Ingredientai:
(puodelis = 250 ml)
lakštams:
- 200 ml avinžirnių nuoviro (jis turi būti iš gerai nuvirtų avinžirnių);
- ½ puodelio RAW datulių sirupo;
- 1 puodelis ryžių pieno;
- 1,5 valg. šaukšt. RAW obuolių acto;
- ½ puodelio rapsų aliejaus;
- ¼ puodelio natūralios kakavos (be cukraus);
- ¼ puodelio bulvių krakmolo;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepinių sodos;
- 3 puodeliai kvietinių baltų miltų.
pertepimo kremui:
- 2 puodeliai kokoso drožlių;
- 2/3 puodelio riebaus kokoso pieno iš skardinės (tai riebioji dalis, naudojau iš šaldytuvo);
- 10 valg. šaukšt. RAW datulių sirupo.
kremui, skirtam torto viršui:
- 30 natūralių datulių;
- 1 bananas (gerai sunokęs);
- 2 valg. šaukšt. natūralios kakavos (be cukraus).
papuošimui:
- ½ puodelio kokoso drožlių;
- 1 sauja goji uogų;
- 1 sauja migdolų riešutų;
- ½ puodelio šilauogių.
Iškepkite lakštą:
1. Datules užmerkite vandenyje.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Avinžirnių skystį išplakite iki putų.
4. Į dubenį su avinžirnių putomis pilkite sirupą, pieną, actą, aliejų ir išplakite.
5. Miltus sumaišykite su kakava, krakmolu ir soda.
6. Į skystąją dalį atsargiai sijokite miltų mišinį, gerai išmaišykite, kol gausis vientisa masė.
7. Tešlą padalinkite į lygias 4–6 dalis.
8. Imkite kepimo formą, pilkite tešlą, dėkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15–20 min.
9. Iškeptą lakštą atvėsinkite ant grotelių.
10. Lakštą sutepkite datulių vandeniu (vanduo, kuriame mirko datulės). Pakartokite tai kelis kartus ir palikite pailsėti 1 val.
Sluoksniuokite tortą:
1. Kokoso drožles sumaišykite su kokoso pienu bei datulių sirupu.
2. Imkite lakštą, tepkite kokoso masę, dėkite lakštą, tepkite kokoso masę. Taip sluoksniuokite visus lakštus, išskyrus viršutinį.
3. Palikite pailsėti.
Dekoruokite tortą:
1. Į smulkintuvą su S formos peiliu/kokteilinę dėkite nusausintas datules, bananą, kakavą ir išplakite iki vientisos masės.
2. Gautą masę tepkite ant paruošto torto viršaus bei šonų.
3. Šonus papuoškite kokoso drožlėmis ir goji uogomis.
4. Viršų papuoškite smulkintais migdolais ir šilauogėmis.
5. Dėkite papuoštą tortą į šaldytuvą 8–24 val.
Šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatantis „Vegan Pipiras“ yra maisto tinklaraštis, kuriame savo kulinariniais atradimais ir veganiškos mitybos žiniomis dalinasi šeima.
Šeimoms, vaikams, turistaujančioms Druskininkuose ir kurorto apylinkėse, siūloma daugybė išradingų edukacinių programų. Pasirinkus programas galima leistis į paslaptingą nuotykį Dzūkijos miške įveikiant klastingų razbainykų išpirkos reikalavimus, sutikti žmonos ieškantį cikrą jaunikį, nuausti juostą senoviniu būdu ar įsikibus plepiai damai į parankę apkeliauti Druskininkus.