10 klasikinių ir neįprastų desertų su razinomis: tiks ir kasdien, ir per šventes

Ant slenksčio mindžiukuojant kalendorinei žiemai valgiaraštyje atsiranda vis daugiau patiekalų su džiovintais vaisiais ir uogomis, o populiariausios iš jų, žinoma, razinos! Taip taip, yra žmonių, kurie razinų tiesiog nekenčia – aiškina tai blogais prisiminimais iš vaikų darželio ir razinas iš visų skanėstų iškrapšto. Taigi, mūsų receptų rinkinys skirtas ne jiems, o tiems, kam razinos patiekalo negadina, bet, atvirkščiai, jį tik pagardina!
Keksas su razinomis
Keksas su razinomis / Strelkabelka nuotr.
Avižiniai sausainiai su razinomis
Receptas: Avižiniai sausainiai su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 43
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Saulėgrąžos: 100.00 g
Sezamo sėklos: 100.00 g
Razinos: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Cukrus: 4.00 valg. š. (4 -5)
Kaip gaminti

1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kaitinkite kelias minutes. Suberkite saulėgrąžas, sezamus, razinas.

2. Kiaušinį išplakite su cukrumi.

3. Į plaktą kiaušinį suberkite dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišykite ir 10 minučių palikite brinkti. Iš masės šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Razinų ir riešutų pyragas
Receptas: Razinų ir riešutų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Razinos: 100.00 g (besėklių tamsių)
Riešutai: 1.00 st. (mėgstamų ar jų mišinio)
Brendis: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Datulės: 50.00 g
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu.
  2. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų.
  3. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.
  4. Sausoje keptuvėje paskrudintus riešutus sumalkite.  Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir medumi.
  5. Įmaišykite plaktus kiaušinius, kepimo miltelius, cinamoną, nutarkuotas citrinos žieveles ir miltus. Kai masė taps tolygi, įmaišykite nuspaustas razinas, datules ir riešutas, viską gerai išsukite.
  6. Pyrago tešlą krėskite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  7. Palaukite, kol pyragas atvės, ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Suskleisti
Orinukai su razinomis
Receptas: Orinukai su razinomis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Cukrus: 90.00 g („Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“)
Razinos: 100.00 g
Migdolai: 100.00 g (miltų)
Kaip gaminti
  1. Baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Nuolat maišydami berkite cukrų.
  3. Plakite, kol masė bus blizgi.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  5. Į kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite razinas, kapotus graikinius riešutus ir migdolų miltus.
  6. Dviem šaukšteliais tešlą sudėkite ant kepimo skardos.
  7. Orinukai turi būti pakankamu atstumu vienas nuo kito.
  8. Kepkite apie 25 min. Leiskite atvėsti. Laikykite sausame inde.

Receptas DANSUKKER

 

Suskleisti
Keksas su razinomis
Receptas: Klasikinis keksas su razinomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 50
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 120.00 g
Miltai: 170.00 g
Razinos: 120.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Sviestą su cukrumi išplakite maišytuvu ar kombainiu iki purios balkšvos masės. Tai trunka 2–3 minutes. Pradėkite plakti lėčiausiu greičiu, o kai cukrus su sviestu susimaišys – padidinkite greitį.

2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą įdėjus kiaušinį, masę išplakite. Galiausiai turite gauti purią masę.

3. Įmaišykite razinas.

4. Miltus suberkite per 3 kartus. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

5. Tešlą supilkite į kepimo skardą (200x110x75 mm), išklotą kepimo popieriumi.

6. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis turi būti sausas.

7. Keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pravėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas su riešutais ir razinomis
Receptas: Šokoladinis pyragas su riešutais ir razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 300.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 150.00 g (aukščiausios rūšies)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 50.00 g (tamsiųjų be kauliukų)
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Kaip gaminti

1. Šokoladą ir sviestą nuolat maišydami ištirpinkite inde, įstatytame į verdantį vandenį. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.

2. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite cukrų, vanilės ekstraktą, po vieną – kiaušinius. Suberkite miltus su kepimo milteliais, įberkite druskos ir išmaišykite.

3. Razinas nuplikykite ir supjaustykite, graikinius riešutus sutrupinkite, lazdynų – suskaldykite. Viską palengva įmaišykite į tešlą.

4. Kvadratinę 20 cm x 20 cm dydžio formą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu sudėkite tešlą.

5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Palikite atvėsti formoje mažiausiai valandą ir supjaustykite kvadratėliais. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Obuolių pyragas su razinomis
Receptas: Obuolių pyragas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Mielės: 20.00 g
Cukrus: 50.00 g
Pienas: 230.00 ml
Miltai: 400.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kiaušinis ir trynys)
Sviestas: 100.00 g
Obuoliai: 1.00 kg (1-1,5 kg)
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba skystas medus)
Obuolių degtinė: (kalvadoso) 40.00 ml
Razinos: 3.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (malti)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus ir šiltu pienu (truputį jo palikite), supilkite ant 100 g miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių kilti. Į tešlą suberkite likusį cukrų, miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą. Užminkykite ir vėl palikite pakilti.

2. Obuolius nulupkite, išdalykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sirupą supilkite į puodą ir užkaitinkite. Sudėkite obuolių skilteles ir apie minutę troškinkite. Įpilkite degtinės, suberkite razinas, migdolus, supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiokite du skritulius. Kepimo formą patepkite riebalais, įklokite vieną dalį tešlos, ištemkite kraštus ir šiek tiek pakelkite į viršų. Ant tešlos paskirstykite obuolius.

4. Ant obuolių masės uždėkite antrą skritulį, kraštus apspauskite, viduryje išpjaukite ertmę garams išeiti. Likusį pieną išplakitevsu tryniu, aptepkite pyragą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Varškės apkepas su razinomis
Receptas: Varškės apkepas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Varškė: 3.00 vnt.
Manai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 1.00 st. (pusė)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (6-7 vnt.)
Miltai: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Razinos: 1.00 st.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg.š.)
Sviestas: 1.00 valg. š. (skardai patepti)
Kaip gaminti

1. Per sietelį pertrinkite varškę. Į varškę supilkite grietinėlę, suberkite dalį miltų, supilkite kiaušinių trynius ir viską gerai sumaišykite. Tada suberkite likusius miltus, cukrų ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Į šią masę supilkite iki standžių putų suplaktus kiaušinių baltymus. Gautą masę sumaišykite.

2. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Į skardą dėkite pusę tešlos, ant jos užberkite pusę razinų, tada supilkite likusią tešlą. Apkepo viršų puoškite razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC ir kepkite apie 30 minučių.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Riešutų ir razinų saldainiai
Receptas: Riešutų ir razinų saldainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Riešutai: 150.00 g (mėgstami)
Razinos: 150.00 g
Džiūvėsiai: 150.00 g (saldūs vaniliniai džiūvėsėliai)
Vaisių sirupas 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite.

2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. 

3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir džiūvėsėlius, supilkite medų, sirupą ir viską gerai išminkykite.

4. Iš gautos masės darykite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos milteliniame cukruje.

Į šią masę dar galima dėti sirupe virtą apelsino žievelę. Tokie saldainukai tai ir puiki dovana švenčių proga! Saldžiąją staigmeną tereikia gražiai supakuoti.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Morkų ir razinų desertas
Receptas: Morkų ir razinų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Morkos: 300.00 g
Razinos: 200.00 g (didžiosios)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vynas: 300.00 ml (raudonas sausas)
Sultys: 200.00 ml (šviežios apelsinų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.

2. Razinas 15 minučių pamerkite į šaltą vandenį, išgriebusi nuspauskite. Į puodą supilkite raudonąjį vyną, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir kaitinkite, kol jis ištirps.

3. Suberkite maltus muskatus, gvazdikėlius, cinamoną, išmaišykite.

4. Sudėkite morkų griežinėlius ir kaitinkite, kol dalis vyno nugaruos, o daržovės suminkštės. Suberkite razinas ir dar kiek pakaitinkite. Skystį nupilkite.

5. Keptuvėje išlydykite sviestą. Įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir maišydama kaitinkite, kol masė karamelizuosis.

6. Sudėkite morkas, razinas, viską išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į porcijos dydžio serviravimo indelius, palikite atvėsti. Puoškite cinamonų lazdelėmis, anyžiais.

Suskleisti
Tortas „Razina“
Receptas: Turtingo skonio tortas „Razina“
12 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (biskvitui)
Rudasis cukrus: 150.00 g (biskvitui)
Pienas: 180.00 ml (biskvitui)
Razinos: 250.00 g (biskvitui)
Soda: 15.00 g (biskvitui)
Actas: 1.00 arbat. š. (sodai nugesinti; biskvitui)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (biskvitui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (kremui)
Grietinėlė: 300.00 g (plakamosios; kremui)
Cukrus: 150.00 g (kremui)
Karamelė: 50.00 g (kremui)
Spanguolės: 100.00 g (kremui)
Medus: 30.00 g (kremui)
Likeris: 50.00 ml (kremui)
Viskis: 40.00 ml (kremui)
Kaip gaminti

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti apie 2 val. Tuomet jas sutrinkite trintuvu iki piurė konsistencijos.

2. Kiaušinio baltymus išplakite iki putų. Dėkite rudąjį cukrų, po vieną trynį ir viską išplakite. Supilkite pieną ir actu nugesintą sodą. Masę supilkite į razinų piurė ir viską labai gerai išmaišykite.

3. Po truputį sijokite miltus, vanilinį cukrų ir maišykite tešlą. Riešutus suskaldykite ir įmaišykite į tešlą. Kepkite norimo dydžio lakštus iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Pagaminkite kremą:

1. Grietinėlę išplakite. Į ją po truputį įmaišykite cukrų, maskarponės sūrį bei viską gerai išplakite. Į masę įpilkite viskio.

2. Masę dalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną įmaišykite karamelę ir dėkite trumpam į šaldytuvą.

3. Spanguoles susitrinkite su medumi.

Surinkite tortą:

1. Torto lakštus sulaistykite likeriu ir sluoksniuokite ant lakštų tepdami skirtingus kremus. Į vidurinį sluoksnį įdėkite spanguolių.

2. Prieš patiekdami, palikite jį 3–4 val. subręsti.

3. Dekoruokite šokoladu, uogomis, morengais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis