Ingredientai (4 asm.):
tešlai:
- 400 g miltų;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 5 g mielių;
- 100 g augalinio aliejaus arba sviesto;
- 100 ml pieno.
įdarui:
- 500 g kiaulienos;
- 1 valg. šaukšt. majonezo;
- 2 valg. šaukšt. garstyčių;
- pipirų, pagal skonį;
- rozmarino, pagal skonį;
- 1–2 pomidai;
- kiaušinis.
Pagaminkite tešlą:
1. Inde sumaišykite miltus, mieles, cukrų, druską.
2. Kambario temperatūros sviestą arba augalinį aliejų sumaišykite su miltų mišiniu. Pilkite pieną ir viską gerai išminkykite.
3. Paruoštą tešlą dėkite į šaltą vietą „pailsėti“.
Pagaminkite įdarą:
1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite prieskonius, dėkite majonezą, garstyčias. Išmaišykite. Paruoštą masę apkepinkite keptuvėje ant vidutinės temperatūros įkaitintame aliejuje.
Formuokite pyragą:
1. Pravėsus įdarui, iš tešlos iškočiokite du lakštus. Pirmąjį lakštą dėkite į kepimo formą, ant lakšto dėkite mėsos įdarą, pomidorus. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą.
2. Paruoštą pyragą tepkite kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragą kepame apie 40 min.
3. Pjaustykite ketvirčiais arba aštuntadaliais ir tiekite su trinta sriuba arba sultiniu.
Projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvaujančios kepyklos „Piestro“ pavadinimas – tai dviejų angliškų žodžių „pie“ (lt. pyragas) ir „maestro“ junginys. Pyragų maestro dalyvaus ir gegužės 26 d., šeštadienį, vyksiančioje „100 tortų Lietuvai“ šventėje Druskininkuose.
Čia galima prisėsti prie vieno garsiausių Lietuvos maesto – lietuvių kino, teatro ir televizijos aktoriaus bei režisieriaus Donato Banionio. Skulptūra, vaizduojantį D.Banionį su knyga rankoje, pastatyta šalia sveikatingumo ir poilsio centro „Grand SPA Lietuva“ ir sveria apie 100 kilogramų.