Ingredientai (16 cm skersmens tortui):
- 4 kiaušiniai;
- 120 g cukraus;
- 120 g grikių miltų;
- 150 g maltų aguonų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 500 g kreminio sūrio „Philadelphia“;
- 60 g pušų pumpurų sirupo.
Paruoškite sirupą:
1. Balandžio ar gegužės mėnesį surinktus pušų pumpurus nuplaukite, nusausinkite ir užpilkite cukrumi arba medumi, kol apsems.
2. Trims dienoms pastatykite saulėtoje vietoje.
3. Sirupą nukoškite.
Paruoškite tešlą:
1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite maltas aguonas, grikių miltus ir kepimo miltelius.
2. Tešlą padalinkite į 3 dalis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18–20 min.
3. Iškepusius biskvitus išimkite iš formos ir atvėsinkite.
Paruoškite kremą:
1. Sudėkite kreminį sūrį į didesnį dubenį, šaukštu įmaišykite pušų pumpurų sirupą (neperplakite, kad kremas per daug nesuskystėtų).
2. Atvėsintus biskvitus galite sulaistyti pušų pumpurų sirupu (mėgstantiems desertus su mažiau cukraus rekomenduojama sirupą skiesti juodąja arbata).
Surinkite tortą:
1. Biskvitus konditeriniu maišeliu, šaukštu ar mentele sutepkite paruoštu kremu sluoksniuodami vienas ant kito.
2. Kraštus palikite nuogus arba aptepkite likusiu kremu.
3. Puoškite pagal savo fantaziją.
Tiesiog tortų entuziaste save vadinanti, o iš tiesų – net du savo aistrai skirtus puslapius – „Facebook“ „Saldus Kaprizas“ ir tinklaraštį „Ožka ir sūris“ rašanti Akvilė Žiūkaitė šį tortą praėjusį šeštadienį buvo atvežusi į Druskininkus. Čia vykusią Kurorto šventę vainikavo projekto „100 tortų Lietuvai“ finalinis renginys. Puikiu oru nudžiuginusį savaitgalį atvykusieji tuo pačiu galėjo atidaryti paplūdimių sezoną.
O pirmieji paplūdimiai Druskininkuose įrengti dar tarpukariu. Labai populiarus buvo Meilės salos pliažas, kurį su Druskininkų krantu jungė vasaromis kasmet pastatomas pėsčiųjų tiltas, dargi su pakeliama dalimi garlaiviams praplaukti. Įėjimas į paplūdimį buvo mokamas, į jį poilsiautojų patogumui kursavo garlaivis „Smigly“.