Ingredientai
biskvitams:
- 10 kiaušinių;
- 250 g cukraus;
- 330 g miltų;
- 2,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 110 g aviečių tyrės;
- 70 g tirpinto sviesto.
aviečių konfi:
- 700 g aviečių ir juodųjų serbentų tyrės;
- 70 g cukraus;
- 20 g želatinos.
musui:
- 20 g želatinos;
- 120 g vandens;
- 500 g maskarponės sūrio;
- 150 g cukraus pudros (arba pagal skonį);
- 600 g plakamosios grietinėlės;
- vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus.
Iškepkite biskvitus:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
2. Kiaušinius atskirkite, trynius išplakite iki baltumo su puse cukraus. Plona srovele toliau plakant pilkite uogų tyrę.
3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite atskirai iki standumo, dalimis pilant likusį cukrų.
4. Į uogų ir trynių masę dalimis įmaišykite baltymus. Dalimis berkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Mentele kruopščiai, bet atsargiai išmaišykite, kad masė būtų vienalytė.
5. Torto autorė pataria kepti du biskvitus ir kiekvieną perpjauti pusiau.
Paruoškite aviečių konfi:
1. Uogų tyrę pakaitinkite su cukrumi, bet neužvirinkite.
2. Į šiek tiek pravėsusią tyrę dėkite ištirpintą šaltame vandenyje želatiną lapeliais. Gerai išmaišykite.
3. Tyrę padalinkite į tris formas, sustingusią – užšaldykite.
Pagaminkite musą:
1. Musą ruoškite prieš surenkant tortą. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite, ištirpinkite.
2. Maskarponės sūrį išplakite kartu su vanilės ekstraktu, persijota cukraus pudra ir šalta grietinėle. Neperplakite! Į plakamą masę plona srovele įmaišykite tirpintą, dar neatšalusią želatiną.
3. Tortą surinkite torto formoje, sluoksniuojant biskvitus, kremą ir uogų konfi.
4. Viršų apliekite tirpintu šokoladu, kurį pasigaminkite gerai ištirpindami ir išmaišydami 150 g šokolado su 20 g bekvapio aliejaus. Liedami viršų šokoladu, padarykite nubėgimus.
Skanaus!