Ingredientai:
šokoladiniam pagrindui:
- 200 g tamsaus šokolado;
- 20 g miltų be gliuteno;
- 1 kiaušinis;
- 150 g sviesto;
- 30 g brendžio;
- 50 g traiškytų lazdynų riešutų;
- 80 g rudojo cukraus.
migdoliniam kremui:
- 200 g sumaltų migdolų;
- 100 g pieno;
- 100 g grietinėlės;
- 6 g želatinos;
- 50 g cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 100 g „Granny Smith“ obuolių;
- 60 g sviesto;
- 2 citrinų žievelės;
- 3 g citrinos sulčių;
- 30 g kondensuoto pieno;
- 25 g grietinės;
- 5 g mėtos.
Iškepkite šokoladinį pagrindą:
1. Ištirpinkite šokoladą su sviestu. Kai atvės, sudėkite likusius ingredientus.
2. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 min.
3. Palikite atvėsti.
Paruoškite migdolinį kremą:
1. Gerai išsukite cukrų su kiaušinio tryniais.
2. Į puodą pilkite pieną, grietinėlę ir želatiną. Užvirkite ir palengva pilkite į trynių ir cukraus masę. Pilkite atgal į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol palengva pradės tirštėti. Palikite atvėsti.
3. Obuolius supjaustykite kubeliais ir kepinkite ant sviesto.
4. Sumaišykite grietinę, kondensuotą pieną, citrinos sultis, įtarkuokite citrinos žievelę, įdėkite kapotų mėtų. Sudėkite pakepintus obuolius.
5. Migdolus brinkinkite šiltame vandenyje. Dėkite į plakiklį ir kartu su sviestu trinkite iki vientisos masės.
Surinkite tortą:
1. Iškeptą šokoladinį pagrindą perpjaukite per pusę, pertepkite migdoliniu kremu. Palikite gerai sustingti. Puoškite pagal fantaziją.
Šio torto idėja paremta W.A.L Zawadzkos knygoje „Lietuvos virėja“ pateiktais tortų receptais, o jo autoriai – restorano „Mykolo 4“ komanda originalius receptus interpretavo savaip. Ši knyga geriausiai atspindi XIX a gastronomijos tradicijas, kurios tęsiamos restorane.
Tame pačiame XIX amžiuje, jo viduryje, remiantis Druskininkų miesto muziejaus turimais šaltiniais, suprojektuotas ir įrengtas angliškojo stiliaus parkas prie kurorto gydyklų. Smėlėto paviršiaus sutvirtinimui, buvo užsėta ypatingos rūšies „australiškomis“ avižomis, gerai įsišaknijančiomis ir stiprinančiomis dirvą.