Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą karaliaus elegancija: kaip sukurti tokį stilių iš turimų rūbų ir aksesuarų?

Mados prognozuotojai teigia, kad šių metų vasara išsiskirs ypatinga elegancija. Tokio stiliaus rūbus ir prie jų priderintus aksesuarus siūlo rinktis daugelis mados prognozuotojų. Visgi, kai kurios tendencijos verčia kilstelėti antakį, nes dalis siūlomų rūbų iš tiesų galėtų būti pavadinti kaip „išėję iš mados“.
Vasaros rūbai
Vasaros rūbai / Shutterstock nuotr.

Portalo „Who Wear What“ autorė Maxine Eggenberger paaiškina šį paradoksą. Pasak jos, kad būtum madingas nebūtina rinktis masiškai „trendinančią“ aprangą ir aksesuarus. Kur kas geriau rinktis tai, kas tau iš tiesų tinka ir ką galbūt dėvėsi ne vieną sezoną.

Visgi, pradėti ji siūlo nuo apžvalgos, kas iš tiesų šį sezoną madinga ir ką jau galime pastebėti senojo žemyno gatvėse.

Kaip rašoma „Who Wear What“, didžiausias dėmesys skiriamas siuvimui, nesvarbu, ar tai būtų liemenė, dėvima su derančiomis kelnėmis, ar džinsiniai šortai, priderinti prie švarkelio. Suknelės yra paprastos, bet elegantiškos: pvz., baltos suknelės pūstomis rankovėmis ir juodos suknelės su petnešėlėmis – kiekviena iš jų yra patikimas pasirinkimas.

Štai keletas idėjų, kurias rekomenduoja Maxine.

Baltos spalvos trumpa suknelė ir krepšys per petį

Graži balta suknelė – idealus variantas tiek vakarui po darbo dienos, tiek ir atostogoms. Pasirūpinkite minimaliu aksesuarų kiekiu, kad ji nepaskęstų tarp jų. Patogi minimalistinė rankinė, pvz., juodos spalvos čia tinka idealiai.

Šilkiniai marškiniai, ilgi šortai ir bateliai

Kelius siekiantys šortai – vienas svarbiausių 2024 m. pirkinių. Juos derinkite su šilkiniais marškiniais – taip sukurkite elegantišką stilių, kuris atrodys prabangiai, kad ir kiek pinigų išleidote šiems pirkiniams. Prie šio marškinių ir šortų dueto puikiai tiks ir bateliai su neaukšta pakulne.

Liemenė ir sarongo sijonas

Liemenė ar ją primenanti berankovė palaidinė ir sarongas – išskirtinis duetas, kuris iš pirmo žvilgsnio gali neatrodyti elegancijos viršūnė. Vis dėlto jau ne vienerius metus vasaros mėnesiais sarongo stiliaus suvyniojami sijonai sugrįžta. Išryškinkite jų liemens detalę, derindami su paprasta prigludusia liemene. Geriausia – pasteline, vienspalve.

Trumpas megztukas, medvilninės kelnės ir sportbačiai

Mėlynos medvilninės dryžuotos kelnės (taip, tos, kurios atrodo kaip pižamos kelnės) yra puikus kelnių pasirinkimas vasarai, nes jų audinys yra pralaidus orui ir erdvus. Kelnės su raišteliu arba su pakietintu liemeniu, derinamos su trumpintu viršumi. Idealus variantas – trumpintas megztukas. Įvaizdį puikiai užbaigs sportinė avalynė, geriausia – įprasti sportinukai, pvz., „Converse“.

Švarkas, marškiniai ir džinsiniai šortai

Švarkas yra būtinas ištisus metus, bet vasarą jis atrodo šauniausiai su paprastais džinsiniais šortais. Pridėję klasikinius marškinius ir balerinas turėsite idealią vasaros klasiką.

Dryžuoti marškiniai, lininis sijonas ir krepšys

Dar viena vasaros klasika, tikriausiai niekada neišeisianti iš mados. Arba iš jūsų spintos. Kalbant apie marškinius, vienas iš klasikinių variantų, į kurį galite investuoti, yra mėlyni dryžuoti „Oksfordo“ marškiniai. Dėvėkite juos su jums tinkančiu lininiu sijonu ir krepšiu – šis aksesuaras vis dar matomas stilingų vasarotojų instagramuose.

Liemenė ir prie jos derančios kelnės

Toks derinys – greitas būdas sukurti vientisą ir labai elegantišką aprangą, ypač kai naudojama liemenė ir plačios kelnės. Šis įvaizdis tiks ir vestuvėms, ir vakarėliams. Naujai apranga „suskambės“, pakeitus batelius ar rankinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas