Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: saldžių kepinių aistruolės Ramunės Aleksienės medaus tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Ramunės Aleksienės medaus tortas
Ramunės Aleksienės medaus tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 150 g medaus;
  • 200 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 200 g sviesto;
  • 5 stiklinės kvietinių miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

kremui:

  • 1 l grietinės (30 proc. riebumo);
  • 6 valg. šaukšt. cukraus miltelių;
  • 1 citrina.

Gaminimas:

1. Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudėkite į didesnį indą ir apie 15 minučių vis maišydami, kaitinkite ant garų. Nukėlę nuo garų, greitai suberkite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.

2. Tešlą palaikykite šaldytuve apie 1,5 val. Tada ją padalinkite į 6 dalis, iškočiokite ir iškepkite apvalius lakštus. Prieš kepimą lakštus subadykite.

3. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Iš tešlos atraižų iškepkite lakštą, kurį vėliau sumalkite apibarstymui.

4. Kremui grietinę išplakite plakikliu, sudėkite cukraus miltelius ir plakite, pamažu supilant sutarkuotos citrinos sultis. Iškeptus lakštus pertepkite kremu, viršų apibarstykite trupiniais ir papuoškite.

5. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve bent per naktį, o geriausia – parą.

Asmeninio albumo nuotr./Ramunės Aleksienės medaus tortas
Asmeninio albumo nuotr./Ramunės Aleksienės medaus tortas

Projektui viena pirmųjų užsiregistravusi p. Ramunė tortą papuošė saldžiais gėlių žiedais. Tūkstančiai jų pavasarį džiugina druskininkiečių ir miesto svečių akis. Mieste žydi ne tik narcizų jūra, bet ir dvi dešimtys rausvais žiedais apsipilančių sakurų. Jas prieš kelerius metus Druskininkų kurortui padovanojo šviesaus atminimo verslininko Bronislovo Lubio našlė Lydija Lubienė. Kurorte pasodinta sakurų veislė išauginta Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais