Ingredientai:
padui:
- 300 g miltų;
- 50 g cukraus pudros;
- 100–120 ml vandens;
- alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. Himalajų druskos.
sutepimui:
- 3 valg. šaukšt. veganiško karamelinio padažo (nebūtina).
„sūrio“ kremui:
- 500 g šilkinio tofu arba sojų varškės;
- 100 g anakardžių riešutų;
- 4 valg. šaukšt. veganiško karamelinio padažo (nebūtinai, galima dėti tokį pat kiekį cukraus ir šie tiek kitų, mėgstamą prieskonį suteikiančių, priedų)
- 4 valg. šaukšt. citrinos sulčių (nebūtina, jei nenorite saldžiarūgščio skonio)
- 1 arbat. šaukšt. agaro miltelių.
papuošimui:
- uogų;
- tarkuoto šokolado.
Pagaminkite padą:
1. Į miltus įmaišykite cukraus pudrą ir druską. Po truputi pilkite aliejų bei vandenį ir stenkitės suminkyti į vientisą tešlą.
2. Kai tik tešlą galima formuoti, tolygiai ją klokite į kepimo formą ir subadykite šakute.
3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
4. Iškeptą, atvėsusį padą aptepkite karamelės padažu.
Pagaminkite kremą:
1. Tofu arba sojų varškę (kurią galite pasigaminti iš 250 g sojų pupelių pagal šį receptą), anakardžių riešutus, karamelinį padažą ir citrinos sultis dėkite į plakiklį ir gerai sumalkite iki švelnios vientisos konsistencijos.
2. Nedideliame inde išmaišykite 1/4 stiklinės vandens ir agaro miltelius, trumpam užvirinkite ir, supylus į tofu masę, gerai išmaišykite.
Dekoruokite tortą:
1. Gautą kremą pilkite į iškeptą, apteptą tešlos padą, išlyginkite paviršių ir dekoruokite uogomis bei tarkuotu šokoladu.
2. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvaujanti Vilija – penkti metai yra veganė. Kai tik turi laiko eksperimentuoja virtuvėje „veganizuodama“ tradicinius visavalgių patiekalus ir pavykusiais eksperimentais dalinasi „Facebook“ puslapyje „Veganiški receptai“.
Receptų, kaip gerai ir turiningai praleisti laiką, netrūksta, atvykstantiems į Druskininkus – miestą, kuriame gegužės 26 d. rinksis ir projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai. Čia, pavyzdžiui, įrengtos šiaurietiško ėjimo trasos. Kol jų nebuvo, šio sporto mėgėjai su specialiomis šiaurietiškam ėjimui skirtomis lazdomis vaikščiodavo dviračių ar miško takais.