Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 patiekalų su malta kiauliena: nuo kotletukų iki kugelio

Kiauliena – lietuvių mėgstamiausia mėsa, daug tradicinių patiekalų gaminami būtent su ja. Šįsyk rinkinys tiems, kas nusipirko ar patys susimalė šviežios kiaulienos. Vieni jų bus tikri greitukai, kiti pareikalaus daugiau laiko.
Kepami kotletai
Kepami kotletai / Vida Press nuotr.
Kotletukai su sūrio lazdelėmis
Receptas: Kotletukai su sūrio lazdelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (maltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 5.00 vnt. („Picnic“ sūrio lazdelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Mėsos prieskoniai (mėgstami; pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įberkite pusę smulkinto svogūno.

2. Sūrio lazdeles supjaustykite griežinėliais.

3. Formuokite kotletukus, į vidų įdėkite sūrio lazdelių ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais
Receptas: Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 43
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 75.00 g
Baklažanai: 125.00 g
Pupelės: 200.00 g
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Kiaulieną apkepinkite keptuvėje su prieskoniais.

2. Mėsai apkepus, sudėkite pjaustytą svogūną, baklažanus, susmulkintas česnako skilteles ir išvirtas pupeles. Įpilkite daržovių sultinio ir dar viską patroškinkite bei įdėkite pomidorų padažo (aš dėjau pomidorų padažą su aitriąja paprika, kad būtų aštriau).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kotletukai su morkomis ir paprikomis
Receptas: Kotletukai su morkomis ir paprikomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 51
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įdėkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Morką nuskuskite, sutarkuokite, papriką supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Daržoves pakepinkite keptuvėje aliejuje, kol suminkštės.

3. Formuokite kotletukus į vidų įdėdamos daržovių. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje (vėliau patroškinkite).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais
Receptas: Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis konservuoti, lupti)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 vnt.)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Pienas: 1.00 st. (0,3 st.)
Sviestas: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (malti, džiovinti - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu.

2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių.

3. Į 4 nedideles ar 1 didelę aliejumi pašlakstytą kepimo formą dėkite bulvių košės, tada sluoksnį faršo ir vėl košės. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Kugelis su faršu
Receptas: Kugelis su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 187
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelės)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (bulvių ir maltos mėsos) 2.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir gerai sumaišykite.

3. Pusę tarkių supilkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleiskite faršą ir užpilkite likusius tarkius. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Kai kugelis sukietės, aptepkite grietine ir toliau kepkite. Tiekite su grietine, grybų padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Švediški kotletukai
Receptas: Švediški kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 45
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (malta)
Bulvės: 2.00 vnt. (2-3 virtos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanduo: 100.00 ml (100-200 ml)
Sultinys: 1.00 valg. š. (sausas)
Burokėliai: 100.00 g (marinuoti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Sutarkuokite bulves, dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį ir viską sudėkite į faršą. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite į faršą. Įpilkite šaukštą vandens, sudėkite burokėlius ir gerai išminkykite.
  2. Suformuokite aštuonis plokščius kotletus. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepkite kotletus po 5–6 minutes iš abiejų pusių. Tuomet į keptuvę supilkite vandenį, įberkite sultinio ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 3–4 minutes. Tiekite su spanguolių džemu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Keptos bulvės įdarytos faršu
Receptas: Keptos bulvės įdarytos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 83
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelių)
Prieskoniai: (bulvių su prieskoniniais žalumynais) 1.00 žiupsnelis
Mėsa: 300.00 g (maltos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (įdarui)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų - įdarui)
Mėsos prieskoniai: (1 - 1,5 su čiobreliais - įdarui) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų.
  2. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiuvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite.
  3. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos įdaru prikimškite bulvių puseles.
  4. Taip paruoštas bulves sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C temperatūroje apie 40 min.
  5. Prieš kepant įdarytas bulves pridenkite folija.

Skanaus!

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Suskleisti
Netikras „zuikis“
Receptas: Netikras zuikis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 94
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (smulkiai maltos)
Lašinukai: 100.00 g (žalių (nebūtinai))
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (raudonėlio, čiobrelių, mairūno)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Laurų lapai: 0.30 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, krakmolą, manų kruopas, įspauskite česnako.

2. Sudėkite smulkiai kapotą (ar tarkuotą) svieste pakepintą svogūną, suberkite prieskonius ir viską labai gerai suminkykite.

3. Dėkite faršą į kepimo skardą, jei norite, į mėsą įspauskite juostelėmis pjaustytus lašinukus ir suformuokite norimą kepinio formą. Iš dalies mėsos galima atskirai suformuoti būsimo „zuikio“ galvą. Į įsivaizduojamą galvą įkiškite porą lauro lapų – ausytes. Iš kadagio uogų sukurkite akis, o kvapiojo pipiro – nosį.

4. Pirštu kepinio viršuje švelniai įspauskite keletą duobučių ir 1 valandai kiškite į 180 laipsnių orkaitę.

Suskleisti
Filo tešlos suktinukai su malta kiauliena
Receptas: Vidurio Rytų filo tešlos suktinukai su malta kiauliena
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Filo tešla: 12.00 vnt. (lakštų)
Sviestas: 125.00 g (tirpinto)
Sezamo sėklos: 5.00 valg. š. (3 šaukštai įdarui ir 2 viršui pabarstyti)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiauliena: 500.00 g (maltos; tinka ir ėriena, jautiena ar kita gera mėsa; įdarui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, smulkiai supjaustytas; įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutraiškytos; įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Kalendros: 1.50 arbat. š. (maltos; įdarui)
Kuminai: 1.50 arbat. š. (maltų; įdarui)
Fetos sūris: 75.00 g (sutrupinto; įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pagaminkite mėsos įdarą. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite maltą kiaulieną, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies ją vis pasmulkindami mentele, kol apskrus.

2. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės-žemos, sudėkite svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės ir apskrus. Tada sudėkite kalendras, maltus kmynus ir sezamo sėklas. Kepkite maišydami, apie 2 minutes arba kol pajusite malonų prieskonių kvapą. Galiausiai sudėkite špinatus ir citrinų sultis. Kepkite toliau maišydami apie 1 minutę, arba kol špinatai taps minkšti. Įdaras paruoštas. Supilkite jį iš keptuvės į dubenį ir leiskite atvėsti apie 15 minučių. Tada sudėkite fetos sūrį, išmaišykite ir trumpam atidėkite į šalį.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

4. Uždenkite filo lakštus švariu ir drėgnu virtuvės rankšluosčiu. Padėkite 1 filo tešlos lakštą ant darbastalio ir maistiniu šepetėliu užtepkite tirpinto sviesto. Stenkitės kuo daugiau filo tešlos lapo padengti sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį filo lapą ir šį taip pat ištepkite sviestu. Taip pat paruoškite ir trečiąjį filo tešlos sluoksnį. Tada išilgai tešlos krašto, išdėkite mėsos ir fetos įdarą.

5. Užlenkite tešlos kraštus ir suvyniokite į ritinį. Aptepkite sviestu, apibarstykite sezamo sėklomis ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pakartokite visą procesą suformuodami keturis ritinius.

6. Kepkite 2025 minučių arba iki aukso rudumo spalvos, kol suktinukai taps traškūs.

7. Galite patiekti su jogurtiniu padažu arba humusu.

Suskleisti
Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Pak Choi: 1.00 vnt. (pundelis)
Lapiniai kopūstai (kale): 1.00 vnt. (lapas)
Citrinžolė: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas)
Jelapenai: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (maltos)
Citrinos: 0.50 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laiškiniai česnakai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.

2. Užvirti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį bei perpjautą pusiau jelapeną.

3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.

4. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.

5. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.

6. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.

7. Patiekiant pirmiausiai į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai