10 įdomių obuolių pyragų receptų: kepkite tokį, kokio dar neišbandėte

Nemažai kulinarų turi savo pamėgtą obuolių pyrago receptą – vieniems labiau patinka minkštas biskvitinis, kitiems trapus pyragas, kažkam obuolių turi būti nedaug, o kitam, atvirkščiai, tešlos galėtų ir nebūti. Savaitgalio proga kviečiame pamiršti įprastą receptą ir išbandyti ką nors naujo ir netikėto!
 Sluoksniuotas obuolių pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas / Miskozverys.lt nuotr.
Obuolių pyragas su baltymais
Receptas: Obuolių pyragas su baltymais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 80
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 120.00 g (100 gr. kambario temperatūros tešlai ir 1 valg. š. įdarui)
Graikiniai riešutai: 75.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 vnt. tešlai ir 3 baltymai baltymų sluoksniui)
Cukrus: 280.00 g (1 valg. š. tešlai, 75 gr. įdarui ir 180 gr. baltymų sluoksniui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Obuoliai: 600.00 g (rūgštūs, įdarui)
Vanduo: 80.00 ml (truputis įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį.

2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja išklokite apskritos kepimo formos dugną ir kraštus, subadykite tešlą šakute, kad neišsipūstų, ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10–15 min.

4. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

5. Keptuvėje ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite obuolius ir pakepinkite.

6. Cukrų ir krakmolą išmaišykite vandenyje, gautą masę supilkite ant obuolių ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki pradės tirštėti, tada sukrėskite ant tešlos.

7. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standumo, sukrėskite į konditerinį maišelį ir formuodamos norimus raštus padenkite pyrago paviršių.

8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Suskleisti
Angliškas obuolių pyragas
Receptas: Angliškas obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 123
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st.
Pienas: 125.00 ml
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.

2. Galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

Suskleisti
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
Receptas: Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g (ir 3 valg. š. kremui)
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltų)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st.
Obuoliai: 300.00 g (smulkiai pjaustytų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ir 5 g kremui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (karšto)
Sūris: 100.00 g („Philadelphia“, kremui)
Miltelinis cukrus: 300.00 g (kremui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu vandeniu nurodyta tvarka. Tešla turi būti tiršta. Ją supilkite į paruoštą formą ir kepkite 45 min.

2. Patiekite su kremu iš „Philadelphia“ sūrio. Išmaišykite sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės ir aptepkite iškeptą pyragą.  

Suskleisti
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu
Receptas: Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 215.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 75.00 g
Mielės: 10.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Porai: 150.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rokforo sūris 100.00 g
Muskatas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, tris minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tuomet perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nudžiūti.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite į keturias dalis. Pašlakstykite citrinų sultimis. Rokforo sūrį supjaustykite kubeliais.

4. Padarykite padažą: suplakite grietinėlę, pieną, kiaušinius, likusius miltus (15 g), muskato riešutą, druską.

5. Pyrago formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite formą, padarydami kraštelius. Obuolius, porus, ir sūrį sudėkite ant tešlos ir užpilkite gautu padažu. Kepkite 30 min.

Suskleisti
Obuolių ir svarainių pyragas
Receptas: Obuolių ir svarainių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 66
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 240.00 g (tešlai)
Cukrus: 4.00 valg. š. (po 2 valg. š. tešlai ir įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kepimo milteliai: 4.00 g (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (įdarui)
Svarainiai: 150.00 g (įdarui)
Pudingas: 75.00 g (1 pakelis įdarui)
Pienas: 500.00 ml (šalto - įdarui)
Razinos: 2.00 valg. š. (įdarui)
Migdolai: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą.

2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą palaikykite šaldytuve.

3. Obuolius ir svarainius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas.

4. Paruoškite pudingą, kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite iki drungno ir supilkite į tešlos „krepšelį“.

5. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir nudžiovinkite.

6. Į pudingą susmeikite obuolių ir svarainių skilteles, užtrupinkite likusią tešlą, suberkite razinas ir  smulkintus migdolus.

7. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35-40 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pyragas su obuoliais ir cinamono lazdelėmis
Receptas: Pyragas su obuoliais ir cinamono lazdelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt. (maži)
Cukrus: 2.00 st. (tešlai ir pakelis braškių skonio cukraus miltelių "Dansukker")
Cinamonų lazdelė: 6.00 vnt. (plonų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Grietinė: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. ("Ekstra" - tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Kaip gaminti

1. Tešlai kiaušinius ištrinkite su cukrumi, įmaišykite stiklinę grietinės. Į likusią grietinę įmaišykite kepimo miltelius. Miltus išmaišykite su vaniliniu cukrumi. Iš visų produktų išsukite tešlą.

2. Obuolius nuplaukite, ištraukite kotelius, nupjaukite viršūnes ir išskobkite vidų.

3. Pagal nurodymus ant pakuotės paruoškite braškių skonio cukraus miltelius, supilkite į išskobtus obuolius (nepripildykite iki viršaus).

4. Tešlą nestoru sluoksniu supilkite į sviestu pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą skardą. Ant viršaus vienodais atstumais išdėliokite obuolius, uždenkite atidėtomis virūnėmis, į jas įsmeikite po lazdelę cinamono. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius parus.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Austriškas obuolių pyragas (štrudelis)
Receptas: Austriškas obuolių štrudelis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 182
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt. (6-8 dideli)
Apelsinai: 1.00 vnt. (½ vnt. sultims ir žievelei)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 55.00 g
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 6.00 vnt. (6-8 lapai)
Sviestas: 55.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu.
  3. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite įdarą ir tuomet užlenkusios tešlos kraštus, suvyniokite į vyniotinį.
  4. Patepkite jį likusiu lydytu sviestu, dėkite į skardą ir kepkite 50-60 minučių iki kol švelniai paruduos. Nepamirškite vyniotino subadyti šakute, kad išeitų susikaupę garai.  
Suskleisti
Pyragas su obuolių rožytėmis
Receptas: Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - pagrindui ir 3 tryniai - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - pagrindui ir 1 - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės (autorė antrą kartą jos nedėtų) - pagrindui ir 1 arbat. š. - įdarui)
Migdolai: 100.00 g (pagrindui)
Miltai: 230.00 g (180 g - pagrindui ir 4 valg. š. - įdarui)
Pienas: 300.00 ml (įdarui)
Obuolių sidras:(įdarui) 100.00 ml
Cukrus: 6.00 valg. š. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 didesnių spalvotų - įdarui)
Džemas: 2.00 valg. š. (abrikosų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos.
  2. Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais.
  3. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį.
  4. Išminkykite minkštutę tešlą ir pastatykite į šaldytuvą maždaug valandai.
  5. Atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą, šiek tiek didesnį, nei kepimo forma.
  6. Įklokite į skardą, suformuokite pakeltus kraštelius, dugną subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  7. Kepkite 5–8 minutes ir leiskite atvėsti.
  8. Paruoškite pyrago įdarą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele.
  9. Ant viršaus užpilkite vanilės, šlakelį pieno ir įmuškite trynius.
  10. Viską išmaišykite iki vientisos klampios masės.
  11. Toliau, plakant rankiniu plakikliu, pilkite likusį pieną ir sidrą.
  12. Gautą skystą masę supilkite ant pyrago pagrindo.
  13. Obuolius pjaustykite plonomis siauromis riekelėmis ir ant pyrago įdaro formuokite, dėliokite, sukite rožytes.
  14. Kiekvieną žiedą papuoškite šaukšteliu abrikosų džemo.
  15. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį. Pjaustykite tik pravėsusį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
 Sluoksniuotas obuolių pyragas
Receptas: Sluoksniuotas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 274
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g (ir dar šiek tiek kepimo formai paruošti)
Miltai: 100.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Pienas: 130.00 ml
Sviestas: 30.00 g (lengvai sūdyto ir dar šiek tiek kepimo formai paruošti)
Obuoliai: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Kol ruošiate tešlą, palikite ją šaldytuve.

2. Iki baltumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Ištirpinkite sviestą, supilkite į jį pieną – taip sviestas greičiau atvės. Supilkite mišinį į tešlą ir gerai išmaišykite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

5. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir išimkite sėklas. Supjaustykite plonomis skiltelėmis – aš tai dariau su pjaustykle (mandolina), bet galima pjaustyti virtuviniu kombainu arba tiesiog peiliu. Mano skiltelės buvo 2 mm storio.

6. Po truputį sudėkite pjaustytus obuolius į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Svarbu, kad skiltelės atsiskirtų ir kiekviena pasidengtų tešla, bet nesulūžtų.

7. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 70 min., kol viršus gražiai apskrus. Patikrinkite pyrago centrą mediniu pagaliuku ar peiliu.

8. Leiskite pyragui šiek tiek pravėsti ir išimkite iš formos. Jei paliksite atvėsti kepimo formoje, karamelė sustings ir pyragas prikibs prie kraštų.

Patarimai:

  • kepimo formą pabarsčiau cukrumi, tad pyragas gražiai karamelizavosi. Todėl patiekiau pyragą apverstą, kad karamelė būtų viršuje.
  • galima nebarstyti formos cukrumi, tik patepti sviestu. Tuomet pyrago nereikia apversti, viršuje bus jo graži apskrudusi plutelė (tai ypač aktualu, jei didinate kiekius ir kepate visą skardą – o aš taip būtinai darysiu kitą kartą). Ir dar galvoju, kad šis pyragas būtų labai geras sūdytos karamelės draugas.
  • Dar galima rūgštesnius obuolius pamaišyti su kriaušėmis. Vien iš kriaušių kepti tokio pyrago nesiūlau – bus labai saldu.
  • skiltelių storis: kaip jau minėjau, pjausčiau obuolius 2mm storio skiltelėmis. Obuoliai visiškai perkepė. Kitąkart pabandysiu pjaustyti storiau, kad obuolys išsaugotų tvirtesnę ir traškesnę struktūrą, tuomet ir sluoksneliai bus dar ryškesni. Jei pjaustysite obuolius kitokio storio skiltelėmis, būtinai parašykite, kaip sekėsi.
  • kepimo milteliai: jų atrodo baisiai daug, bet jie reikalingi, kad sunki obuolinė tešla pakiltų. Kepimo milteliai būna skirtingo stiprumo, čia jų reikia tiek, kiek paprastai rekomenduojama 500 g miltų (tokia informacija būna nurodyta ant pakuotės).
Suskleisti
Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
Receptas: Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 136
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Miltai: 190.00 g (90 g įprastų kvietinių ir 100 g rupių; pagrindui)
Cukrus: 90.00 g (pagrindui ir dar 1/4 stiklinės įdarui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį pagrindui ir įdarui)
Lazdynų riešutai: 150.00 g (rupiai maltų; pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 180.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (jei mažesni, tada 4; įdarui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

2. Pirštais trinkite sviestą su abiejų rūšių miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais, kol masė taps panaši į trupinius.

3. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 trupinių, šiek tiek paslėkite. Kepkite 10 minučių.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Vidutiniame dubenyje maskarponę sumaišykite su varške, kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Man tai patogiausia daryti maisto smulkintuvu – taip įdaras tampa itin kreminės konsistencijos.

5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

6. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės masę, ant viršaus suberkite obuolius. Apibarstykite likusiais trupiniais, kiek paspauskite ir kepkite 30–40 minučių, kol viršus paskrus.

7. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje. Tiekite šaltą arba kambario temperatūros – vieną, su ledais ar plakta grietinėle.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis