„100 tortų Lietuvai“: konditerės Jolitos Petraševičienės tortas „Vasaros bliuzas“

Tiek tortų, kiek jų Druskininkuose buvo gegužės 26-ąją, šis kurortas, galbūt dar nematė. Skaičiuojant 100-ąją dieną po Vasario 16-osios, kai Lietuva oficialiai minėjo Valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejų, Druskonio ežero pakrantėje rinkosi projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai, suburti kulinarinių knygų autorės, tinklaraštininkės Renatos Ničajienės. 15min skelbia dar keletą receptų, kurie viršijo projekto sumanytojos planus – tortų receptais panoro pasidalinti per 100 dalyvių!
Tortas „Vasaros bliuzas“
Tortas „Vasaros bliuzas“ / Organizatorių nuotr.

Ingredientai:

vyšnių įdarui:

  • 100 g aviečių tyrės;
  • 150 g šaldytų vyšnių;
  • 50 g vyšnių tyrės;
  • 6 g pektino NH;
  • 110 g cukraus;
  • 4 g želatinos lapelių;
  • 10 g citrinos sulčių;
  • vanilės ankštis.

šokoladiniam biskvitui:

  • 94 g minkšto sviesto;
  • 44 g cukraus pudros;
  • 7 g kakavos miltelių;
  • 63 g kartaus šokolado;
  • 38 g kiaušinių;
  • 53 g kiaušinių trynių;
  • 169 g kiaušinių baltymų;
  • 63 g cukraus.

musui su maskarponės sūriu:

  • 375 g maskarponės sūrio;
  • 450 g grietinėlės;
  • 60 g trynių;
  • 105 g cukraus;
  • 45 g pieno;
  • 13 g želatinos;
  • vanilės.
Organizatorių nuotr./Tortas „Vasaros bliuzas“
Organizatorių nuotr./Tortas „Vasaros bliuzas“

Paruoškite vyšnių įdarą:

1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu.

2. Vanilę perpjaukite išilgai, išimkite sėklas, jas sudėkite į tyrių mišinį. Cukrų sumaišykite su pektinu. Vyšnias susmulkinkite.

3. Tyres ir smulkintas vyšnias sumaišykite ir pakaitinkite iki 45 laipsnių. Sudėkite cukrų, sumaišytą su pektinu. Pavirkite apie 2 minutes, tuomet supilkite citrinų sultis bei išmaišykite. Sudėkite nusausintus išbrinkusius želatinos lapelius, išmaišykite ir užšaldykite.

Iškepkite biskvitą:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.

2. Iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą su cukraus pudra ir kakavos milteliais.

3. Šokoladą ištirpinkite ir atvėsinus supilkite į sviesto masę. Gerai išmaišykite.

4. Nuolat plakant sviesto-šokolado masę, į ją palaipsniui supilkite kiaušinių ir trynių plakinį.

5. Atskirai iki standžių putų išplakite baltymus.

6. Per kelis kartus baltymus įmaišykite į kiaušinių-sviesto-šokolado masę. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 20–25 minutes.

Pagaminkite musą su maskarponės sūriu:

1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu.

2. Pieną su vanile pakaitinkite iki 50 laipsnių.

3. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir į juos įpilkite pakaitintą pieną.

4. Kiaušinių trynius su pienu kaitinkite iki 82 laipsnių, įmaišykite nusausintus išbrinkusius želatinos lapelius. Atvėsinkite, sumaišykite su maskarponės sūriu ir įmaišykite iki pusės standumo plaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Į formą pilkite pusę paruošto maskarponės sūrio muso, dėkite užšaldytą vyšnių-aviečių įdarą, pilkite antrą pusę maskarponės sūrio muso, dėkite šokoladinį biskvitą.

2. Tortą dėkite į šaldiklį 24 valandom. Išėmus iš formos, atitirpinkite šaldytuve, puoškite ir mėgaukitės!

Organizatorių nuotr./Tortas „Vasaros bliuzas“
Organizatorių nuotr./Tortas „Vasaros bliuzas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis