuoškite aksesuarais arba apsivilkite drabužį gilesne iškirpte, arba akcentuokite drabužio spalvą – ryškesnis viršus, tamsesnė apačia.

„Niekada nesistengiu nei dirbdama su klientėmis, nei dalydama patarimus, sakyti, kad dėvėkime tą ir tą, kad ką nors sumažintume. Ne. Mes esame tokios, kokios esame. Jei stengsimės atrodyti lieknesnės, vadinasi, tai darome dėl ko nors kito. Tačiau tai nieko nekeičia, nes esi toks, koks esi. Žinoma, jei jums nepatinka jūsų klubai – tarkime, jie platesni, o viršus siauresnis, tada apačia tebūna tamsesnė: tamsesnės pėdkelnės, sijonas, kelnės. O visą ryškumą ir dėmesį suteikite viršutinei daliai“, – pataria Giedrė.

Agnės Kertenytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Agnės Kertenytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė

Ir atvirkščiai, jei nepatinka viršutinė dalis, tada akcentuokite apatinę dalį: spalvos, detalės, sijonų / kelnių siluetai. O viršus tebūnie ramesnis ir mažiau apkrautas akcentais, kurie gali prikaustyti dėmesį ir priversti jus jaustis nejaukiai.

Kita galimybė yra žaisti linijomis, raštais ir siluetais.

„Kita galimybė yra žaisti linijomis, raštais ir siluetais. Visuomet siūlau prisiminti, kad vertikalios linijos ilgina, o horizontalios – platina. Ir tai galioja ne tik raštams, bet ir kirpimui.

Jeigu palaidinės apatinė horizontaliai kirpta dalis užsibaigs ties jūsų liemeniu arba jį apsijuosite diržu, dėmesys kryps į tą kūno dalį. Dauguma didesnio dydžio stiliaus ikonų, turinčių trikampio arba smėlio laikrodžio formos figūras (tikrai ne taisyklė), taip juos ryškina“, – patirtimi dalijasi plius dydžio stilistė.

Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
„Instagram“ nuotr./Kaip diržu išryškinti liemenį
„Instagram“ nuotr./Kaip diržu išryškinti liemenį

„Bet sukti galvą dėl to, kad būtinai reikia paslėpti pilvą, nes, neduok Dieve, jis išlys, arba kaip nors paslėpti, vizualiai sumažinti šlaunis, nes kam nors jų vaizdas gali nepatikti, yra tik spraudimasis į jums primetamus kažkieno kito kompleksus. Jūs puoškitės, kaip tik norite“, – sako Giedrė.

www.secretstore.eu nuotr. /Giedrė Valavičiūtė
www.secretstore.eu nuotr. /Giedrė Valavičiūtė

Ji siūlo žaisti aksesuarais ir stebinti ne tik kitus, bet ir save, būti išradingoms, sumanyti kokių netradicinių variantų, pavyzdžiui, ant galvos susisukti turbaną ir papuošti jį kokiu nors sidabriniu papuošalu. Arba pasidaryti kokį nors įdomesnį makiažą – juk šventės!

TAIP PAT SKAITYKITE: Įvaizdžio dizainerė I.Mikelaitytė pataria, kaip rengtis per šventes 50-metėms ir vyresnėms

Į vakarėlį rinkitės laisvesnę aprangą

Kalbėdama apie drabužių pasirinkimą, G.Valavičiūtė teigia, kad kiekviena moteris gali rinktis tiesiog tai, ką yra įpratusi dėvėti, ką vilkėdama geriausiai jaučiasi.

„Per šventes, vakarėlius visada noriu atsipalaiduoti, pašokti. Pasitraukus nuo vaišių stalo šiek tiek išsipučia pilvas, tad pati per šventes stengiuosi savęs neaptempti ir neįsprausti į ribojančius drabužius. Todėl ir kitoms siūlau rinktis laisvesnio stiliaus drabužius. Norint šokti bus kur kas patogiau, kai drabužiai jūsų nevaržys“, – patarimus dalija stilistė.

Dovilės Jakštaitės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Dovilės Jakštaitės nuotr./Giedrė Valavičiūtė

Paklausta, ko reikėtų vengti, nė nedvejodama atsako: „Reikėtų vengti nusistatyti taisykles „ko reikėtų vengti?“. Kitaip tariant, venkite visų taisyklių, kurios prasideda žodžiu „venkite“. Tada apribojame save, užveriame galimybes atradimams, išbandymams ir laisvei būti įvairioms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas