„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„100 tortų Lietuvai“: „Kitchen Obsession“ autoriaus Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Paulius Strasevičius ir jo keptas morkų tortas
Paulius Strasevičius ir jo keptas morkų tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 kg tortui):

tešlai:

  • 220 g miltų;
  • 8 g kepimo miltelių;
  • 2 g druskos;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 100 g razinų;
  • 200 ml aliejaus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 650 g morkų.

kremui:

  • 500 g kreminės varškės
  • 400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 1 citrinos sultys;
  • 100 g cukraus pudros.
Asmeninio albumo nuotr./Morkų tortas
Asmeninio albumo nuotr./Morkų tortas

Pagaminkite tešlą:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.

2. Smulkiai sutarkuokite morkas, sumaišykite su kiaušiniais, druska, aliejumi, cukrumi, kokosų drožlėmis ir razinomis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir tada – su morkų mase.

3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir šaukštu išlyginkite. Kepkite 20 minučių.

4. Iškeptą biskvitą atvėsinkite.

Paruoškite kremą:

1. Grietinėlę išplakite iki standumo, įmaišykite cukraus pudrą, citrinos sultis ir kreminę varškę.

Suformuokite tortą:

1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygias dalis. Dalį kremo palikite torto papuošimui. Likusiu kremu sutepkite biskvitus, sudėkite vieną ant kito ir lengvai spustelėkite.

2. Likusiu kremu puoškite torto viršų, berkite uogas.

Sodraus skonio tortas, perteptas varškės kremu, patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Kepti jį galima bet kuriuo metų laiku, nes pagrindinis ingredientas, kurio reikės – morkos.

Asmeninio albumo nuotr./Morkų tortas
Asmeninio albumo nuotr./Morkų tortas

Šio recepto autorius – tinklaraščio „Kitchen Obsession“ ir kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius – tortą dekoravo uogomis, bet, kaip pats sako, viskas priklauso nuo fantazijos ir sezoniškumo.

Nuo sezono priklausė ir vienas išskirtinių Druskininkuose vykusių renginių, kuriuo buvo galima pasigrožėti prieš kelerius metus. Tuomet K.Dineikos gatvėje iškilo įspūdingos ledo statulos, kurias kartu su tuometiniais studentais sukūrė VDA Kauno dailės fakulteto vedėjas A.Vaura. Per keturias dienas iš 30 kubinių metrų ledo skulptoriai išskobė didžiulius, iki 4 metrų aukščio iškilusius meno kūrinius: valstybingumo ženklą – Gedimino pilį, metų simbolį Kiaulę, vieną iš SPA (Sanitas Per Aqua) simbolių – Kriauklę, ledinę Auksinę žuvelę ir Lemputę, kuri „apšvietė“ likusias skulptūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs