„100 tortų Lietuvai“: „Veganiškų receptų“ autorės Vilijos „sūrio“ tartaletė

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Veganiška „sūrio“ tartaletė
Veganiška „sūrio“ tartaletė / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

padui:

  • 300 g miltų;
  • 50 g cukraus pudros;
  • 100–120 ml vandens;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. Himalajų druskos.

sutepimui:

  • 3 valg. šaukšt. veganiško karamelinio padažo (nebūtina).

„sūrio“ kremui:

  • 500 g šilkinio tofu arba sojų varškės;
  • 100 g anakardžių riešutų;
  • 4 valg. šaukšt. veganiško karamelinio padažo (nebūtinai, galima dėti tokį pat kiekį cukraus ir šie tiek kitų, mėgstamą prieskonį suteikiančių, priedų)
  • 4 valg. šaukšt. citrinos sulčių (nebūtina, jei nenorite saldžiarūgščio skonio)
  • 1 arbat. šaukšt. agaro miltelių.

papuošimui:

  • uogų;
  • tarkuoto šokolado.

Pagaminkite padą:

1. Į miltus įmaišykite cukraus pudrą ir druską. Po truputi pilkite aliejų bei vandenį ir stenkitės suminkyti į vientisą tešlą.

2. Kai tik tešlą galima formuoti, tolygiai ją klokite į kepimo formą ir subadykite šakute.

3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

4. Iškeptą, atvėsusį padą aptepkite karamelės padažu.

Pagaminkite kremą:

1. Tofu arba sojų varškę (kurią galite pasigaminti iš 250 g sojų pupelių pagal šį receptą), anakardžių riešutus, karamelinį padažą ir citrinos sultis dėkite į plakiklį ir gerai sumalkite iki švelnios vientisos konsistencijos.

2. Nedideliame inde išmaišykite 1/4 stiklinės vandens ir agaro miltelius, trumpam užvirinkite ir, supylus į tofu masę, gerai išmaišykite.

Dekoruokite tortą:

1. Gautą kremą pilkite į iškeptą, apteptą tešlos padą, išlyginkite paviršių ir dekoruokite uogomis bei tarkuotu šokoladu.

2. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Asmeninio albumo nuotr./Veganiška „sūrio“ tartaletė
Asmeninio albumo nuotr./Veganiška „sūrio“ tartaletė

Projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvaujanti Vilija – penkti metai yra veganė. Kai tik turi laiko eksperimentuoja virtuvėje „veganizuodama“ tradicinius visavalgių patiekalus ir pavykusiais eksperimentais dalinasi „Facebook“ puslapyje „Veganiški receptai“.

Receptų, kaip gerai ir turiningai praleisti laiką, netrūksta, atvykstantiems į Druskininkus – miestą, kuriame gegužės 26 d. rinksis ir projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai. Čia, pavyzdžiui, įrengtos šiaurietiško ėjimo trasos. Kol jų nebuvo, šio sporto mėgėjai su specialiomis šiaurietiškam ėjimui skirtomis lazdomis vaikščiodavo dviračių ar miško takais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis