Ingredientai:
biskvitui:
- 6 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 130 g miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
pertepimams:
- 300 g abrikosų džemo;
- 200 g grietinėlės;
- įvairių uogų: aviečių, šilauogių.
papuošimui:
- obuolių kremo;
- kriaušių kremo;
- uogų kremo;
- itališko morengo;
- uogų;
- balto šokolado konstrukcijos.
Iškepkite biskvitą:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė bus puri ir padidės 3 kartus. Palaipsniui įmaišykite miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.
2. Tešlą atsargiai pilkite į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, ir kepkite iki 175 laipsnių temperatūra įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Formuokite tortą:
1. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir, išėmę iš formos, perpjaukite į tris dalis.
2. Biskvitus sutepkite abrikosų džemu, apibarstykite uogomis, kad nebūtų taip saldu.
Dekoruokite tortą:
1. Išplakite grietinėlę. Ja aptepkite torto paviršių ir jį išlyginkite.
2. Tortą galima apipurkšti kakavos sviestu su spalva arba palikti baltą.
Torto autorius – šefas Jaroslavas Orševskis tortą puošė itališku morengu, kriaušių ir obuolių, laukinių uogų kremu bei lazdyno riešutais. Šiek tiek lengvumo ir rūgšties tortui suteikė žirnių daigai, uogos bei balto šokolado konstrukcija.
Tortą projektui pristato restoranas „Siesta“, kuriame svečių laukia pagarbus požiūris į keliautoją, į šiuolaikišką lietuvišką gastronomiją bei naujausias virtuvės tendencijas. Šiomis vertybėmis restoranas iš esmės skiriasi nuo to, kas daug kartų matyta ir ragauta įprastinėse pakelės užkandinėse – „Siesta“ veikia šalia svarbiausio šalies greitkelio Vilnius–Klaipėda.
Eismas ir transportas dar XIX a. pabaigoje leido Druskininkus vadinti moderniu kurortu. Šia kryptimi Nemunu kasdien kursavo garlaivis. Gali būti, kad Druskininkai turėjo pirmąjį dabartinėje Lietuvos teritorijoje visuomeninį transportą: 1908 metų laikraštis „Kurjer litewski“ pranešė: „Druskininkų gydyklų valdžia išsirašė didžiausią šiuo metu savaeigį omnibusą „Daimler“, talpinantį 40 keleivių.“