Ingredientai:
pagrindui – šokoladiniam biskvitui:
- 300 g kakavos;
- 200 g kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 300 g vandens;
- 100 g aliejaus.
šokoladiniam kremui:
- 1100 g juodojo šokolado;
- 900 g pieno;
- 2400 g grietinėlės;
- 3 šaukštų želatinos.
Gaminimas:
Iškepkite biskvitą:
Visus ingredientus supilkite į dubenį, gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol pilnai iškeps.
Išvirkite šokoladinį kremą:
Į užvirusį pieną supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir pilkite ant susmulkinto šokolado. Gautą masę sumaišykite su plakta grietinėle.
Formuokite tortą:
Kremą pilkite ant biskvito ir palikite sustingti.
Paruoštą gaminį supjaustykite gabaliukais ir formuokite tortą.
Pagamintą tortą dekoruokite skystu šokoladu, žemės riešutais, šokoladiniais saldainiais.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatantis Druskininkų restoranas „Sicilia“ veikia vaizdingos gamtos apsuptyje, ant Ratnyčėlės upelio kranto. Šis upelis teka per Druskininkų rytinę dalį ir įteka į Nemuną, kuris 3,5 kilometrų juosia miestą vakarų ir rytų kryptimis.
Iš viso Druskininkų savivaldybės teritorijoje yra 32 upės, 10 tvenkinių ir 42 ežerai. Trys iš vandens telkinių – Druskonio ežeras, Vijūnėlės tvenkinys ir Mergelių akių ežerėlis – tyvuliuoja pietinėje miesto dalyje.