10 skanių ir šildančių sriubų su mėsos kukuliais: nuo lietuviškos iki meksikietiškos

Sriuba – visada gera vakarienės idėja, ypač vėsesnę dieną. Jei daržovių sriuba atrodo kiek per lengva, norite sotesnės ir esat visavalgis, keli mėsos kukuliukai sriuboje bus pats tas. O mėsa, kaip puikiai žinom, tinka įvairiausia – nuo paukštienos iki jautienos ar kiaulienos. Pati sriuba gali būti švelni, tinkanti ir mažyliams, o gal atvirkščiai, pikantiška, gal net spaudžianti vieną kitą ašarą dėl aštrumo.
Meksikietiška sriuba su kukuliais
Meksikietiška sriuba su kukuliais / Mariaus Žičiaus nuotr.
Barščiai su kukuliais
Receptas: Barščiai su kukuliais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 71
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (maltos)
Burokėliai: 6.00 vnt. (maži)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 valg. š.
Sultys: 125.00 ml (nesaldintų obuolių)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (natūralaus su bazilikais)
Grybai: 5.00 vnt. (keli šaldyti arba džiovinti baravykai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, neluptus dėkite į karščiui atsparią formą ir kepkite apie 40 min. ant vidutinės ugnies. Tada nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, užpilkite obuolių sultimis ir bent valandai palikite, kad pasimarinuotų.

2. Į faršą įmaišykite dalį kapoto svogūno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir formuokite mažyčius kukulaičius.

3. Juos sumeskite į verdantį sultinį, kiek pavirkite, nugraibykite putas, sudėkite smulkintus grybus, bulves, morkas, likusį svogūną, suberkite kmynus ir virkite apie 15 min. Tada su visomis sultimis supilkite burokėlių ketvirčius, sukrėskite pomidorų padažą, dar kiek pavirkite.

4. Sriubą tiekite pagardinusios grietine.

Suskleisti
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Receptas: Pomidorų sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 54
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (šviežių arba konservuotų be odelių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Jautiena: 100.00 g (ir kiaulienos faršo, perpus maišyto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 5.00 g (šakelė džiovintų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Suskleisti
Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4-5)
Morkos: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kalakutiena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Manai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.

2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame jau verda kitos daržovės, dar pavirkite apie 5-7 min. Puodą nukaiskite nuo viryklės ir elektriniu smulkintuvu visą masę sutrinkite.

3. Iš maltos kalakutienos (į kurią prieš tai reikia įmušti kiaušinį, įdėti manus, druskos, pipirų) formuokite nedidelius kukulius, dėkite juos į kreminę sriubą ir virkite dar apie 15 min.

4. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais
Receptas: Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (kalakutienos faršas - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams, trynys - sriubai)
Manai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Krakmolas: 40.00 g (1 valg. š. kukuliams ir 1 arbat. š. sriubai)
Prieskoniai maltai mėsai (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - kukuliams)
Druska: 30.00 g (1 arbat. š. kukuliams ir 1 valg. š. sriubai)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Bulvės: 500.00 g (šviežios)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 saldžioji ir 1 gabalėlis aitriosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.

2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.

3. Gautą troškinį sutrinkite į vientisą masę, sumaišykite su 2,5 litrais vandens ir užvirkite. Supilkite šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėkite grietinę, padažą ir pamažu supilkite ant kukulių. Sudėkite prieskonius ir virkite, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.

Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus, bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.2 / 30
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
kadagių uogos 2-3 3.00 vnt.
Pipirai: 3.00 g (0,5 šaukštelio pipirų žirniukų)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Mėsa: 1.00 kg (malta liesa kiauliena arba kiaulienos ir jautienos mišinys)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Nuskustas morkas, salierą ir cukiniją supjaustykite kubeliais. Poro baltąją ir žaliąją dalis susmulkinkite. Svogūnus su lukštais (švariais) perpjaukite pusiau.

2. Puode įkaitinkite aliejų ir iš pjūvio pusės pakepinkite svogūnus. Sudėkite šiek tiek smulkintų daržovių, baltąją poro dalį ir trumpai pakepinkite. Įmeskite laurų lapelių, kadagių uogų, pipirų ir įpilkite 3 litrus vandens. Virkite ant nedidelės ugnies apie pusantros valandos. Nukoškite.

3. Žalius poro gabalėlius pakepinkite su sviestu, sudėkite į maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

4. Drėgnomis rankomis iš mėsos suformuokite norimo dydžio kukulius, sudėkite į sultinį ir virkite 20 minučių. Sudėkite makaronus, daržovių gabaliukus ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais
Receptas: Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (vištiena)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėtos: 4.00 valg. š. (šviežios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š.
Kokosų pienas: 800.00 ml (skardinė)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (plonalaiškiai)
Pievagrybiai: 200.00 g
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 šaukštai citrinų sulčių)
Kaip gaminti

1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite.

2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska. Suformuokite nedidelius kukulius. Į puodą supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite kukulius ir ant mažos ugnies virkite dar 10–15 minučių. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į sriubą ir dar 5 minutes pavirkite.

4.Nukaitę nuo ugnies pašlakstykite sojų padažu ir citrinų sultimis. Papuoškite mėtų lapeliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
Receptas: Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 37
Receptas
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (veršienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (1,5 - 2 arba 2 kubeliai)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 galvutės)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (1 - 2)
Makaronai: 200.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite žiedynais. Į verdančią sriubą sudėkite bulves ir morkas, virkite 10–15 minučių. Tada sudėkite brokolių žiedynus, makaronus, pagardinkite žolelėmis, pipirais, druska ir virkite dar apie 15 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais
Receptas: Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 77
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (3 - 4 nedideli)
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 - kukuliams)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 200.00 g (sauja, džiovintų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4 aštraus)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - sriubai ir kukuliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sriubai ir kukuliams)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Barščių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos - kukuliams)
Mėsos prieskoniai: (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.

2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais ir sumeskite į verdančią sriubą. Džiovintus grybus išmirkykite ir apvirkite, kol suminkštės.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, grybus ir maišydami apkepkite. Keptus svogūnus su grybais sudėkite į verdančią sriubą, paskaninkite barščių prieskoniais, pipirais, druska, sudėkite pomidorų padažą, laurų lapelius ir virkite ant nedidelės ugnies 40–45 minutes. Tiekdami paskaninkite grietine ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Meksikietiška sriuba su kukuliais
Receptas: Meksikietiška sriuba su kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 61
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pupelės: 300.00 g (konservuotos, 1 indelis)
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis, konservuotų luptų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Padažas: (aitriųjų pipirų) 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.

2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.

3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.

4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Pak Choi: 1.00 vnt. (pundelis)
Lapiniai kopūstai (kale): 1.00 vnt. (lapas)
Citrinžolė: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas)
Jelapenai: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (maltos)
Citrinos: 0.50 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laiškiniai česnakai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.

2. Užvirti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį bei perpjautą pusiau jelapeną.

3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.

4. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.

5. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.

6. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.

7. Patiekiant pirmiausiai į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis