„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

10 cukinijų blynų receptų: nuo klasikos su varške iki saldžių su bananais

Kai daržuose ima tįsti cukinijos, jų augintojai dažnai griebiasi už galvos, esą dabar teks valgyti tik patiekalus su šiomis daržovėmis! Neteks, jei cukinijas suskubsite nupjauti dar nedidukes, o jei jos kiek peraugo, sunaudokite jas blynams. Kad blynai nebūtų nuobodūs, cukinijų tarkius papildykite kitais ingredietais – tiks įvairios daržovės, bananai, varškė.
Cukinijų blyneliai
Cukinijų blyneliai / Vida Press nuotr.
Cukinijų blynai
Receptas: Cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 410
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Miltai: 8.00 valg. š.
Krapai: 20.00 g (ryšulėlis)
Aliejus: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite cukinijas stambia trintuve. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, smulkiai sukapokite krapus.

2. Į tarkuotas cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, svogūnus ir kapotus krapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite didelį šaukštą tešlos, suformuokite blyną, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Verskite labai atsargiai, kad blynai neiširtų. Tiekite karštus.

Kulinaro patarimas. Prie cukinijų blynų tinka grietinės ir česnakų padažas. Į stiklinę grietinės įspauskite skiltelę česnako, įmaišykite šaukštelį kapotų krapų, pagal skonį pasūdykite.

Suskleisti
Blynai su cukinijomis ir varške
Receptas: Blynai su cukinijomis ir varške
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 225
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 st. (tarkuotos cukinijos tyrės)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi, supilkite cukinijos tyrę, suberkite miltus su kepimo milteliais ir viską išmaišykite.

2. Formuokite blynus ir kepkite aliejuje. Apibarstykite milteliniu cukrumi. Skonis kaip spurgų!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Blynai
Receptas: Cukinijų ir morkų blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 196
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 puodelis (tarkuotos)
Morkos: 2.00 puodelis (tarkuotų)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (konservuotų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Viso grūdo miltai: 0.50 puodelis
Kukurūzų miltai: 0.50 puodelis
Čederio sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.

3. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.

Suskleisti
Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais
Receptas: Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 21
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelė; blynams)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (burbuolė; blynams)
Raudonasis svogūnas: 3.00 vnt. (nedideli; 2 blynams ir 1 salotoms)
Krapai: 2.00 sauja (po saują blynams ir padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (blynams)
Kukurūzų miltai: 4.00 valg. š. (blynams)
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto kietojo; blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (kupino blynams ir dar po žiupsnį padažui ir salotoms)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (šviežiai maltų; blynams, salotoms ir padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (2 padažui, 2 salotoms ir dar kepimui)
Jogurtas: 200.00 ml (tiršto graikiško; padažui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (salotoms)
Bazilikai: 1.00 sauja (salotoms)
Kaip gaminti

Į tešlą verta įmaišyti ir šviežių prieskoninių žolelių, šiam receptui ypač tinka krapai. Tokių blynų tešlai visai nenaudoju kvietinių miltų, o ją tirštinu kelias šaukštais kukurūzų miltų.

Prie šių blynų dar paruošiu lengvą jogurinį padažą su česnakais ir krapais bei sezonines pomidorų salotas. Daržovių blynams, padažui ir salotoms naudoju vienintelį ir patį mėgstamiausią savo prieskonį - kokybiškus šviežiai maltus juoduosius Tellicherry pipirus, kurie dar labiau paryškina šviežių daržovių skonį. 

1. Pirma pasiruoškite cukiniją. Burokine tarka sutarkuokite cukiniją, jei jos žievelė minkšta, nuskusti nereikės, beliks tik išimti peraugusias sėklas. Į sutarkuotas cukinijas įmaišykite kupiną šaukštelį druskos ir rankomis jas išminkykite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Taip paruoštas cukinijas sukrėskite į rėtį ir vis pagniaužydami rankomis palikte virš indo apie 10 minučių, kad nuvarvėtų kuo daugiau cukinijų sulčių.

2. Pasiruoškite blynų tešlą. Į nusunktas cukinijas įmuškite kelis kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytus krapus, pusžiedžiais plonai supjaustytus svogūnus, kukurūzų miltus ir keliatą kartų pasukdami pipirų malūnėlį įberkite juodųjų pipirų. Kukurūzus nupjaustykite peiliu nuo burbuolės ir suberkite prie kitų ingredientų. Užmaišykite blynų tešlą bei iš karto juos kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.

 

3. Paruoškite padažą prie blynų. Į tirštą jogurtą įspauskite citrinų sulčių, įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Česnakus smulkiai sukapokite kartu su krapais ir įmaišykite į padažą.

4. Paruoškite pomidorų salotas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, o svogūnus pusžiedžiais, įberkite smulkintų bazilikų, druskos ir kokybiškų juodųjų pipirų. Salotas skaninkite tyru alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.

Šiltus daržovių blynus valgykite su padažu ir salotomis.

Suskleisti
Bulvių ir cukinijų blynai
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 82
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (mažas; blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; blynams)
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti ir 3; blynams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį blynams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį blynams ir padažui)
Varškė: 100.00 g (pusriebės; česnakiniam padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (plakamosios; česnakiniam padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (labai smulkiai sukapota; česnakiniam padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių; česnakiniam padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; česnakiniam padažui)
Kaip gaminti

Beje, ruošdami daržovių blynus, jas tarkuokite stambiai, ne smulkiai: taip masė bus sausenė, o ir iškepę blynai traškesni. Jei norite, kad blynai būtų mažiau riebūs, kepkite juos ne keptuvėje, bet orkaitėje.

Itin svarbus ir pagardas, su kuriuo pateiksite iškeptus daržovių blynus. Mano mėgstamiausias – česnakais ir krapais pagardintas varškės ir grietinėlės padažas.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.

2. Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite, pašalindami perteklinį skystį. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.

 

3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.

4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.

5. Kol blynai kepa pasigaminkite padažą

6. Varškę gerai sutrinkite ir sumaišykite su grietinėle, kol gausite vientisą tirštą padažą. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.

Suskleisti
Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
Receptas: Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g (šviežių, jaunų)
Žirniai: 1.00 st. (sauja šviežių, gliaudytų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 5.00 valg. š. (raugintų)
Miltai: 8.00 valg. š. (8 - 12)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.   
  2. Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių.
  3. Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovėmis suberkite žirnelius, smulkintus svogūnus, išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Supilkite pasukas, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Po šaukštą berkite miltus, kol išsuksite gan tirštą masę. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
  5. Stiklinę kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Šaukštu iš masės išliekite apvalius blynelius.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Apšlakstykite pasūdytu natūraliu jogurtu.     
Suskleisti
Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
Receptas: Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 95
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (didesnė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 3.00 valg. š. (2-3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės ar čiobreliai ir kremui)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (kremui 4-5 valg. š. natūralus)
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.

2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvių ir cukinijų blynas su sūdyta lašiša
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynas su sūdyta lašiša
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 53
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (2 mažos arba 1 didesnė)
Cukinijos: 150.00 g (pusė nedidelės cukinijos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti daugiau arba mažiau, priklausomai nuo daržovių sultingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (džiovintas, pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Lašiša: 50.00 g (sūdyta)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Idėja greitiems ir skaniems pietums, kai šaldytuve tik cukinijos ir lašišos uodegėlės...

1. Bulves ir cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, pipirais, mairūnais, įkulkite kiaušinį, įmaišykite miltus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sukrėskite masę ir išlyginkite paviršių. Blynas neturi būti storas, nes ilgai keps.

2. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos-vidutinės ir kepkite, kol apačia gražiai apskrus, tada blyną apverskite ir uždengusios pabaikite kepti. Patiekite su grietine ir lašiša.

Patarimas dėl apvertimo, kurio mane senų senovėje išmokė močiutė - keptuvę uždengti didele lėkšte, apvožti ir blyną neapkepta puse žemyn nustumti į keptuvę. Šitaip kepinys tikrai nesulūžinės, kas garantuotai nutiktų verčiant su mentele. Jei tokiais piruetais užsiimti nesinori, visada galima kepti mažus blynelius.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Cukinijų blynų tortas
Receptas: Cukinijų blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 76
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Morkos: 5.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
  2. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
  4. Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
  5. Nuspauskite skystį.
  6. Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
  8. Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
  9. Kepkite iš abiejų pusių.
  10. Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
  11. Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
  12. Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
  13. Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
  14. Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
  15. Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.

Receptą atsiutė Helena J.

Suskleisti
Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
Receptas: Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 62
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės (apie 300-400g) sutarkuotos stambia tarka)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (labai sunokęs)
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Sėlenos: 2.00 valg. š. (avižų)
Miltai: 4.00 valg. š. (viso grūdo speltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

Kaip ir su daugeliu tokio tipo kepinių – produktų kiekiai orientaciniai. Jei tešlą užmaišysite tirštesnę, iškepę blynai bus kietesni. Jei minkštesnę, dėsite mažiau miltų, – blyneliai bus gležnesni, minkštesni, gal kiek sunkiau apverčiami keptuvėje kepant.

1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad jos išleistų kuo daugiau skysčio. Tą skystį gerai nuspauskite, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite supjaustytą bananą ir šakute jį sutrinkite. Suberkite chia sėklas, avižų sėlenas, įberkite žiupsnelį druskos ir apie 1-2 šaukštelius rudojo cukraus (arba mažiau, nes saldumo bus nuo banano), miltus ir cukinijų tarkius ir išsukite tešlą.

3. Kepkite blynelius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su jogurtu, uogomis arba uogiene.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs