Ingredientai:
šokoladiniam biskvitui:
- 2 kiaušiniai;
- 200 g grietinės;
- 200 g nerafinuoto rudojo cukraus;
- 200 g miltų;
- 60 g kakavos;
- 1 arbat. šaukšt. sodos.
šokoladiniam kremui:
- 100 g saldinto sutirštinto pieno;
- 150 g cukraus miltelių;
- 200 g sviesto;
- 60 g kakavos;
- 40 g brendžio.
šokoladiniam glajui:
- 100 g juodojo šokolado;
- 30 g sviesto;
- 20 g grietinėlės.
Iškepkite biskvitą:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į plakinį supilkite kondensuotą pieną.
2. Grietinę sumaišykite su soda ir supilkite į plakinį. Suberkite kakavą.
3. Išsijokite miltus ir juos supilkite į tešlą.
4. Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 30–45 min.
Paruoškite kremą:
1. Į kambario temperatūros sviestą berkite cukraus miltelius ir išsukite.
2. Supilkite likusį tirštintą saldintą pieną ir lengvai išmaišykite.
3. Suberkite kakavą ir dar kartą pamaišykite.
4. Pabaigoje supilkite brendį.
Papuoškite tortą:
1. Biskvitą perpjaukite išilgai į tris dalis ir sulaistykite obuolių sultimis.
2. Kremu pertepkite visus tris lakštus – viršutinis taip pat turi būti padengtas kremu.
Paruoškite glaistą:
1. Ištirpinkite inde virš verdančio vandens garų šokoladą.
2. Kai šokoladas ištirps, supilkite grietinėlę ir sudėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.
3. Paruoštu glaistu apliekite visą tortą ir papuoškite.
Baras „Bix“ – seniausias ne tik sostinės, bet ir visos nepriklausomos Lietuvos baras, įkurtas garsiosios lietuvių roko grupės „Bix“ iniciatyva. Tuo tarpu Druskininkuose pirma karčema atidaryta XVIII a. pabaigoje. Joje gyventojai galėdavo kai kada liūdnai arba linksmai praleisti laiką. Pastebėtina, jog iki tol druskininkiečiams artimiausios karčemos buvo tik Pervalke ir Ratnyčioje. Spavėdotis ir poteriaut jie vykdavo į Ratnyčios bažnyčią, pastatytą dar 1650 metais.