Ingredientai:
blynams:
- 465 g miltų;
- 15 g kakavos;
- 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 150 g cukraus;
- 9 kiaušiniai;
- 720 ml pieno;
- 360 ml pasukų;
- 3 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
kremui:
- 450 g „Philadelphia“ sūrio;
- 110 g sviesto;
- 300 g cukraus miltelių;
- 3 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Iškepkite blynus:
1. Visus ingredientus išmaišykite kartu iki vientisos masės.
2. Blynus kepkite keptuvėje kuo plonesnius, turi išeiti itin ploni blynai!
Paruoškite kremą:
1. Minkštą sviestą išsukite su „Philadelphia“ sūriu, cukraus milteliai, vanilės ekstraktu. Atšaldytą kremą tepkite plonu sluoksniu ant kiekvieno blyno ir dėkite juos vieną ant kito, kol išeis blynų tortas.
Iš recepte nurodyto kiekio produktų iškepsite apie 30 blynų. Tuo tarpu „100 tortų Lietuvai“ šventei Druskininkuose prancūzų restoranas „Le BonJour“ žada iškepti tris kartus didesnį – 100 blynų tortą!
Tris kartus daugiau žodžių, lyginant su Vinco Kudirkos Tautiška giesme, sudaro ir Druskininkų himną „Druskų miestas“. Tuo tarpu Druskininkų miesto pavadinimas jame minimas tik kartą – priedainio pabaigoje. Himną kurortui sukūrė Mikas Suraučius, o žodžius – poetas Gintaras Patackas.