Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tiesūs plaukai be tiesintuvo

Trokštate mėgautis tiesių, glotnių plaukų sruogomis, bet visai nenorite kaskart kaitinti tiesinimo žnyplėmis? Tuomet tiesinkite juos be tiesintuvo! Plaukų priežiūros ekspertai iš elektroninės parduotuvės „Atwins“ pataria, kaip išgauti maksimalų plaukų tiesumą ir glotnumą panaudojus tinkamus produktus ir įrankius, tiesiog jų džiovinimo metu.
Tiesūs plaukai be tiesintuvo
Tiesūs plaukai be tiesintuvo / ATWINS nuotr.

Pirmas žingsnis į sėkmę – tinkamas pasiruošimas

Geram efektui reikalinga gera darbinė medžiaga: tai yra, pirmiausia turite pasirūpinti, kad jūsų plaukai būtų švariai išplauti gerai valančiu, bet galvos odą tausojančiu šampūnu, o jų struktūrą ir vidinę drėgmę palaikys kaskart naudojami pagal jūsų plaukus parinkti kondicionieriai bei aukštos kokybės kaukės.

„Tai yra baziniai dalykai – bet labai svarbūs: tik tinkamai išplauti ir kondicionuoti plaukai užtikrins sėkmę tolimesniuose tiesinimo be tiesintuvo žingsniuose,“ – pabrėžia „Atwins“ kūrybos vadovas Andrius Mašauskas.

ATWINS nuotr./Tiesūs plaukai be tiesintuvo
ATWINS nuotr./Tiesūs plaukai be tiesintuvo

Pirmiausia įsitikinkite, kad gerai šampūnu išplauti plaukai yra tolygiai drėgni nuo šaknų iki pat galiukų. Tuomet perskirkite plaukus į dvi zonas: viršutinius suimkite ir susekite. Apačioje likusius plaukus dar kartą perskirkite į dvi puses – kairę ir dešinę.

Čiupkite nenuskalaujamą, struktūrą atkuriančią kaukę „Nook Magic Arganoil Absolute One“ su argano, makadamijų ir nyamplungo aliejais ir keratinu, kuri ne tik maitina, drėkina sausus, dažytus, chemiškai apdorotus plaukus bet ir apsaugo dažytų plaukų spalvą.

Įpurkškite į delną apie 10 paspaudimų vidutinio ilgio plaukams, paskirstykite produktą delnuose ir apatinę atskirtų plaukų dalį sutepkite produktu – pradėdami nuo šaknų, tęsdami švelniai per plaukų vidurį ir galų link.

Tuomet viršugalvio zoną vėlgi pasidaliname į dvi dalis – kairę ir dešinę – ir viską kartojame tuo pačiu principu.

ATWINS nuotr./Tiesūs plaukai be tiesintuvo
ATWINS nuotr./Tiesūs plaukai be tiesintuvo

„Tokiu būdu paskirstytas produktas tolygiai susigers į visus jūsų plaukus – o tai garantuos ir tolygų, glotnų galutinį efektą. Šiame žingsnyje plaukus gausiai pripildote kreminės tekstūros drėgmės, kuri neleis jiems pūstis – o tai be galo svarbu tiek vasarą, tiek šildymo sezono metu. Be to, Absolute One apsaugos nuo saulės spindulių žalos ir, svarbiausia, pabrėš gražių plaukų sveiką žvilgesį,“ – pastebi A.Mašauskas.

Kitas žingsnis – atpalaiduoti ir suminkštinti plaukus lengvu purškiamu blizgesiu „Nook Magic Arganoil Anti Frizz“: tai be galo patogi ir paprasta naudoti priemonė, efektyviai mažinanti šiaušimąsi. Ją taip pat būtina kuo tolygiau paskirstyti, todėl plaukus vėl perskirkite per vidurį, į kairę ir dešinę, o tuomet supurkškite galus – po tris paspaudimus kiekvienai pusei.

Dėmesio! Kadangi šį priemonė yra aliejinė, jos nepurkškite ant šaknų – tik ant galų ir šiek tiek per plaukų vidurį.

Vos uždėję šiuos produktus, iš karto pajusite skirtumą – kaip atsipalaiduoja plaukų tekstūra, kaip jie prisipildo vidinės drėgmės, kuri išliks net ir plaukus išdžiovinus, suteikdama jiems gyvybingumo, elastingumo, spindesio ir natūralaus svorio.

Pasirinkite tinkamus įrankius

Geri įrankiai, kaip ir tinkami produktai, nudirba pusę darbo – todėl plaukų tiesinimui „Atwins“ ekspertai rekomenduoja rinktis profesionalams sukurtus, bet ir kasdieniam naudojimui klientų pamėgtus „Cloud Nine“ džiovintuvus, kurie neperdžiovina plaukų ir išsaugo juose natūralią drėgmę. Antras būtinas tiesinimo įrankis – plaukų šepetys: jį, pagal savo plaukų plonumą/storumą pasirinkite iš itin kokybiškų evo šepečių asortimento. Vienas tobuliausių džiovinimui – plokščias šepetys „evo pete“, skirtas vidutiniams ir ilgiems plaukams, lengvai iššukuojantis net ir besiveliančius plaukus, o džiovinant padedantis sukurti fantastišką lygumą ir glotnumą.

ATWINS nuotr./Tiesūs plaukai be tiesintuvo
ATWINS nuotr./Tiesūs plaukai be tiesintuvo

Kai šepetys draugauja su džiovintuvu

Iš pradžių plaukus pradžioviname nuėmę džiovintuvo antgalį, platesne oro srove. Viena pagrindinių klaidų šiame žingsnyje būna jų džiovinimas pučiant orą iš apačios – tokiu būdu jūs sušiaušiate plauko žvynelius. Taigi, džiovintuvas turi pūsti orą iš viršaus, pagal plauko žvynelio prigludimo kryptį, o ne prieš ją – taip jau šiame etape plaukus suglotninsite ir palengvinsite visą darbą.

Džiovindami plaukus, pašukuokite juos visomis kryptimis, kad suteiktumėte purumo prie šaknų. Bet atkeipkite dėmesį: džiovintuvas ir šepetys turi „draugauti“ kartu – tai reiškia, kad judesiai turi būti vienodi, ir šepečio, ir feno kryptis turi eiti pagal plauką iki pačių galiukų.

Kai plaukai pradžiūvo, uždėkite džiovintuvo antgalį, imkite didesnę plaukų sruogą, ją iššukuokite. Tuomet dėkite šepetį iš sruogos apačios, arčiau šaknų ir, priglaudę feno antgalį prie pat šepečio bei plaukų, pamažu braukite, judėdami palei plauką šepečiu ir džiovintuvo oro srove.

Svarbus momentas: džiovindami „nenumeskite“ pačių plauko galiukų, nes tik juos tinkamai išdžiovinus ir ištiesinus, atsiskleidžia visas plaukų grožis.

Jei viską atliksite tinkamai – pastebėsite, kad pasikeitė pats plaukų kritimas ir tekstūra, liečiant jie atrodo šilkiniai. O patys plaukai – ne tik tiesūs, bet ir dailiai krentantys, išsaugoję savo gyvybingumą (ką ne visada pavyksta pasiekti tiesinant juos tiesintuvu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas