Ingredientai (25 cm skersmens tortui):
- 1 pakuotė 4 „Napoleono“ lakštų.
pirmam sluoksniui:
- 200 g tepamo sūrio „Philadelphia“;
- 80 g džiovintų pomidorų;
- 100 g smulkiai supjaustytos ir pakeptos šaltai rūkytos šoninės.
antram sluoksniui:
- 200 g tepamo sūrio „Philadelphia“;
- 50 g smulkintų juodųjų alyvuogių;
- 50 g smulkintų žaliųjų alyvuogių;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- juodųjų maltų pipirų.
trečiam sluoksniui:
- 200 g „Remoulade“ majonezo;
- 1 valg. šaukšt. smulkintų konservuotų kaparėlių;
- 50 g konservuotų kornišonų (mažų agurkėlių) arba 100 g šviežių, smulkiai pjaustytų agurkų be sėklų;
- 1 valg. šaukšt. smulkintų krapų;
- 2 valg. šaukšt. pjaustytų svogūnų laiškų.
Paruoškite pirmą torto sluoksnį:
1. Šaltai rūkytą šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite ir nupilkite riebalus.
2. Sūrį, smulkiai pjaustytus pomidorus ir kepintą šoninę sumaišykite. Tepkite ant pirmo „Napoleono“ lakšto.
Paruoškite antrą torto sluoksnį:
1. Juodąsias ir žaliąsias alyvuoges smulkiai sukapokite ir sumaišykite su sūriu, smulkintais česnakais, paskaninkite druska ir juodaisiais maltais pipirais.
2. Ant pirmo sluoksnio dėkite antrą „Napoleono“ lakštą ir ant jo paskirstykite įdarą.
Paruoškite trečią torto sluoksnį:
1. Majonezą sumaišykite su smulkintais žalumynais, kaparėliais, agurkais.
2. Ant antro sluoksnio dėkite trečią „Napoleono“ lakštą ir ant jo paskirstykite įdarą.
3. Užbaikite tortą, uždėdami ketvirtą „Napoleono“ lakštą.
Papuoškite tortą:
Tortą jo autorė dekoravo šaltai rūkyto „Juodojo“ kumpio juostelėmis, o viršų rekomenduoja puošti vėrinukais su vytintu kumpiu, dešra ir daržovėmis.
Projekte dalyvaujanti šio torto autorė – šefė Liucija Makovska priklauso Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai ir yra įvertinta ne vienu apdovanojimu. 2010 m. Liucija iš Liuksemburge vykusio prestižinio virėjų konkurso „Pasaulio virėjų taurė“ parsivežė sidabro medalį, o 2016 m. kartu su keturiomis kolegėmis Pasaulio kulinarijos olimpiadoje ART stalo rungtyje pelnė auksą.
Ne vieną apdovanojimą yra pelnęs ir Druskininkų, kuriuose vyks finalinis projekto „100 tortų Lietuvai“ renginys, meras Ričardas Malinauskas. Tarp jų – Lietuvos Respublikos prezidento įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius, Vidaus reikalų ministerijos skirta Auksinė krivūlė „Už modernų valdymą“, Sveikatos apsaugos ministerijos skirta Auksinė krivūlė „Už pasiekimus sveikatinimo srityje kuriant ir plėtojant modernų kurortą“. Ričardas Malinauskas – vienas ilgiausiai mero postą užimančių asmenų visoje Lietuvoje. Pirmą kartą jis Druskininkų savivaldybės meru buvo išrinktas dar 2000 metais. Nebe pirmus metus R.Malinauskas užima ir Lietuvos Savivaldybių Asociacijos prezidento postą.