Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingas rankines drauge kūrusios Valda Bičkutė ir Irena Serapinienė: tai tarsi moters paslaptis

Rankinių dizainerė ir lietuviško prekių ženklo „Sirena“ įkūrėja Irena Serapinienė, pasitinkant artėjantį kūrybinės veiklos jubiliejų, pristato naujo sezono tendencijas atspindinčią kolekciją. Jos pagrindinis akcentas yra drauge su žinoma teatro ir kino aktore Valda Bičkute kurtos rankinės, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Valda Bičkutė ir Irena Serapinienė drauge sukūrė ypatingas rankines
Valda Bičkutė ir Irena Serapinienė drauge sukūrė ypatingas rankines / Gretos Skaraitienės nuotr. / 15min koliažas

Valda Bičkutė - aktorė, ryški asmenybė, sugebanti įsijausti ir perteikti įvairias emocijas ir charakterius. Moteris ir rankinė - ištisas pasaulis. Jau 30-i metai kūrybos ir darbo su įnoringiausiu moters aksesuaru – rankine. Kuriant moterims visada svarbiausia tyrinėti ir suprasti rankinės, kaip svarbiausio moters aksesuaro, magiją ir galią. Rankinė visada šalia, visada talpina kas svarbiausia ir atspindi moterį labiausiai.

Per 30 darbo metų sukurta daug kolekcijų, nesuskaičiuojama daugybė išskirtinių rankinių, keliaujančių drauge su moterimis per gyvenimą. Kiek daug istorijų jos talpina. Taip norisi atskleisti ir pasidalinti ta paslaptimi. Kas geriau tai gali padaryti, jei ne aktorė. Dėl šios priežasties, šiemet kūrybiniam darbui rankinių dizainerė ir pasikvietė aktorę Valdą Bičkutę – gyvenime ir teatre kurdama daugybę vaidmenų, ji subtiliai perteikia rankinės svarbą moters kasdienybėje.

Gretos Skaraitienės nuotr./Valda Bičkutė ir Irena Serapinienė
Gretos Skaraitienės nuotr./Valda Bičkutė ir Irena Serapinienė

„Labai nudžiugau sulaukusi kvietimo, nes surasti estetinius ir praktinius poreikius atitinkančią rankinę nėra lengva. Kita vertus, man tai ypač svarbus aksesuaras, mėgstu dideles, minkštas rankines. Galvodama apie idealią savo palydovę rinkausi verstą odą ir tamsaus šokolado spalvą – manau toks derinys tinka prie visko“, – sako Valda Bičkutė.

Aktorė pasakoja, kad jos rankinėje turi tilpti ir aktorės, ir mamos gyvenimas: pjesė, grimo priemonės, užkandžiai, dukters žaislai ir drabužiai, piešimo priemonės ir gertuvė, taip pat knyga.

„Ir tai dar ne viskas, – užsimena moteris, – mano rankinėje privalo būti ir mano paslaptis, mano vidinis gyvenimas, mano, kaip moters, erdvė. Todėl į šią didelę rankinę įdėjome nedidelę delninukę, kuri gali atstoti kosmetinę ar mažą rankinę“.

Kūrėjos džiaugiasi, kad Valdos rankinėse pavyko suderinti dinamiškumą ir eleganciją, modernumą ir aristokratizmą, švelnumą ir energiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas