Ingredientai:
torto biskvitams:
- 4 kiaušiniai;
- 2 stiklinės cukraus;
- 2 stiklinės grietinės;
- 2 stiklinės miltų;
- 4 arbat. šaukšt. krakmolo;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 30 g kakavos;
- 60 g aguonų;
- 80 g razinų;
- 80 g riešutų.
kremui:
- 340 g sviesto;
- 340 g desertinės varškės;
- 1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno.
Iškepkite biskvitus:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sukrėskite grietinę ir gerai išmaišyti.
2. Supilkite birius produktus ir išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis.
3. Į vieną dalį dėkite kakavą, į antrą – aguonas, į trečią – razinas ir į ketvirtą – riešutus.
4. Tešla pilkite dalimis į pasirinktą formą: rekomenduotina 8 cm skersmens. Kiekvienas lakštas kepamas 180 laipsnių temperatūroje po 20 min.
5. Iškepusius biskvitus apšlakstykite saldžia arbata.
Paruoškite kremą:
1. Kremui sviestą išlydykite, lėtai išmaišykite su kondensuotu pienu, sudėkite desertinę varškę, viską išmaišykite.
Surinkite tortą:
1. Lakštus pertepkite kremu, pasiliekant šiek tiek jo šonų aptepimui.
2. Tortą aptepkite kremu. Viršų galima aplieti šokoladiniu glaistu, kuris pagaminamas ištirpinus vonelėje ant garų 50 g sviesto ir 200 g juodo šokolado.
3. Puoškite gėlėmis.