Ingredientai:
vyšnių įdarui:
- 100 g aviečių tyrės;
- 150 g šaldytų vyšnių;
- 50 g vyšnių tyrės;
- 6 g pektino NH;
- 110 g cukraus;
- 4 g želatinos lapelių;
- 10 g citrinos sulčių;
- vanilės ankštis.
šokoladiniam biskvitui:
- 94 g minkšto sviesto;
- 44 g cukraus pudros;
- 7 g kakavos miltelių;
- 63 g kartaus šokolado;
- 38 g kiaušinių;
- 53 g kiaušinių trynių;
- 169 g kiaušinių baltymų;
- 63 g cukraus.
musui su maskarponės sūriu:
- 375 g maskarponės sūrio;
- 450 g grietinėlės;
- 60 g trynių;
- 105 g cukraus;
- 45 g pieno;
- 13 g želatinos;
- vanilės.
Paruoškite vyšnių įdarą:
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu.
2. Vanilę perpjaukite išilgai, išimkite sėklas, jas sudėkite į tyrių mišinį. Cukrų sumaišykite su pektinu. Vyšnias susmulkinkite.
3. Tyres ir smulkintas vyšnias sumaišykite ir pakaitinkite iki 45 laipsnių. Sudėkite cukrų, sumaišytą su pektinu. Pavirkite apie 2 minutes, tuomet supilkite citrinų sultis bei išmaišykite. Sudėkite nusausintus išbrinkusius želatinos lapelius, išmaišykite ir užšaldykite.
Iškepkite biskvitą:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
2. Iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą su cukraus pudra ir kakavos milteliais.
3. Šokoladą ištirpinkite ir atvėsinus supilkite į sviesto masę. Gerai išmaišykite.
4. Nuolat plakant sviesto-šokolado masę, į ją palaipsniui supilkite kiaušinių ir trynių plakinį.
5. Atskirai iki standžių putų išplakite baltymus.
6. Per kelis kartus baltymus įmaišykite į kiaušinių-sviesto-šokolado masę. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 20–25 minutes.
Pagaminkite musą su maskarponės sūriu:
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu.
2. Pieną su vanile pakaitinkite iki 50 laipsnių.
3. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir į juos įpilkite pakaitintą pieną.
4. Kiaušinių trynius su pienu kaitinkite iki 82 laipsnių, įmaišykite nusausintus išbrinkusius želatinos lapelius. Atvėsinkite, sumaišykite su maskarponės sūriu ir įmaišykite iki pusės standumo plaktą grietinėlę.
Surinkite tortą:
1. Į formą pilkite pusę paruošto maskarponės sūrio muso, dėkite užšaldytą vyšnių-aviečių įdarą, pilkite antrą pusę maskarponės sūrio muso, dėkite šokoladinį biskvitą.
2. Tortą dėkite į šaldiklį 24 valandom. Išėmus iš formos, atitirpinkite šaldytuve, puoškite ir mėgaukitės!