Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 22

10 patarimų kūčiukų kepėjams: apie tradicinius, pagerintus, traškumą ir saldumą

Mažieji kūčiukai – tikras džiaugsmas mažiems ir dideliems valgytojams. Žinoma, matyt, didesnį džiaugsmą patiria tie, kas jų netriauškina nuo lapkričio pradžios, bet pataupo šį malonumą švenčių laikotarpiui. Ir tikrai niekas neprilygs naminiams kūčiukams – tešlos minkymui ir kildinimui, smagiam formavimui, galimybei stebėti, kaip jie orkaitėje pučiasi ir įgauna gražią auksinę spalvą.
Tradiciniai kūčiukai
Tradiciniai kūčiukai / Gamintojo nuotr.

Jei laikotės Kūčių tradicijų, jūsų kūčiukai turėtų būti „liesi“ – tešlą minkome be pieno, sviesto ir kiaušinių, tad šie kepinukai bus traškūs, o ne minkšti. Tačiau jei reikalavimų ingredientams nepaisote, o gal nutarėte kepti „pagerintus“ kūčiukus Kalėdoms, drąsiai naudokite ir pieną, ir sviestą, ir kiaušinius. Kepinukai tokiu atveju bus minkštesni, puresni.

Kūčiukų tešlai galioja keli tie patys patarimai, kaip ir įprastai mielinei tešlai, tačiau verta žinoti ir kelis papildomus momentus.

Naudingi patarimai:

1. Jei į kūčiukų tešlą dėsite daugiau mielių, jie bus minkštesni (tačiau nepersistenkite!). Tradiciškai kūčiukai kepami su šviežiomis mielėmis, tačiau galite naudoti ir sausas;

2. Riebalai (aliejus ar sviestas) kūčiukams suteiks trapumo, pailgins galiojimo laiką. Tiesa, jei kepsite kūčiukus su sviestu, tokie jau neatitiks pasninko reikalavimų. Jei renkatės aliejų, naudokite neutralaus skonio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai