Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šventinis stilius: kokius drabužius rinktis ir kokios avalynės vengti

Šventinis stilius veikiausiai neįsivaizduojamas be blizgesio ir puošnumo drabužiui suteikiančių audinių. O šį sezoną blizgėti ypač madinga. Su stiliste Greta Kukštaite kalbamės, kokius drabužius rinktis šventinei progai, kokią avalynę ir aksesuarus prie jų derinti ir ko vengti.
Šventinis stilius
Šventinis stilius / 123RF.com nuotr.

„Šį sezoną ypač madingas blizgesys ir visi žėrintys audiniai. Kalbant apie šventiškus audinius, jie, galima sakyti, beveik nesikeičia: visada buvo ir lieka aktualus satinas, aksomas, šilkas. Taip pat madingi žvyneliai, plunksnos, galvos lankeliai, masyvūs arba minimalistiniai papuošalai – priklauso nuo derinio.

Pagrindinės spalvos – juoda, sidabrinė, auksinė, dažnai – ir raudona. Šiemet dar madinga ir itin ryškių spalvų paletė“, – akcentus, į ką verta atkreipti dėmesį, dėliojo stilistė G.Kukštaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė

Paprašyta išskirti keletą puošnių derinių, stilistė patarė, kokius drabužius būtų galima rinktis ir kokius aksesuarus bei avalynę prie jų derinti.

Maža juoda suknelė

„Jei nenorite itin eksperimentuoti, niekada neprašausite pasirinkusios mažą juodą suknelę. Ji tikrai neatrodys nuobodžiai, jei priderinsite įdomius ir dėmesį atkreipiančius aksesuarus, pavyzdžiui, nedidelę blizgią ovalo formos rankinę, ilgus sidabrinius auskarus ir plonas juodas pėdkelnes (jei norisi atrodyti jaunatviškiau, pėdkelnes rinkitės su taškeliais ar žvaigždutėmis).

Avalynė galėtų būti klasikiniai aukštakulniai bateliai aukštu plonu kulniuku (stiletai) arba, jei norisi, ilgesni batai: kaubojiško modelio arba ilgaauliai, tiek turintys kulną, tiek lygiapadžiai, svarbu, kad jie neišsišoktų ir visas derinys atrodytų elegantiškai. Taigi kasdien avimi batai čia tikriausiai netiks“, – sakė G.Kukštaitė.

Žėrinčios suknelės ir kostiumai

Toms, kurios ieško įdomesnių sprendimų, stilistė siūlo rinktis žėrinčių audinių sukneles, palaidines, kelnes ar visą kelnių ir švarko kostiumą.

„Jei suknelė yra itin blizgi ir rėžianti akį, vertėtų atsargiau žaisti su aksesuarais ir rinktis minimalistiškesnius, nes visas pagrindinis dėmesys kryps į suknelę. Tas pats galioja ir dėvint blizgantį kostiumą“, – sakė stilistė.

Blizgi palaidinė, sijonas arba kelnės

„Jei renkatės tik blizgią palaidinę, puikiai tiks klasikinės arba plačios kelnės – tarkime, juodos ar baltos. Prie palaidinės taip pat galima derinti ir satininį vidutinio ilgio sijoną, – variantus vardijo G.Kukštaitė.

– Vietoj palaidinės, jei aplinka nėra įpareigojanti ir norisi atrodyti paprasčiau, galima pasirinkti ir puošnesnės tekstūros megztuką, jį derinti su kitais puošnumo suteikiančiais drabužiais ar aksesuarais.

Galima ir atvirkščiai – rinktis blizgų sijoną ir ramesnį viršų, jei norisi puošnumo – marškinius arba marškinėlius su švarku, netgi ir su plunksnomis, kurios priduos šventiško akcento). O jei norisi atrodyti neįpareigojančiai – ir oversized megztinį aukšta apykakle.“

Plunksnos

„Taip pat įdomus, šventiškas ir stilingas variantas – kostiumėlis su plunksnomis. Jis gali būti tiek klasikinio audinio, tiek satino ar aksomo“, – sakė stilistė.

Kadangi madingos ir plunksnos, ir ryškių spalvų paletė, jūsų šventinė apranga gali būti kelnių ir plunksninės palaidinės duetas.

Korsetas

Labai stilingai ir elegantiškai, pasak stilistės, atrodysite pasirinkusios korseto ir plačių kelnių derinį.

Klasikinės kelnės ir balti marškiniai

Nemėgstančioms blizgesio, nenorinčioms papildomai išlaidauti, linkusioms atrodyti paprastai, bet ne prastai ir elegantiškai, stilistė siūlo visada pasiteisinantį klasikinių kelnių ir baltų marškinių derinį:

„Ko gero, visos spintose turime klasikines kelnes ir baltus marškinius. Šiam deriniui šventinės nuotaikos ir išskirtinumo suteiks blizgūs ilgi auskarai, įdomesnio dizaino blizgi, su plunksnomis ar ryškesnės spalvos nedidelė rankinė.“

Kokią avalynę rinktis?

Be šventinių drabužių ir aksesuarų, svarbi ir avalynė. Pasirinkus netinkamą, savo šaunų įvaizdį galima akimirksniu sugadinti. Taigi, kokią avalynę prie kokių drabužių derinti?

„Prie kelnių ar kostiumėlio geriausiai žiūrisi uždari aukštakulniai arba, kaip įvaizdžio akcentas, atviri įdomaus dizaino bateliai, pavyzdžiui, su plunksnomis.

Gali būti ir aukštakulniai aulinukai ar grubesnio pado avalynė, tačiau ji neatrodys taip puošniai.

Prie vidutinio ilgio satininio sijono gali būti derinami bateliai arba ilgaauliai. Apskritai prie sijonų nebijokite derinti ilgaaulių batų, taip vizualiai išilginsite siluetą, – patarė G.Kukštaitė ir pridūrė:

– Prie visų šventinių derinių beveik visada dera vasarinio modelio aukštakulnės basutės, o kalbant apie aksesuarus – nekasdieniai maži rankinukai ar delnines, masyvūs ir ilgi papuošalai.“

Kalbėdama apie šventinį stilių, G.Kukštaitė pabrėžė, kad tai, kaip atrodysite, kokius drabužius vilkėsite, daug priklauso nuo to, kur vyks pati šventė. Kaip sakė stilistė, jei ji – tik artimųjų rate, galima atrodyti ir paprasčiau, tačiau – šventiškiau nei kasdien.

Avalynė, kaip ir drabužiai, be abejonės, turi būti tvarkinga ir nenudėvėta. O norint neprašauti su batais, stilistės teigimu, geriausia rinktis odinės tekstūros avalynę. „Uggai ar įvairios kailinės tekstūros batai tikrai netiks“, – sakė G.Kukštaitė ir baigdama pokalbį palinkėjo ruošiantis šventėms nepamiršti, kad puoštis ir žėrėti yra labai smagu, tačiau reiktų nepamiršti balanso ir išlaikyti saiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas