Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viena šio sezono mados tendencijų – pūstos rankovės: kaip dėvėti tokius drabužius?

Sakyti, kad pūstos rankovės yra šio sezono naujiena, būtų netikslu, nes pūstos rankovės viena mados tendencijų buvo keletą pastarųjų sezonų, jos buvo ypač madingos ir praėjusį pavasarį bei vasarą. Tačiau šį rudenį ir (artėjančią) žiemą jos vėl priskiriamos prie ryškiausių mados tendencijų, tad drąsiai traukite iš spintos palaidines, sukneles ir net paltus pūstomis rankovėmis.
Viena šio sezono mados tendencijų – pūstos rankovės
Viena šio sezono mados tendencijų – pūstos rankovės / „Scanpix“/„Capital Pictures“ ir Vida Press nuotr.

Palaidinių, suknelių, švarkų, paltų pūstomis rankovėmis matėme ne vienoje pasaulyje žymių mados namų 2020–2021 m. rudens ir žiemos sezonui skirtoje kolekcijoje.

Tokius drabužius vilkėjo mados namų „Chanel“, „Loewe“, „Max Mara“, „Lanvin“, „Victoria Beckham“ modeliai, šį rudenį užfiksuotos stilingos mados renginių viešnios.

Kaip derinti drabužius pūstomis rankovėmis?

Stilistė Greta Kukštaitė, kalbėdama apie drabužių pūstomis rankovėmis derinimą, sakė, kad galime vadovautis taisykle – jei viršus platus, apačia turėtų būti siaura, arba nepaisyti taisyklių, kurių mados pasaulyje vis mažėja, ir rinktis nebūtinai siaurą apačią.

Taigi palaidines, švarkus pūstomis rankovėmis, stilistės teigimu, galite derinti prie prigludusių džinsų, kelnių ar aptemptų trumpų odinių sijonų.

Arba – prie plačių kelnių, platėjančių madingų džinsų ar „cargo“ stiliaus kelnių ir ilgaaulių aukštakulnių.

Suknelės pūstomis rankovėmis, pasak G.Kukštaitės, geriausiai derės prie ilgaaulių aukštakulnių ir grubesnio modelio aulinukų.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Paltas pūstomis rankovėmis jau pats savaime yra išskirtinis, stilingas ir atkreipiantis dėmesį, todėl ir batai prie jo turi būti parinkti stilingai. Niekada neprašausite su ilgaauliais aukštakulniais, tačiau ne aptemptais, o laisvesniais ties keliais, arba aulinukais ant grubios platformos.

„Scanpix“/„Capital Pictures“ nuotr./„Lanvin“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Capital Pictures“ nuotr./„Lanvin“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Jei mėgstate modernų klasikinį stilių, labai stilingai atrodysite prie palto priderinusi plačias kelnes ir trumpus minimalistinius aukštakulnius ant neaukšto ir siauro kulniuko“, – patarė stilistė.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: paltas pūstomis rankovėmis
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: paltas pūstomis rankovėmis

Tiesa, šiais koronaviruso pandemijos laikais juokaujama, kad, kalbant apie pūstas drabužių rankoves, reikėtų paminėti ir kitą, be mados, svarbų aspektą – socialinį. Esą pūstos rankovės – kuo puikiausias būdas išlaikyti atstumą.

Kaip theguardian.com rašė Jess Cartner-Morley – praktiškiausias šių metų drabužis yra tas, kuris turi pūstas rankoves. „Pūstos rankovės perspėja visus, kurie bando per daug priartėti. Jos atbaido oro bučinius, norą apsikabinti, apsaugo nuo šnabždesių į ausį. Jos gina jūsų asmeninę erdvę“, – šmaikštumo nestokojo mados redaktorė.

Taigi pusiau juokais, pusiau rimtai – drabužius pūstomis rankovėmis šį sezoną galite rinktis dėl dviejų priežasčių – madinga ir veikia kaip prevencijos priemonė (tik reikėtų išties labai pūstų rankovių).

Šiuo karantino laikotarpiu, kol daugelis dirbame namuose, nevyksta vieši renginiai ir vakarėliai, J.Cartner-Morley tokius drabužius siūlo išnaudoti nuotoliniams vaizdo pokalbiams, „susitikimams“ per „Zoom“ ar kitas platformas, kurie yra tapę mūsų kasdienybe. Juk dažniausiai ruošdamosi jiems rūpinamės tik savo viršutine dalimi – plaukais, makiažu ir viršutinės kūno dalies drabužiu. Tad kodėl neapsirengus palaidinės, švarko ar suknelės pūstomis rankovėmis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas