„100 tortų Lietuvai“: desertų studijos „Tie kepėjai“ medaus tortas su apelsinais

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Laura Donėlė ir jos įkurtoje studijoje ruoštas tortas
Laura Donėlė ir jos įkurtoje studijoje ruoštas tortas / Linos Jushkės nuotr.

Ingredientai:

medaus biskvitui:

  • 590 g kvietinių miltų;
  • 15 ml kepimo miltelių;
  • 10 ml druskos;
  • 5 ml cinamono;
  • 4 kiaušiniai;
  • 335 g rudojo cukraus;
  • 350 g medaus;
  • 250 g pieno;
  • 210 g alyvuogių aliejaus.

grietinės kremui:

  • 250 g grietinės;
  • 120 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 25 g cukraus pudros;
  • vieno apelsino žievelė;
  • 5–10 ml citrinos sulčių.

pertepimui:

  • 150 g apelsinų džemo.

Iškepkite biskvitą:

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, į pieną supilkite ištirpintą medų, išmaišykite.

2. Kitame inde sumaišykite visus sausus produktus, sudėkite į juos kiaušinių plakinį bei išmaišykite. Maišykite tol, kol turėsite vientisą masę.

3. Biskvitą kepkite apvalioje formoje 180 laipsnių temperatūroje apie 45–55 minutes. Atvėsinkite ir supjaustykite į 4 dalis.

Paruoškite kremą:

1. Kremą gaminkite, kai biskvitas jau atvėso ir galite sutepti tortą. Grietinėlę išplakite iki standumo.

2. Kitus kremo produktus išplakite plakikliu iki vientiso kremo ir atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle. Naudokite iš karto.

Surinkite tortą:

1. Apvalioje formoje dėkite vieną sluoksnį biskvito, plonai aptepkite apelsinų džemu, paskirstykite dalį kremo. Kartokite šį veiksmą, kol turite biskvitų ir kremo.

2. Tortą įdėkite į šaldytuvą bent 12-ai valandų – kremas turi susigerti į biskvitą ir sustingti.

3. Tortą dekoruokite plakta grietinėle ir gyvomis pavasariškomis gėlėmis.

Linos Jushkės nuotr./Medaus tortas
Linos Jushkės nuotr./Medaus tortas

Torto autoriai – desertų studijos „Tie kepėjai“ komanda – įsitikinusi, jog per gimtadienį gėlės ir tortas tiesiog privalomi. Tortus „Tie kepėjai“ gamina tik iš natūralių aukščiausios kokybės produktų, ypatingą dėmesį skiria stilingai, natūraliomis priemonėmis sukurtai desertų išvaizdai, ir, be abejo, suderintiems ir atrinktiems geriausiems ingredientams, kad tortų skonis būtų nepriekaištingas ir sukuriantis tikrą šventę valgytojui.

Gėlės puošia ir Druskininkuose besilankančio „Drugelių kupolo“ inspektariumą. Paroda šiuo pavadinimu jau antrą vasarą svečiuojasi Druskininkuose, kurio gyventojai ir kurorto svečiai turi išskirtinę galimybę ją aplankyti ir pasivaikščioti inspektariume. Jame 25 laipsnių temperatūroje gyvena per 100 įvairiausių tropinių drugelių. Iš Pietų Amerikos, Azijos, Tailando, Malaizijos ir kitų regionų atvežti drugiai parodos lankytojus džiugins iki pat rudens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs