Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: restorano „Amandus“ šefo D.Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Deivydas Praspaliauskas ir jo keptas tortas
Deivydas Praspaliauskas ir jo keptas tortas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 200 g kiaušinių trynių;
  • 150 g kiaušinių baltymų;
  • 200 g šokolado (56 proc. kakavos);
  • 400 g virtų burokėlių.
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas ir jo iškeptas tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas ir jo iškeptas tortas

Gaminimas:

1. Sviestą ištirpinkite, sudėkite į jį laužytą šokoladą, kad ištirptų.

2. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Išsuktus trynius sumaišykite su svieste tirpintu šokoladu.

3. Sutarkuokite burokėlius ir suberkite juos į paruoštą masę.

4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į paruoštą tešlą.

5. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko iškeptas tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko iškeptas tortas

Šio torto recepto autorius, vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas karjeros pradžioje dirbo Druskininkuose, kurie pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėti 1636 m. spalio 22 d. Dabartinėje Lietuvos teritorijoje yra žinoma net apie 12 vietovių, turinčių Druskininkų pavadinimą, įskaitant ir suslavintus vietovardžius, tokius kaip Salininkai, Saliniškis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas

Druskininkų kurorto šventėje gegužės 26 dieną bus pristatyti visų projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvių kūriniai, kuriuos degustuoti ir švęsti kviečiami miesto gyventojai ir svečiai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai