Ingredientai:
- 200 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- 200 g kiaušinių trynių;
- 150 g kiaušinių baltymų;
- 200 g šokolado (56 proc. kakavos);
- 400 g virtų burokėlių.
Gaminimas:
1. Sviestą ištirpinkite, sudėkite į jį laužytą šokoladą, kad ištirptų.
2. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Išsuktus trynius sumaišykite su svieste tirpintu šokoladu.
3. Sutarkuokite burokėlius ir suberkite juos į paruoštą masę.
4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į paruoštą tešlą.
5. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Šio torto recepto autorius, vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas karjeros pradžioje dirbo Druskininkuose, kurie pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėti 1636 m. spalio 22 d. Dabartinėje Lietuvos teritorijoje yra žinoma net apie 12 vietovių, turinčių Druskininkų pavadinimą, įskaitant ir suslavintus vietovardžius, tokius kaip Salininkai, Saliniškis.
Druskininkų kurorto šventėje gegužės 26 dieną bus pristatyti visų projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvių kūriniai, kuriuos degustuoti ir švęsti kviečiami miesto gyventojai ir svečiai!