Ingredientai (2 kg tortui):
tešlai:
- 220 g miltų;
- 8 g kepimo miltelių;
- 2 g druskos;
- 100 g rudojo cukraus;
- 50 g kokosų drožlių;
- 100 g razinų;
- 200 ml aliejaus;
- 4 kiaušiniai;
- 650 g morkų.
kremui:
- 500 g kreminės varškės
- 400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 1 citrinos sultys;
- 100 g cukraus pudros.
Pagaminkite tešlą:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
2. Smulkiai sutarkuokite morkas, sumaišykite su kiaušiniais, druska, aliejumi, cukrumi, kokosų drožlėmis ir razinomis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir tada – su morkų mase.
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir šaukštu išlyginkite. Kepkite 20 minučių.
4. Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
Paruoškite kremą:
1. Grietinėlę išplakite iki standumo, įmaišykite cukraus pudrą, citrinos sultis ir kreminę varškę.
Suformuokite tortą:
1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygias dalis. Dalį kremo palikite torto papuošimui. Likusiu kremu sutepkite biskvitus, sudėkite vieną ant kito ir lengvai spustelėkite.
2. Likusiu kremu puoškite torto viršų, berkite uogas.
Sodraus skonio tortas, perteptas varškės kremu, patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Kepti jį galima bet kuriuo metų laiku, nes pagrindinis ingredientas, kurio reikės – morkos.
Šio recepto autorius – tinklaraščio „Kitchen Obsession“ ir kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius – tortą dekoravo uogomis, bet, kaip pats sako, viskas priklauso nuo fantazijos ir sezoniškumo.
Nuo sezono priklausė ir vienas išskirtinių Druskininkuose vykusių renginių, kuriuo buvo galima pasigrožėti prieš kelerius metus. Tuomet K.Dineikos gatvėje iškilo įspūdingos ledo statulos, kurias kartu su tuometiniais studentais sukūrė VDA Kauno dailės fakulteto vedėjas A.Vaura. Per keturias dienas iš 30 kubinių metrų ledo skulptoriai išskobė didžiulius, iki 4 metrų aukščio iškilusius meno kūrinius: valstybingumo ženklą – Gedimino pilį, metų simbolį Kiaulę, vieną iš SPA (Sanitas Per Aqua) simbolių – Kriauklę, ledinę Auksinę žuvelę ir Lemputę, kuri „apšvietė“ likusias skulptūras.