„100 tortų Lietuvai“: Žeimelio žemės ūkio mokyklos mokytojos Linetos Šukienės tortas „Uoga“

Tiek tortų, kiek jų Druskininkuose buvo gegužės 26-ąją, šis kurortas, galbūt dar nematė. Skaičiuojant 100-ąją dieną po Vasario 16-osios, kai Lietuva oficialiai minėjo Valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejų, Druskonio ežero pakrantėje rinkosi projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai, suburti kulinarinių knygų autorės, tinklaraštininkės Renatos Ničajienės. 15min skelbia dar keletą receptų, kurie viršijo projekto sumanytojos planus – tortų receptais panoro pasidalinti per 100 dalyvių!
Tortas „Uoga“
Tortas „Uoga“ / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

biskvitams:

  • 10 kiaušinių;
  • 250 g cukraus;
  • 330 g miltų;
  • 2,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 110 g aviečių tyrės;
  • 70 g tirpinto sviesto.

aviečių konfi:

  • 700 g aviečių ir juodųjų serbentų tyrės;
  • 70 g cukraus;
  • 20 g želatinos.

musui:

  • 20 g želatinos;
  • 120 g vandens;
  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 150 g cukraus pudros (arba pagal skonį);
  • 600 g plakamosios grietinėlės;
  • vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus.
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Torto autorė su savo kūriniu (nuotraukoje centre)
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Torto autorė su savo kūriniu (nuotraukoje centre)

Iškepkite biskvitus:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.

2. Kiaušinius atskirkite, trynius išplakite iki baltumo su puse cukraus. Plona srovele toliau plakant pilkite uogų tyrę.

3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite atskirai iki standumo, dalimis pilant likusį cukrų.

4. Į uogų ir trynių masę dalimis įmaišykite baltymus. Dalimis berkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Mentele kruopščiai, bet atsargiai išmaišykite, kad masė būtų vienalytė.

5. Torto autorė pataria kepti du biskvitus ir kiekvieną perpjauti pusiau.

Paruoškite aviečių konfi:

1. Uogų tyrę pakaitinkite su cukrumi, bet neužvirinkite.

2. Į šiek tiek pravėsusią tyrę dėkite ištirpintą šaltame vandenyje želatiną lapeliais. Gerai išmaišykite.

3. Tyrę padalinkite į tris formas, sustingusią – užšaldykite.

Pagaminkite musą:

1. Musą ruoškite prieš surenkant tortą. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite, ištirpinkite.

2. Maskarponės sūrį išplakite kartu su vanilės ekstraktu, persijota cukraus pudra ir šalta grietinėle. Neperplakite! Į plakamą masę plona srovele įmaišykite tirpintą, dar neatšalusią želatiną.

3. Tortą surinkite torto formoje, sluoksniuojant biskvitus, kremą ir uogų konfi.

4. Viršų apliekite tirpintu šokoladu, kurį pasigaminkite gerai ištirpindami ir išmaišydami 150 g šokolado su 20 g bekvapio aliejaus. Liedami viršų šokoladu, padarykite nubėgimus.

Skanaus!

Asmeninio albumo nuotr./Tortas „Uoga“
Asmeninio albumo nuotr./Tortas „Uoga“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis