Ingredientai (24 cm skersmens tortui):
duonos įdarui:
- 300 g juodos duonos;
- 20 g saulėgrąžų;
- 100 g keptų svogūnų;
- 100 g majonezo;
- aliejaus;
- krapų.
daržovių ir silkės įdarui:
- 300 g Matjes silkės filė;
- 200 g virtų bulvių;
- 100 g virtų morkų;
- 50 g keptų svogūnų;
- 150 g majonezo;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
papuošimui:
- skraiduolių ikrų;
- mėlynųjų bulvių traškučių;
- raudonųjų bulvių traškučių;
- morkų traškučių.
Pagaminkite duonos įdarą:
1. Pakepinkite saulėgrąžas.
2. Nuo juodos duonos nupjaukite plutą ir supjaustykite kubeliais.
3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.
4. Susmulkinkite krapus.
5. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.
Paruoškite daržovių ir silkės įdarą:
1. Silkę supjaustykite juostelėmis.
2. Virtas bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.
3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.
4. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite prieskoniais.
Surinkite ir papuoškite tortą:
1. Tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.
2. Dėkite pirmą duonos įdaro sluoksnį, tuomet – daržovių ir silkės įdarą, ant viršaus – antrą duonos įdaro sluoksnį.
3. Viską gerai paspauskite ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
4. Nuimkite torto formos šonus ir visą tortą aptepkite žalios spalvos (wasabi) skraiduolių ikrais. Ant viršaus dėkite įvairių spalvų traškučių.