10 populiarių patiekalų su brokoliniais kopūstais

Kai šalta ir balta, kabinkimės į žalią spalvą – pasidairykite, kokį patiekalą galite pagaminti šeimos vakarienei.
Rytietiškos daržovės su jautiena
Rytietiškos daržovės su jautiena / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Vyro laiškas buvusiai žmonai: „Gaila, bet kitaip mylėti aš tiesiog nemokėjau...“ 

Apkepas su ryžiais ir brokoliais
Receptas: Ryžių ir brokolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.5 / 33
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 400.00 g
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų 800.00 g
Sūris: 150.00 g (fermentinio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ryžius biriai išvirkite.

2. Smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepinkite, kol mėsa paruduos. Sudėkite pomidorų padažą, konservuotus pomidorus su visomis sultimis, gerai išmaišykite ir dar 10 min. patroškinkite.

3. Brokolius nuplikykite verdančiu vandeniu ir išskirstykite žiedynėliais.

4. Ryžius, mėsą, brokolius sumaišykite, sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir maždaug 25 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje.  

Suskleisti
Brokolių salotos su sezamais
Receptas: Brokolių salotos su sezamais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Peletrūnas: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 valg. š.
Džiovintos vyšnios: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (trintas - padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1/4 - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (trinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.

 

 

Suskleisti
Įdarytos bulvės
Receptas: Įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelių)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (šlakelis)
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (šaldytų)
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (liesos)
Sūris: 80.00 g (puskiečio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Neskustas bulves gerai nušveiskite po tekančio vandens srove. Aptepkite aliejumi.
  3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 50 min. kepkite orkaitėje.
  4. Pasiruoškite įdarą.
  5. Į puodą sudėkite brokolinius kopūstus ir užpilkite tiek vandens, kad apsmetų daržoves. Kai užvirs, pavirkite 3 minutes.
  6. Nupilkite vandenį ir sutrinkite brokolinius kopūstus. Paskui supilkite į juos grietinėlę, įberkite maltos aitriosios paprikos ir druskos ir viską gerai išmaišykite.
  7. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės. Orkaitės neišjunkite!
  8. Kiekvieną bulvę perpjaukite ir išimkite dalį jos minkštimo.
  9. Į išskobtus lovelius dėkite trintų brokolinių kopūstų masės.
  10. Ant įdarytų bulvių berkite smulkiai sutarkuoto sūrio.
  11. Viską dar 10 min. pakepkite orkaitėje.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Brokolių ir fetos pyragas
Receptas: Brokolių ir fetos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (tašlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - tešlai, 3 - įdarui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Sūris: 1.00 sauja (kietas tarkuotas - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 g (įdarui)
Fetos sūris: 200.00 g (įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (oranžinė - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje trinkite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite sūrį ir druską, įmuškite kiaušinį. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaltai.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai apkepkite smulkintą svogūną, įmaišykite šiaudeliais supjaustytą papriką, dar pakepkite kelias minutes.

3. Brokolį supjaustykite žiedynais ir 5 min. pavirkite pasūdytame vandenyje.

4. Dubenyje išsukite fetą ir kiaušinius, išspauskite česnako skiltelę, įmaišykite keptus svogūnų ir paprikos gabalėlius, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis.

5. Iškočiokite apskritą tešlos lakštą, išklokite juo kepimo formą, dugną subadykite šakute. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 min. Sudėkite apvirtus brokolius, sukrėskite sūrio ir kiaušinių masę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 min. Brokolių pyragą šiek tiek atvėsinkite ir iškart patiekite.

 

 

Suskleisti
Varškės apkepas su brokoliais
Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Suskleisti
Kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai
Receptas: Kepti brokoliniai ir žiediniai kopūstai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Brokolinius ir žiedinius kopūstus išskirstykite panašaus dydžio žiedynais, sudėkite į didelį dubenį, supilkite aliejų, uždenkite ir gerokai pakratykite, kad visos daržovės sudrėktų nuo aliejaus ir savo sulčių.

2. Į negilų kepimo indą daržoves sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite 220 °C orkaitėje 15 min. Įpusėjus kepimo laikui, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
Receptas: Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 50
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (žiedų)
Pomidorai: 100.00 g (vyšninių)
Aliejus: 1.00 st. (¼ - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir žiupsnelis žievelės - padažui)
Kokosas: 1.00 valg. š. (aliejaus arba kokoso žiedų padažo salotoms - padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų - padažui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (smulkinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje.
  2. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Užpilkite padažą ant brokolių ir pomidoriukų, gerai išmaišykite ir palikite salotas šaldytuve gerai valandai.
  4. Prieš valgydami užberkite smulkintų riešutų ir šviežio baziliko.
Suskleisti
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
Receptas: Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 61
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (8–10 vyšniniai)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4-5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas mėgstamas fermentinis)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintos prieskoninės žolelės pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite.

2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį.

3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, apipilkite paruoštu padažu, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus. Kepkite 180 laispnių orkaitėje apie 20 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Rytietiškos daržovės su jautiena
Receptas: Rytietiškos daržovės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis kepimui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rytietiškų prieskonių mišinys (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

2. Keptą mėsą nustumkite į keptuvės šonus, centre pakepinkite smulkintus česnakus, svogūnus, aitriąją papriką.

3. Kai prieskoniai dailiai pagels, sumeskite porus, šiek tiek vėliau žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, galiausiai saldžiąsias paprikas, smulkintus grybus, suberkite cukrų, kelis kartus permaišykite ir pagardinkite rytietišku prieskonių mišiniu.

Suskleisti
Lašišų apkepas
Receptas: Lašišų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (didelis)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Grietinėlė: 300.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 3.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š. (grūdėtųjų dižono)
Krapai: 1.00 sauja (smulkintų šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų ir baltųjų pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Lašišas supjaustykite vidutinio stambumo griežiniais. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pastovėti.

2. Brokolinį kopūstą padalykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (maždaug 5 minutes). Išgriebusi gerai nuvarvinkite ir nusausinkite.

3. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir apvirkite pasūdytame vandenyje (daržovės turi likti kietokos). Vandenį nupilkite, luktelkite, kol bulvės atvės, ir supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Dubenėlyje gerai suplakite grietinėlę su garstyčiomis, tarkuotu parmezanu bei smulkintais šviežiais krapais. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų baltųjų pipirų.

5. Sviestu ištepto kepimo indo dugną išklokite bulvių griežinėliais. Ant viršaus tolygiai išdėliokite brokolinių kopūstų žiedynus, tarp jų – lašišų griežinėlius. Viską apliekite paruošta grietinėlės mase ir 15 minučių šaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.  

Suskleisti

Taip pat skaitykite: 10 produktų, kurie iš organizmo padeda pašalinti nikotiną 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų