Ingredientai:
tešlai:
- 150 g medaus;
- 200 g cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 200 g sviesto;
- 5 stiklinės kvietinių miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
kremui:
- 1 l grietinės (30 proc. riebumo);
- 6 valg. šaukšt. cukraus miltelių;
- 1 citrina.
Gaminimas:
1. Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudėkite į didesnį indą ir apie 15 minučių vis maišydami, kaitinkite ant garų. Nukėlę nuo garų, greitai suberkite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
2. Tešlą palaikykite šaldytuve apie 1,5 val. Tada ją padalinkite į 6 dalis, iškočiokite ir iškepkite apvalius lakštus. Prieš kepimą lakštus subadykite.
3. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Iš tešlos atraižų iškepkite lakštą, kurį vėliau sumalkite apibarstymui.
4. Kremui grietinę išplakite plakikliu, sudėkite cukraus miltelius ir plakite, pamažu supilant sutarkuotos citrinos sultis. Iškeptus lakštus pertepkite kremu, viršų apibarstykite trupiniais ir papuoškite.
5. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve bent per naktį, o geriausia – parą.
Projektui viena pirmųjų užsiregistravusi p. Ramunė tortą papuošė saldžiais gėlių žiedais. Tūkstančiai jų pavasarį džiugina druskininkiečių ir miesto svečių akis. Mieste žydi ne tik narcizų jūra, bet ir dvi dešimtys rausvais žiedais apsipilančių sakurų. Jas prieš kelerius metus Druskininkų kurortui padovanojo šviesaus atminimo verslininko Bronislovo Lubio našlė Lydija Lubienė. Kurorte pasodinta sakurų veislė išauginta Vokietijoje.