Ingredientai:
- 2 kg varškės;
- 400 g cukraus;
- 400 g sviesto;
- 10 kiaušinių;
- 30 g vanilinio cukraus;
- 100 g želatinos;
- 30 g aguonų;
- 30 g cinamono;
- 100 g razinų;
- 1 citrina.
Gaminimas
1. Varškę pertrinkite, sukrėskite į dubenį.
2. Į varškę sudėkite kiaušinius, išsuktus su cukrumi, sviestą, įberkite vanilinio cukraus.
3. Įstatykite dubenį su varškės mase į karšto vandens vonelę ir kaitinkite, kol ištirps sviestas, masė pasidarys vientisa. Įtarkuokite citrinos žievelės.
4. Supilkite paruoštą želatiną.
5. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą, kad varškės masė šiek tiek sustingtų.
6. Pasiruoškite formą: išklokite maistine plėvele, kad būtų lengviau išimti.
7. Į formą dėkite varškės masę, sluoksniuojant su aguonomis, cinamonu, razinomis.
8. Dėkite į šaldytuvą nakčiai, ar kol sustings.
9. Išimkite iš formos ir patiekite.
Šį tortą Velykoms rekomeduoja p. Dalia Žygelienė, dirbanti profesijos mokytoja Alantos technologijos ir verslo mokykloje bei mokiusi ne kartą geriausio Lietuvos virėjo titulą pelniusį šefą Deivydą Praspaliauską.
Vienas ryškiausių Lietuvos menininkų – kompozitorius, dailininkas, chorvedys, kultūros veikėjas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis mokėsi ir baigė Druskininkų pradinę mokyklą. Kaip byloja šio miesto muziejaus darbuotojų surinkta informacija, Druskininkuose, ant Druskonio ežero kranto, buvo pirmieji Čiurlionių namai. Čia M.K.Čiurlionis praleido savo vaikystę bei kelias vasaras, jau besimokydamas Plungės kunigaikščių Oginskių globojamoje mokykloje.