1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį.
2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją supjaustykite labai plonai, o sūrį sutarkuokite.
3. Imkite blyną ir iš abiejų pusių jį užlenkite.
4. Vienoje pusėje dėkite tarkuotą sūrį, ant viršaus išdėliokite dešrą su cukinija, kad jų krašteliai matytųsi, uždenkite blyną ir susukite kaip kriauklelę.
5. Kepimo indą ištepkite sviestu, blynus šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių, kol išsilydys sūris. Tiekite su grietinės ir pievagrybių padažu. SKANAUS!
Recepto autorė Rasa
1. Miltus išsijokite į dubenį, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir pieną. Maišykite gausis vientisa masė. Tešlą palikite valandai.
2. Užkaiskite vištienos sultinį, imeskite pailgais gabalėliais supjaustytas morkas ir virkite kol jos suminkštės.
3. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, pilkite pussamtį tešlos ir tolygiai paskirstykite. Kai lietinis sutvirtės, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
4. Iškeptus lietinius susukite į ritinėlius ir supjaustykite norimo pločio juostelėmis. Dėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vištienos sultiniu, įmeskite kelis morkų gabalėlius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ar žalumynais.
Knyga „Geri receptai 2“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai 2“
1. Dubenyje sumaišykite miltus su 100 ml vandens, plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol neliks gumuliukų. Įplakite kiaušinius ir pieną. Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į tešlą.
2. Tešlą 1–2 val. palaikykite šaltai arba kepkite iš karto.
3. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, palaukite, kol ims rūkti, įpilkite maždaug 50 ml tešlos, tolygiai paskirstykite. Kai viršutinė tešlos pusė sustings, apverskite blynelį ir apkepkite iš kitos pusės. Sudėkite iškeptus blynus į lėkštę ir palikite atvėsti.
4. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrelį su išspaustu česnaku, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis. Sluoksniais dėkite blynus, varškės kremą ir lašišų griežinėlius.
5. Blynų pyragą bent pusvalandį palaikykite šaltai, supjaustykite kvadratėliais, perverkite dekoratyviu smeigtuku, patiekite kaip užkandį.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.
3. Tešlą kabinkite šaukštu, formuokite vidutinio dydžio blynelius ir iš abiejų pusių kepkite karštuose riebaluose. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
4. Paruoškite varškės įdarą: varškę iki vientisos masės ištrinkite su kondensuotu pienu, įmaišyti cinamoną ir vanilinį cukrų.
5. Paruoškite vanilinį padažą: visus produktus supilkite į dubenį, išplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite į puodelį ir, nuolat maišydama, kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.
6. Blynelius su varške sluoksniuokite į tiek dubenėlių, kiek bus valgytojų.
7. Ant viršutinio sluoksnio tepkite daugiau varškės masės ir užberkite šokolado drožlių. Šalia pilkite vanilinio padažo.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu.
2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką.
3. Paskui sukrėskite į keptuvę smulkintus špinatus, morkas, saujelę petražolių ir troškinkite, kol visos daržovės bus minkštos.
4. Suberkite smulkintas kepenėles, pasūdykite pagal skonį, pagardinkite prieskoniais, dar truputį patroškinkite ir masę sutrinkite.
5. Į tą lėkštę, kurioje patieksite patiekalą, dėkite žalią blyną, ant viršaus kepenėlių troškinio ratuką, po to dėkite oranžinį blyną. Jo vidų įspauskite - bus kur supilti padažą.
6. Padažui skirtą sviestą ištirpinkite, sukrėskite grietinę, žalumynus ir maišydama šiek tiek pakaitinkite.
Kol bus formuojamas „ugnikalnis“, tikėtina, kad blynai atvės. Taigi jau paruoštą patiekalą (tik be papuošimų) kelioms minutėms įdėkite į karštą orkaitę ar mikrobangų krosnelę.
7. Tada papuoškite ir tiekite.
Autorės nuotr./Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Elektriniu plakikliu gerai išmaišykite visus blyneliams skirtus produktus, apie valandą masę palaikykite šaldytuve, tada šaukštu suformuokite blynelius, iškepkite juos kraštuose riebaluose ir atvėsinkite.
2. Špinatus nuplaukite, stambiai suplėšykite.
3. Pomidorus pamerkite į vyną, pagardintą Provanso žolelių mišiniu. Po 2 val. išgriebkite ir nusausinkite.
4. Du šaukštus fetos sumaišykite su grietine ir česnako skiltele.
5. Blynelius sluoksniuokite su špinatų lapeliais ir saulėje džiovintais pomidorais, tiekite su fetos ir grietinės padažu bei avokado kubeliais.
- Nuluptas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite. Į jas įmaišykite kiaušinius, suberkite prieskonius, pasūdykite. Gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinių blynų dydžio blynus. Įdarui kitoje keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną, šiaudeliais supjaustytas paprikas, griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
- Blynus dėkite į kepimo formą arba ant skardos , ant jų dėkite įdarą, pabarstykite mairūnu, žalumynais ir užberkite tarkuotu fermentinu sūriu.
- Pašaukite į orkaitę , įkaitintą iki 150 C , kepkite kol sūris išsilydys.
Recepto autorė: Janina Misiūnienė
- Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
- Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
- Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
- Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
- Nuspauskite skystį.
- Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
- Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
- Kepkite iš abiejų pusių.
- Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
- Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
- Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
- Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
- Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
- Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.
Receptą atsiutė Helena J.
1. Pirmiausia išplakite blynelių tešlą. Muškite į didelį dubenį kiaušinius, berkite druską ir elektriniu plaktuvu išplakite iki švelniai gelsvų purių putų. Tuomet įsijokite miltus, vėl paplakite, kad neliktų gumuliukų, supilkite vandenį, išmaišykite iki vienalytės masės ir palikite bent porai valandų (galima ir pernakt, tačiau tuomet dėkite į šaldytuvą).
2. Kai blynelių tešla „subręs“, įkaitinkite didelę keptuvę nelimpančiu dugnu ir pildami po kelis šaukštus tešlos prikepkite plonų blynelių.
3. Paruoškite įdarą sumaišydami rikotą, burokine tarka sutarkuotą mocarelą (šiek tiek pasilikite viršui) ir smulkiai tarkuotą parmezaną (šiek tiek pasilikite viršui), sudėkite ir trynius, suberkite pipirus, druską, labai gerai išsukite. Jei naudojate špinatus, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, nusunkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į įdaro masę.
4. Nedidelę keturkampę stiklinę ar keraminę formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.
5. Atsirinkite 12–14 gražiausių blynelių, kiekvieną jų aptepkite pora šaukštų sūrio masės ir suvyniokite į vamzdelius. Klokite juos vieną greta kito į kepimo formą, kol visą užpildysite, ant viršaus pabarstykite pasiliktaisiais mocarelos ir parmezano sūriais.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol apkepo viršus pasidarys auksiškai rudas, blynelių pakraštėliai skaniai apskrus. Leiskite porą minučių atvėsti, nes sūris bus itin karštas, o tada skanaukite.
1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Tuomet trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar šiek tiek palikite, kad pakiltų.
3. Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą, jei tešla per tiršta, galima įpilti vandens ar pieno.
4. Iškepkite lietinius. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais.
5. Tuomet tepkite blynelius sluoksniais: vieną kartą su "Rududu" ir riešutų įdaru, kitą – su mėlynių uogiene ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite smulkintais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Jį gamindami ilgai neužtruksite. Pirmiausiai iškepkite blynus, o kol jie aušta, išsukite varškės kremą ir išvirkite karamelės padažą. Tortą sukonstruosite per 5 minutes, prie jo papildomai dar galima pateikti likusios karamelės.
1. Blynams viename inde išmaišykite kvietinius paprastus ir rupius miltus su kukurūzų miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakite kiaušinius su kiaušinių tryniais, ištirpintu sviestu ir pienu. Į skystąją blynų masę po truputį supilkite miltų mišinį ir užmaišykite blynų tešlą.
2. Į įkaitintą keptuvę pilkite po pilną samtį tešlos, ją paskirstykite ir kepkite, kol ant blyno paviršiaus pradės rastis burbuliukai. Tada blyną mentele apverskite. Iškepusį blyną palikite ant lėkštės ataušti. Tai pat iškepkite likusius blynus. Iš visos tešlos turėtų gautis 6 blynai, kuriuos palikite ataušti.
3. Kol aušta blynai, pagaminkite varškės kremą. Varškę kartu su grietine, cukrumi, citrinos sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele, vaniliniu cukrumi gerai išsukite kol kremas taps vientisas.
4. Išvirkite karamelę. Cukrų suberkite į storagudnį puodą ir statykite ant vidutinės kaitros. Kai cukrus pradės lydytis, palaukite, kol visai ištirps, tada sudėkite pjaustytą sviestą, maišykite, kol virs vientisa mase. Sumažinkite kaitrą ir iš lėto supilkite grietinėlę, maišydami leiskite jai užvirti ir nukelkite puodą nuo ugnies. Karamelę palikite praaušti.
5. Sutepkite blynų tortą. Kiekvieną blyną pertepkite 2-3 šaukštais varškės kremo, blynus dėkite vieną ant kito. Torto viršų aptepkite likusiu varškės kremu ir apliekite karamele. Tortą galima valgyti iš karto.
Iškepkite blynus:
1. Visus ingredientus išmaišykite kartu iki vientisos masės.
2. Blynus kepkite keptuvėje kuo plonesnius, turi išeiti itin ploni blynai!
Iš recepte nurodyto kiekio produktų iškepsite apie 30 blynų.
Paruoškite kremą:
1. Minkštą sviestą išsukite su „Philadelphia“ sūriu, cukraus milteliai, vanilės ekstraktu. Atšaldytą kremą tepkite plonu sluoksniu ant kiekvieno blyno ir dėkite juos vieną ant kito, kol išeis blynų tortas.