„100 tortų Lietuvai“: šefės-konditerės Daivos Kovzan morkų tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Morkų tortas
Morkų tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

morkų biskvitui:

  • 400 g morkų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 250 g cukraus;
  • 200 ml aliejaus;
  • 300 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. sodos;
  • 1 apelsinas.

kriaušių sluoksniui:

  • 6 g želatinos;
  • 120 ml vandens;
  • 500 g kriaušių;
  • 20 g sviesto;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • vanilės.

sūrio kremui:

  • 15 g želatinos;
  • 80 ml vandens;
  • 600 ml grietinėlės;
  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 150 g cukraus pudros.

puošimui:

  • uogų ir gėlių.

Pasigaminkite morkų biskvitą:

1. Apelsino žievelę nutarkuokite ir išspauskite sultis.

2. Morkas smulkiai sutarkuokite.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol gausiai suputos.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kepimo soda.

5. Plakant kiaušinius supilkite aliejų ir dalimis įmaišykite miltus. Galiausiai sudėkite morkas, apelsinų žievelę ir sultis. Gerai išmaišykite ir iš šios tešlos iškepkite tris papločius tortui. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite.

Pagaminkite kriaušių sluoksnį:

1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.

2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite kriaušes. Išmaišykite ir suberkite cukrų. Nuolat maišant troškinkite kriaušes, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėkite cinamoną ir vanilę. Išmaišykite.

2. Supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Paruoškite sūrio kremą:

1. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.

2. Išplakite grietinėlę ir padėkite šaltai.

3. Išplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir į šį plakinį supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.

4. Į sūrį su želatina įmaišykite plaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Ant morkų biskvito dėkite kriaušių drebučius, ant viršaus – sūrio kremą, tada biskvitą ir vėl viską pakartokite. Ant viršutinio biskvito dėkite tik sūrio kremą. Tortą palikite sustingti.

2. Puoškite uogomis ir gėlėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Morkų tortas
Asmeninio albumo nuotr./Morkų tortas

Taip papuoštas šefės-konditerės Daivos Kovzan tortas išsiskiria įvairiomis ryškiomis spalvomis. Įvairiomis spalvomis šviečia ir marmurinis fontanas, kuris tapo pagrindiniu akcentu rekonstruotame Druskininkų gydyklų parke, atidarytame 2012 metais kurorto šventės metu. Vandens ir šviesos efektams suprogramuoto fontano šokio ir muzikos spektaklį už tam tikrą mokestį gali užsisakyti kiekvienas kurorto svečias. Po rekonstrukcijos parkas, kuriame įrengtas muzikinis fontanas, tapo viena labiausiai lankytinų Druskininkų vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis