Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: „IDW Esperanza Resort“ restorano konditerės šokoladinis tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Danutės Skeberienės tortas Lietuvai
Konditerės Danutės Skeberienės tortas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šį nuostabiai atrodantį tortą pristato ir jo receptu dalinasi „IDW Esperanza Resort“ restorano konditerė Danutė Skeberienė.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 8 kiaušiniai;
  • 250 g cukraus;
  • 120 g miltų;
  • 80 g kakavos.

sirupui:

  • 100 g cukraus;
  • 250 g vandens.

kremui ganaš:

  • 250 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 60 g cukraus;
  • 40 g vandens;
  • 500 g juodojo šokolado;
  • 25 g degtinės;
  • 75 g sviesto.

Gaminimas:

1. Pirmiausia iškepkite biskvitus. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus plakite su cukrumi iki standžių putų, o tada į masę supilkite trynius. Miltus persijokite su kakavos milteliais ir supilkite į kiaušinių masę, atsargiai išmaišykite.

2. Dalį biskvito masės pilkite ant silikoninio kilimėlio ir kepkite iki 280 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5–7 min. Taip iškepkite 6–8 biskvito lakštus. Juos apipjaustykite, pasinaudodami apskrita forma, kad lakštai būtų vienodo dydžio.

3. Sirupui skirtą vandenį ir cukrų užvirinkite ir pavirkite 10 sekundžių. Sirupu apšlakstykite dar šiltus biskvito lakštus.

4. Kremui ganaš vandenį su cukrumi virkite iki pirmų burbuliukų. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite iki virimo. Gautu skysčiu užpilkite susmulkintą šokoladą. Gerai išmaišykite. Į šokolado ir grietinėlės masę supilkite degtinę ir sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nuostabus Danutės Skeberienės tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nuostabus Danutės Skeberienės tortas

5. Kremą atvėsinkite iki kambario temperatūros.

6. Ant kiekvieno biskvito lakšto tepkite tiek kremo, kokio svorio yra biskvitas. Taip sutepkite visus lakštus.

7. Tortą statykite į šaldytuvą bent 6 val., o likusį ganaš kremą laikykite kambario temperatūroje.

8. Pašildykite ganaš kremą iki 30 laipsnių ir juo apipilkite gerai sustingusį tortą. Tuomet jį darsyk statykite kelioms valandoms į šaldytuvą.

9. Puoškite valgomais aukso milteliais apibarstytais rojaus obuoliukais, uogomis ar gėlėmis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Konditerės Danutės Skeberienės tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Konditerės Danutės Skeberienės tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Torto puošyba iš arti
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Torto puošyba iš arti

Tūkstančiai gėlių, o jei tiksliai – net 220 tūkst. narcizų jūra kiekvieną pavasarį pražysta Druskininkuose esančiame Vijūnėlės parke. Pirmieji 130 tūkstančių narcizų Vijūnėlės parke buvo pasodinti 2011-ųjų rudenį, o po poros metų parke papildomai pasodinta dar 90 tūkstančių narcizų sodinukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais