Ingredientai:
biskvitui:
- 200 g cukraus pudros;
- 250 g baltymų;
- 60 g cukraus;
- 200 g miltų.
sūriai karamelei:
- 130 g cukraus;
- 10 g gliukozės;
- 20 g medaus;
- 70 g grietinėlės;
- 80 g sviesto;
- žiupsnelis druskos.
šokoladinio kremo pertepimui:
- 400 g sviesto;
- 160 g pieno;
- 200 g cukraus;
- 120 g kakavos miltelių.
Iškepkite biskvitą:
Baltymus išplakite su cukrumi. Miltus persijokite su cukraus pudra. Viską kartu sumaišykite ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 15–20 min.
Paruoškite karamelę:
1. Grietinėlę pakaitinkite su medumi.
2. Atskirai ištirpinkite cukrų su gliukoze, įberkite žiupsnelį druskos. Tirpinkite iki rudos spalvos.
3. Palaipsniui maišant, į cukrų supilkite karštą grietinėlę. Įmaišykite sviestą. Viską atvėsinkite.
Pagaminkite šokoladinį kremą:
1. Kiaušinius ištrinkite kartu su cukrumi. Pieną pakaitinkite ir supilkite ant kiaušinių, nuolat maišykite. Masę kaitinkite iki 82 laipsnių. Viską atvėsinkite.
2. Sviestą gerai išplakite ir po truputį kremą sudėkite į sviestą.
Surinkite tortą:
Išsikepkite penkis biskvitus. Pirmą biskvitą ištepkite karamele, kitus tris – kremu, dar vieną – karamele ir likusį biskvitą – kremu. Tortą per naktį laikykite šaldytuve. Skanaus!
Šį skambaus pavadinimo tortą, kartu su „Le poète“ kepyklėle pristato Druskininkuose gyvenantys ir kuriantys menininkai Aušra ir Tauras Česnulevičiai. Jų šeimos įkurtos Druskos studijos svečius pasitinka pati Druskos karalienė. Apie save menininkai sako: „Gyvename sūriai iki saldumo. Mūsų kūrybinių druskinėjimų idėja slypi pačiame miesto pavadinime, kurorto istorijoje.“
Pačių Druskininkų istorijoje, kaip dalijasi Druskininkų miesto muziejaus darbuotojai, reikšmingi 1937 metai, kai buvo minimas kurorto 100-ųjų metų jubiliejus. Tais metais, Vilniaus universiteto rektoriaus V.Stanevičiaus pasiūlymu, žymiausi kurorto mineralinio vandens šaltiniai pavadinti lietuviškais Vytauto, Birutės, Undinės, Aušros, o pats giliausias (330 m) – maršalo J.Pilsudskio vardu, taip pat pradėtas leisti laikraštis lenkų kalba „Druskininkų balsas“.
{gallery|151716|15