Ingredientai:
tešlai:
- 400–500 g kvietinių miltų;
- 1 kiaušinis;
- 150 g sviesto;
- 240 g grietinės.
kremui:
- 170 g sviesto;
- 30 g citrinos sulčių;
- 450 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno.
Iškepkite lakštus:
1. Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą – miltus maišykite su sviestu iki trupinių, supilkite kiaušinius ir grietinę bei užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta, dėkite dar miltų.
2. Dėkite į šaldytuvą, atšaldykite mažiausiai 2 valandas.
3. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite plonus lakštus ir subadykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 11 min.
Paruoškite kremą:
1. Iš visų jam skirtų produktų išplakite kremą: į plakiklį sudėkite sviestą ir supilkite citrinos sultis. Plakite, kol išeis puri masė. Dėkite karamelinį saldintą sutirštintą pieną, dar pamaišykite, kol viskas susijungs.
Surinkite tortą:
1. Iškeptus lakštus pertepkite paruoštu kremu. Apibarstykite šonus ir viršų trupiniais.
2. Palikite per naktį sustingti.
Su šiuo tortu projekte dalyvaujančios „Prezo“ kepyklėlės, ruošdamos plataus saldžių ir nesaldžių kepinių asortimentą, labai atidžiai renkasi tiekėjus ir naudoja kokybiškas žaliavas, pavyzdžiui, į jų kepinių sudėtį įeinančiuose riebaluose nėra GMO, konservantų, hidrintų riebalų bei sintetinių emulsiklių, o gamindami daugelį produktų naudoja natūralų sviestą.
Nuo natūralaus beveik nesiskiria ir sniegas, kuris dengia Druskininkų pašonėje įsikūrusios „Snow Arenos“ slidinėjimo trasas. Jis sustiprina tikrų kalnų žiemos vaizdą ir įspūdį: pramogų komplekso interjeras atkartoja kalnų miestelio gatvę, kuria einantys atsiduria ant kalno. Arena patenka į didžiausių pasaulio uždarų slidinėjimo trasų penketuką.