Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: šefo Artūro Braslausko juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Tiek tortų, kiek jų Druskininkuose buvo gegužės 26-ąją, šis kurortas, galbūt dar nematė. Skaičiuojant 100-ąją dieną po Vasario 16-osios, kai Lietuva oficialiai minėjo Valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejų, Druskonio ežero pakrantėje rinkosi projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai, suburti kulinarinių knygų autorės, tinklaraštininkės Renatos Ničajienės. 15min skelbia dar keletą receptų, kurie viršijo projekto sumanytojos planus – tortų receptais panoro pasidalinti per 100 dalyvių!
Šefas Artūras Braslauskas ir jo ruoštas tortas
Šefas Artūras Braslauskas ir jo ruoštas tortas / Organizatorių, Nacionalinės šefų rinktinės nuotr.

Ingredientai (24 cm skersmens tortui):

duonos įdarui:

  • 300 g juodos duonos;
  • 20 g saulėgrąžų;
  • 100 g keptų svogūnų;
  • 100 g majonezo;
  • aliejaus;
  • krapų.

daržovių ir silkės įdarui:

  • 300 g Matjes silkės filė;
  • 200 g virtų bulvių;
  • 100 g virtų morkų;
  • 50 g keptų svogūnų;
  • 150 g majonezo;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.

papuošimui:

  • skraiduolių ikrų;
  • mėlynųjų bulvių traškučių;
  • raudonųjų bulvių traškučių;
  • morkų traškučių.

Pagaminkite duonos įdarą:

1. Pakepinkite saulėgrąžas.

2. Nuo juodos duonos nupjaukite plutą ir supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Susmulkinkite krapus.

5. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.

Paruoškite daržovių ir silkės įdarą:

1. Silkę supjaustykite juostelėmis.

2. Virtas bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite prieskoniais.

Surinkite ir papuoškite tortą:

1. Tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Dėkite pirmą duonos įdaro sluoksnį, tuomet – daržovių ir silkės įdarą, ant viršaus – antrą duonos įdaro sluoksnį.

3. Viską gerai paspauskite ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.

4. Nuimkite torto formos šonus ir visą tortą aptepkite žalios spalvos (wasabi) skraiduolių ikrais. Ant viršaus dėkite įvairių spalvų traškučių.

Organizatorių nuotr./Juodos duonos ir Matjes silkės tortas
Organizatorių nuotr./Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs