Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 įdomių blynelių patiekalų: suktinukai, bokšteliai, saldūs ir nesaldūs tortai

Blynai – kasdienis valgis, ypač dažnai kepamas pusryčiams, o jei lengvesni, tuomet ir vakarienei. O ką, jei prikepę blynų iškart jų nesuvalgytume, bet panaudotume kaip ingredientą? Žinoma, sugaišite kiek ilgiau, tačiau skanausite bei kitus vaišinsite nekasdieniu patiekalu. Gal tai bus sriuba su blynų ritinėliais, gal blynelių apkepas, o gal visas tortas!
Apkepas „manicotti“ su sūriu
Apkepas „manicotti“ su sūriu / Vida Press nuotr.
Blynų suktinukai „Kriauklelės“
Receptas: Blynų suktinukai „Kriauklelės“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. ((1,5 stiklinės pieno))
Miltai: 1.00 st. ((1,5 stiklinės))
Sviestas: 2.00 valg. š. ((ištirpintas ir 1,5 valg. š padažui))
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 100.00 g ((virtas kumpis arba daktariška dešra įdarui))
Cukinijos: 100.00 g (įdarui)
Sūris: 200.00 g ((brandintas įdarui))
Pievagrybiai: 500.00 g (padažui)
Grietinė: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 1.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį mėgstamų prieskonių padažui))
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį.

2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją supjaustykite labai plonai, o sūrį sutarkuokite.

3. Imkite blyną ir iš abiejų pusių jį užlenkite.

4. Vienoje pusėje dėkite tarkuotą sūrį, ant viršaus išdėliokite dešrą su cukinija, kad jų krašteliai matytųsi, uždenkite blyną ir susukite kaip kriauklelę.

5. Kepimo indą ištepkite sviestu, blynus šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių, kol išsilydys sūris. Tiekite su grietinės ir pievagrybių padažu. SKANAUS!

Recepto autorė Rasa

Suskleisti
Bavariška lietinių blynų sriuba
Receptas: Bavariška lietinių blynų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Vištienos sultinys: 300.00 ml
Svogūnų laiškai: 20.00 g (arba žalumynų)
Morkos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite į dubenį, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir pieną. Maišykite gausis vientisa masė. Tešlą palikite valandai.

2. Užkaiskite vištienos sultinį, imeskite pailgais gabalėliais supjaustytas morkas ir virkite kol jos suminkštės.

3. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, pilkite pussamtį tešlos ir tolygiai paskirstykite. Kai lietinis sutvirtės, apverskite ir apkepkite kitą pusę. 

4. Iškeptus lietinius susukite į ritinėlius ir supjaustykite norimo pločio juostelėmis. Dėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vištienos sultiniu, įmeskite kelis morkų gabalėlius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ar žalumynais.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“

 

 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Blynų vėrinukai
Receptas: Blynų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 45
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g (kvietinių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 150.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š.
Tepamas varškės sūrelis be priedų 200.00 g
Lašiša: 100.00 g (griežinėliais pjaustytų sūdytų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus su 100 ml vandens, plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol neliks gumuliukų. Įplakite kiaušinius ir pieną. Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į tešlą.

2. Tešlą 1–2 val. palaikykite šaltai arba kepkite iš karto.

3. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, palaukite, kol ims rūkti, įpilkite maždaug 50 ml tešlos, tolygiai paskirstykite. Kai viršutinė tešlos pusė sustings, apverskite blynelį ir apkepkite iš kitos pusės. Sudėkite iškeptus blynus į lėkštę ir palikite atvėsti.

4. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrelį su išspaustu česnaku, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis. Sluoksniais dėkite blynus, varškės kremą ir lašišų griežinėlius.

5. Blynų pyragą bent pusvalandį palaikykite šaltai, supjaustykite kvadratėliais, perverkite dekoratyviu smeigtuku, patiekite kaip užkandį.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Blynų bokšteliai
Receptas: Blynų bokšteliai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 padažui)
Varškė: 700.00 g (200 g riebesnės - tešlai ir 500 g kreminės varškės „President“ - pertepimui)
Miltai: 4.00 valg. š. (tešlai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės apelsino žievelių - tešlai)
Cukrus: 3.00 valg. š. (1 valg. š. - tešlai ir 2 valg. š. - padažui)
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kepimui)
Sutirštintas pienas: 4.00 valg. š. (saldinto - pertepimui)
Cinamonas: 2.00 g (pertepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pertepimui)
Pienas: 2.00 st. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotų žievelių - padažui)
Bulvių krakmolas - padažui 1.00 valg. š.
Vanilės lazdelė (jei neturite, tiks ir vanilinis cukrus) - padažui 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.

3. Tešlą kabinkite šaukštu, formuokite vidutinio dydžio blynelius ir iš abiejų pusių kepkite karštuose riebaluose. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

4. Paruoškite varškės įdarą: varškę iki vientisos masės ištrinkite su kondensuotu pienu, įmaišyti cinamoną ir vanilinį cukrų.

5. Paruoškite vanilinį padažą: visus produktus supilkite į dubenį, išplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite į puodelį ir, nuolat maišydama, kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.

6. Blynelius su varške sluoksniuokite į tiek dubenėlių, kiek bus valgytojų.

7. Ant viršutinio sluoksnio tepkite daugiau varškės masės ir užberkite šokolado drožlių. Šalia pilkite vanilinio padažo.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
Receptas: Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 50.00 g (po saujelę žaliems blynams ir įdarui)
Vanduo: 250.00 ml (žaliems blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 1 - abiejų spalvų blynams)
Miltai: 8.00 valg. š. (po 4 valg. š. - abiejų spalvų blynams)
Druska: 3.00 žiupsnelis (po žiupsnelį - abiejų spalvų blynams ir įdarui)
Aliejus: 50.00 ml (po 1 valg. š. abiejų spalvų blynams į tešlą ir atskirai kepimui)
Sultys: 250.00 ml (morkų sulčių - oranžiniams blynams)
Vištų kepenėlės: 400.00 g (įdarui)
Paprikos: 100.00 g (pusės saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis)
Morkos: 2.00 valg. š. (morkų išspaudų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šaldytų - įdarui (ir žalių petražolių ar bazilikų - padažui))
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių - įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui (ir žalių ar džiovintų - padažui))
Sviestas: 150.00 g (50 g įdarui ir 100 g padažui)
Grietinė: 100.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu.

2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką.

3. Paskui sukrėskite į keptuvę smulkintus špinatus, morkas, saujelę petražolių ir troškinkite, kol visos daržovės bus minkštos.

4. Suberkite smulkintas kepenėles, pasūdykite pagal skonį, pagardinkite prieskoniais, dar truputį patroškinkite ir masę sutrinkite.

5. Į tą lėkštę, kurioje patieksite patiekalą, dėkite žalią blyną, ant viršaus kepenėlių troškinio ratuką, po to dėkite oranžinį blyną. Jo vidų įspauskite - bus kur supilti padažą.

6. Padažui skirtą sviestą ištirpinkite, sukrėskite grietinę, žalumynus ir maišydama šiek tiek pakaitinkite.

Kol bus formuojamas „ugnikalnis“, tikėtina, kad blynai atvės. Taigi jau paruoštą patiekalą (tik be papuošimų) kelioms minutėms įdėkite į karštą orkaitę ar mikrobangų krosnelę.

7. Tada papuoškite ir tiekite.

Autorės nuotr./Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
Autorės nuotr./Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Suskleisti
Pomidorų užkandėlė su blyneliais
Receptas: Pomidorų užkandėlė su blyneliais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 200.00 g (virtos - tešlai)
Fetos sūris: 80.00 g (tešlai ir 2 valg. š. padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, tešlai)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų, pagal skonį, tešlai)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti, pagal skonį, tešlai)
Špinatai: 20.00 g (2 saujos šviežių špinatų lapelių)
Grietinė: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Avokadai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Vynas: 100.00 ml (sausas baltas)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Elektriniu plakikliu gerai išmaišykite visus blyneliams skirtus produktus, apie valandą masę palaikykite šaldytuve, tada šaukštu suformuokite blynelius, iškepkite juos kraštuose riebaluose ir atvėsinkite.

2. Špinatus nuplaukite, stambiai suplėšykite.

3. Pomidorus pamerkite į vyną, pagardintą Provanso žolelių mišiniu. Po 2 val. išgriebkite ir nusausinkite.

4. Du šaukštus fetos sumaišykite su grietine ir česnako skiltele.

5. Blynelius sluoksniuokite su špinatų lapeliais ir saulėje džiovintais pomidorais, tiekite su fetos ir grietinės padažu bei avokado kubeliais.

Suskleisti
Bulvinių blynų pica
Receptas: Bulvinių blynų pica
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Bulvės: 400.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Pievagrybiai: 200.00 g (marinuotų - įdarui)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkintų - pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Nuluptas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite. Į jas įmaišykite kiaušinius, suberkite prieskonius, pasūdykite. Gerai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinių blynų dydžio blynus. Įdarui kitoje keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną, šiaudeliais supjaustytas paprikas, griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
  3. Blynus dėkite į kepimo formą arba ant skardos , ant jų dėkite įdarą, pabarstykite mairūnu, žalumynais ir užberkite tarkuotu fermentinu sūriu.
  4. Pašaukite į orkaitę , įkaitintą iki 150 C , kepkite kol sūris išsilydys.

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Suskleisti
Cukinijų blynų tortas
Receptas: Cukinijų blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 76
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Morkos: 5.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
  2. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
  4. Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
  5. Nuspauskite skystį.
  6. Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
  8. Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
  9. Kepkite iš abiejų pusių.
  10. Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
  11. Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
  12. Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
  13. Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
  14. Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
  15. Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.

Receptą atsiutė Helena J.

Suskleisti
Apkepas „manicotti“ su sūriu
Receptas: Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blyneliams)
Druska: 0.50 arbat. š. (įdarui ir dar šiek tiek blynelių tešlai)
Miltai: 150.00 g (blyneliams)
Vanduo: 300.00 ml (blyneliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepimo formai patepti)
Rikotos sūris: 600.00 g (įdarui)
Mocarelos sūris: 250.00 g (įdarui)
Parmezano sūris: 40.00 g (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (didelis; įdarui)
Špinatai: 1.00 sauja (didelė; įdarui (galite ir nenaudoti))
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išplakite blynelių tešlą. Muškite į didelį dubenį kiaušinius, berkite druską ir elektriniu plaktuvu išplakite iki švelniai gelsvų purių putų. Tuomet įsijokite miltus, vėl paplakite, kad neliktų gumuliukų, supilkite vandenį, išmaišykite iki vienalytės masės ir palikite bent porai valandų (galima ir pernakt, tačiau tuomet dėkite į šaldytuvą).

2. Kai blynelių tešla „subręs“, įkaitinkite didelę keptuvę nelimpančiu dugnu ir pildami po kelis šaukštus tešlos prikepkite plonų blynelių.

3. Paruoškite įdarą sumaišydami rikotą, burokine tarka sutarkuotą mocarelą (šiek tiek pasilikite viršui) ir smulkiai tarkuotą parmezaną (šiek tiek pasilikite viršui), sudėkite ir trynius, suberkite pipirus, druską, labai gerai išsukite. Jei naudojate špinatus, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, nusunkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į įdaro masę.

4. Nedidelę keturkampę stiklinę ar keraminę formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.

 

5. Atsirinkite 12–14 gražiausių blynelių, kiekvieną jų aptepkite pora šaukštų sūrio masės ir suvyniokite į vamzdelius. Klokite juos vieną greta kito į kepimo formą, kol visą užpildysite, ant viršaus pabarstykite pasiliktaisiais mocarelos ir parmezano sūriais.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol apkepo viršus pasidarys auksiškai rudas, blynelių pakraštėliai skaniai apskrus. Leiskite porą minučių atvėsti, nes sūris bus itin karštas, o tada skanaukite.

Suskleisti
Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
Receptas: Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Miltai: 350.00 g
Mielės: 3.00 arbat. š. (sausų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Sutirštintas pienas: 397.00 arbat. š. ("Rududu" - įdarui)
Riešutai: 100.00 g (mėgstamų - įdarui)
Mėlynių uogienė su cukrumi (arba bet kuri kita) (įdarui) 200.00 g
Kaip gaminti

1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Tuomet trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar šiek tiek palikite, kad pakiltų.

3. Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą, jei tešla per tiršta, galima įpilti vandens ar pieno.

4. Iškepkite lietinius. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais.

5. Tuomet tepkite blynelius sluoksniais: vieną kartą su "Rududu" ir riešutų įdaru, kitą – su mėlynių uogiene ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite smulkintais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis.  

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele
Receptas: Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.30 st. (1 st. paprastų kvietinių ir 0,3 st. rupių; blynams)
Kukurūzų miltai: 2.00 valg. š. (blynams)
Cukrus: 300.00 g (200 g karamelei; 2 šaukštai blynams ir 6 šaukštai kremui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (blynams)
Druska: 0.50 arbat. š. (blynams ir dar žiupsnelis karamelei)
Pienas: 1.40 st. (blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; blynams)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (blynams)
Sviestas: 100.00 valg. š. (karamelei ir dar 2 šaukštai lydyto blynams)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį blynams ir kremui)
Varškė: 3.00 vnt. (pakeliai po 180 g, pusriebės; kremui)
Grietinė: 6.00 valg. š. (riebios; kremui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; kremui)
Grietinėlė: 100.00 ml (riebios; karamelei)
Kaip gaminti

Jį gamindami ilgai neužtruksite. Pirmiausiai iškepkite blynus, o kol jie aušta, išsukite varškės kremą ir išvirkite karamelės padažą. Tortą sukonstruosite per 5 minutes, prie jo papildomai dar galima pateikti likusios karamelės.

1. Blynams viename inde išmaišykite kvietinius paprastus ir rupius miltus su kukurūzų miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakite kiaušinius su kiaušinių tryniais, ištirpintu sviestu ir pienu. Į skystąją blynų masę po truputį supilkite miltų mišinį ir užmaišykite blynų tešlą.

2. Į įkaitintą keptuvę pilkite po pilną samtį tešlos, ją paskirstykite ir kepkite, kol ant blyno paviršiaus pradės rastis burbuliukai. Tada blyną mentele apverskite. Iškepusį blyną palikite ant lėkštės ataušti. Tai pat iškepkite likusius blynus. Iš visos tešlos turėtų gautis 6 blynai, kuriuos palikite ataušti.

3. Kol aušta blynai, pagaminkite varškės kremą. Varškę kartu su grietine, cukrumi, citrinos sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele, vaniliniu cukrumi gerai išsukite kol kremas taps vientisas.

 

4. Išvirkite karamelę. Cukrų suberkite į storagudnį puodą ir statykite ant vidutinės kaitros. Kai cukrus pradės lydytis, palaukite, kol visai ištirps, tada sudėkite pjaustytą sviestą, maišykite, kol virs vientisa mase. Sumažinkite kaitrą ir iš lėto supilkite grietinėlę, maišydami leiskite jai užvirti ir nukelkite puodą nuo ugnies. Karamelę palikite praaušti.

5. Sutepkite blynų tortą. Kiekvieną blyną pertepkite 2-3 šaukštais varškės kremo, blynus dėkite vieną ant kito. Torto viršų aptepkite likusiu varškės kremu ir apliekite karamele. Tortą galima valgyti iš karto.

Suskleisti
Šimto blynų tortas
Receptas: 30 blynų tortas bet kokiai progai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 148
Receptas
Ingredientai
Miltai: 465.00 g (blynams)
Kakava: 15.00 g (blynams)
Druska: 1.50 arbat. š. (blynams)
Cukrus: 450.00 g (150 g blynams ir 300 g cukraus miltelių kremui)
Kiaušiniai: 9.00 vnt. (blynams)
Pienas: 720.00 ml (blynams)
Pasukos: 360.00 ml (blynams)
Vanilės ekstraktas: 6.00 arbat. š. (po 3 šaukštelius blynams ir kremui)
Sviestas: 110.00 g (kremui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (blynams)
Kaip gaminti

Iškepkite blynus:

1. Visus ingredientus išmaišykite kartu iki vientisos masės.

2. Blynus kepkite keptuvėje kuo plonesnius, turi išeiti itin ploni blynai!

Iš recepte nurodyto kiekio produktų iškepsite apie 30 blynų.

Paruoškite kremą:

1. Minkštą sviestą išsukite su „Philadelphia“ sūriu, cukraus milteliai, vanilės ekstraktu. Atšaldytą kremą tepkite plonu sluoksniu ant kiekvieno blyno ir dėkite juos vieną ant kito, kol išeis blynų tortas.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais