Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 2 pakeliai „Oreo“ sausainių;
- 0,5 kg kreminio sūrio „Philadelphia“;
- 0,5 kg kreminio „Creme Bonjour“ sūrio;
- 30 g miltų;
- 50 g cukraus;
- 100 g sviesto;
- 400 g juodojo šokolado.
Paruoškite sausainių pagrindą:
1. Sausainius sutrinkite į trupinius.
2. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainių trupiniais.
3. Sausainių trupinius sudėkite į kepimo formą, juos gerai išlyginkite ir kepkite 10 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pagaminkite šokoladinį kremą:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su sūriais, suberkite miltus. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje bei supilkite jį į kremą. Gerai viską išmaišykite.
Iškepkite pyragą:
1. Paruoštą kremą supilkite ant iškepusio trupinių pagrindo ir kepkite 2 valandas iki 90 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Iškepusį tortą atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad gerai atšaltų. Skanaus!
Šio torto autorių – baro „Artistai“ pavadinimas priminė dar vieną įdomų faktą iš Druskininkų miesto, kuriame vyko baigiamasis projekto „100 tortų Lietuvai“ renginys, muziejaus archyvų. Jie liudija, jog pirmieji teatro vaidinimai Druskininkuose datuojami 1840 metais. Valstybiniame Gardino istorijos archyve saugomos 1840 m. teatrų afišos. Dauguma jų – Okonskio trupės spektaklių afišos, kurios 1840 m. vasarą skelbė šios trupės pasirodymus Įvairenybių teatro vardu. Druskininkuose bilietą į teatrą galima buvo nusipirkti Voniose (Gydyklose). Kiek tiksliai kainavo bilietas, nėra žinoma, nes afišose dažniausiai būdavo parašyta „įprasta kaina“ arba „žemesnė už įprastą kainą“.