Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šventiniai drabužių deriniai: ką rengtis Kalėdų pietums su šeima, o ką – darbo vakarėliui

Kalėdoms vis labiau lipant ant kulnų, atrodo, atsiranda visa galybė reikalų: kokias šventines dovanas išrinkti artimiesiems, ką patiekti ant šventinio stalo ir… ką apsirengti į šventinius šokius bei vakarienes? Šiuo metų laikotarpiu ir mano pačios kalendoriuje yra įrašytas ne vienas vakarėlis, draugų susibėgimas ar šventiniai pietūs su šeima. Šalia to, kad bandau suspėti pasirūpinti dovanomis, visi drabužiai spintoje atrodo nebe tokie gražūs, įdomūs ar per mažai šventiški. Tačiau reikia nepamesti galvos ir suprasti, kad tikrai nebūtina lėkti į parduotuves ir ieškoti naujų apdarų – tereikia atsidaryti spintą ir pagalvoti, koks drabužis tiktų kiekvienai laukiančiai progai.
Aistė Svarauskaitė: šventiniai drabužių deriniai
Aistė Svarauskaitė: šventiniai drabužių deriniai / Asmeninio albumo nuotr.

Bene svarbiausias švenčių dalykas kiekvienam – jaukūs šeimos pietūs ar vakarienė. Jei kartu su šeima šventes leidžiate namuose, tikrai nevertėtų traukti proginių drabužių. Norint jaustis patogiai ir jaukiai bei atrodyti kiek šventiškiau, užtenka džinsus pakeisti klasikinėmis kelnėmis, kasdieninę palaidinę – šiltu ir kokybišku megztiniu aukštu kaklu bei priderinti keletą aksesuarų: galbūt prie juodo derinio norėsis masyvesnių blizgesnių auskarų ar kaklo papuošalo.

Na, o jeigu su šeima keliaujate šventinių pietų į restoraną, jaukų megztinį galite pakeisti laisvo modelio švarku, o vietoje storos žieminės striukės rinktis klasikinį vilnos paltą. Tikėtina, kad kelionėje nuo namų iki restorano, progų sušalti bus nedaug.

View this post on Instagram

Moters diena. Kol dauguma jūsų internetuose džiaugiasi savo gautomis gėlėmis, man norisi pasidalinti mintimis apie tai, kiek daug moterys dėl tų gėlių padaro. Vakar šnekėjau su vienas procedūras man atlikusia moterimi, kuri, nors už mane gerokai vyresnė – nuostabiai graži, neįtikėtinai maloni ir labai stilinga bei atrodanti kone 10 metų jaunesnė. Ji pagyrė mano tatuiruotes, pasiteiravo, kur aš jas darausi ir pasakė kaip pati nori antros. Žinot,– sakau, keletas pažįstamų man sakė: gražu, bet gal jau gana? Ji pažiūrėjo į mane ir pasakė „kas čia per nesąmonės, kiek ko nori tiek ir daraisi.” Sakau, bet matot, kai kuriems vyrams negražu, bet man atrodo, kad šiais laikais moterys ir taip daro daugybę dalykų dėl vyrų. Ji su manim sutiko ir pridūrė, kad mūsų vyrai yra be proto išlepinti. Ne, tai nėra gėlių negavusios merginos sąpalionės, nes gėlių aš gavau. Ne, tai nėra akmuo į vyrų daržą, nes savo aplinkoje turiu ne vieną puikų vyrą. Juk ne vyrai patys išlepo, o mes juos išlepinom. Nagai, plaukai, oda – taip, visa tai aš ir pati prižiūriu dėl savęs. Tačiau išėjusi vakare į miestą vieno alaus ir pamačiusi gatvėje su 12 cm aukštakulniais griuvinėjančias merginas ne retai pagalvoju – ar jūs tikrai tai darot dėl savęs? Ar ruošiantis penktadienio vakarui mieste ir bandydamos sau įrodyti, kad jums smagu atrodyti gražiai, tikrai nei karto nepagalvojat dėtis kelnių ar žemapadžių batų vietoj sijono ir aukštakulnių? Nes, tiesiog, patogiau. Ar tikrai, kai jūsų mylimasis pasako, kad jam nepatinka kažkoks jūsų mėgstamas drabužis, nenukišat jo į giliausią spintos kampą? Na, bent pagalvojat apie tai. Ar tikrai neatiduodat viso dėmesio ir meilės kitam, o sau nepasiliekat laiko net knygos paskaityti? Frazė „love yourself first”, kad ir kokia skambi, yra be proto teisinga. Nes jeigu myli save ir mėgsti gėles, nueini ir nusiperki jų sau, kad galėtum pasimerkti ten, kur nori ir kada nori. Tokiu atveju nereikia žiūrėti į po trijų pasimatymų Valentino dienos proga gautą raudoną rožę ir per sukąstus dantis šypsotis, nes rožių tu nemėgsti. Tokiu atveju nereikia „matuotis” puokštėmis su drauge ir susigalvoti, kad mažesnis buketas reiškia mažesę meilę. Teksto tęsinys komentaruose ⬇️

A post shared by Aistė Svarauskaitė (@mondayjazz) on

Šventinis laikotarpis tampa puikia proga jaukiems draugų kompanijos susibūrimams. Jei tokie susibūrimai vyksta namuose, tačiau norisi atrodyti kiek šventiškiau, aš mėgstu rinktis sukneles, o Kad būtų šilčiau – priderinti jaukų megztinį.

Neabejoju, kad spintoje kaba bent viena suknelė tinkanti vėsesniam orui, tačiau net ir tokiu atveju, jei visos jūsų suknelės vasarinės, užteks vieną jų papildyti pėdkelnėmis (galbūt net raštuotomis), storu megztiniu ir mėgstamais aksesuarais. Tai puikus triukas, kurio pagalba nereikės parduotuvėse ieškoti naujų suknelių.

Vietoje suknelės taip pat galima rinktis sijono ir megztinio derinį. Belieka išsirinkti ar tas sijonas bus džinsinis, odinis, vilnonis, ar plonas vasarinis. Eksperimentuokit su raštais ir audiniais!

Neabejoju, kad daugiausiai galvos skausmo gali sukelti šventiniai įmonės vakarėliai, kurie labai dažnu atveju būna įvilkti į tam tikrą temą. Tačiau ir čia nereikėtų pamesti galvos.

Ar jūsų įmonės šventinio vakarėlio tema būtų 8-tas dešimtmetis, ar Lotynų Amerika, ar skirtingos tautos – savo spintoje tikrai rasite bent dalį sugalvoto derinio.

Aš ir pati, ieškodama idėjų šių metų šventiniam vakarėliui, įsigijau tik vieną drabužį, o visus kitus elementus radau savo spintoje arba pasidariau pati. Kadangi šiuo metu labai populiarios tokios temos kaip „Didysis Getsbis”, reikalaujančios blizgučių ir prabangos, neišsigąskite ir nebijokite apsilankyti dėvėtų drabužių parduotuvėse ar tokiose platformose kaip vinted.lt. Tikėtina, kad specializuotos aprangos nedėvėsite kasdien, todėl mano nuomone, į ją investuoti didelių pinigų tikrai nereikėtų.

Jei tam tikriems šventiniams deriniams nenorite išleisti daugybės pinigų, tačiau norisi juos pagyvinti bent smulkiomis šventinėmis detalėmis, atkreipkite dėmesį į tokias detales: blizgios bei raštuotos pėdkelnės ir kojinės, aksominė skarelė ar kaspinas šukuosenai papuošti, masyvus kaklo papuošalas ar stambūs auskarai, diržas su išskirtine sagtimi, plaukų aksesuarai iš perliukų, mažytė blizgi delninė.

Na, o jei nenorite investuoti net ir į aksesuarus, užteks pasirinkti blizgantį blakstienų linijos pravedimą, išsitraukti tą taip retai naudojamą raudoną lūpdažį ir pasipuošti šventine šypsena! Šiltų ir jaukių artėjančių švenčių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas