„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

12 kotletukų be mėsos receptų: tiks ir kruopos, ir daržovės, ir grybai

Kotletai – mėgstamas ir „teisingas“ patiekalas, jei paruošti iš kokybiškos mėsos, tačiau prisikirsti jų vakarienei nėra pats geriausias sumanymas. Kitas reikalas, jei tie kotletai lengvesni – iš daržovių ar kruopų, tuomet ruoškite juos net ir vakarienei, ir pasaugokite keletą kitos dienos pietums, tikrai norėsis!
Kruopų paplotėliai
Kruopų paplotėliai / „Scanpix“ nuotr.
Bulvių ir grybų kotletai
Receptas: Bulvių ir grybų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 154
Receptas
Ingredientai
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės, virtos)
Pievagrybiai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Manai: 5.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite.

2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, nupilkite susidariusį skystį ir pievagrybius sudėkite į bulves. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.

3. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gerai parus. Iškeptus kotletukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

4. Tiekite karštus su grietinės ar sviesto padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kopūstų kotletai
Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 229
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Suskleisti
Avižiniai kotletai
Receptas: Avižiniai kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 109
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 300.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką, smulkintus krapus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, įberkite kelis šaukštus miltų.

3. Paruoštą masę šaukštu dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Grikių kotletai
Receptas: Grikių kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 214
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 1.00 st.
Vanduo: 1.00 st. (1,75 – šilto virinto)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2–3 valandoms.
  3. Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite iki košės konsistencijos.
  4. Trintas morkas sudėkite į išbrinkusius grikius.
  5. Svogūną susmulkinkite ir dėkite į morkas bei grikius.
  6. Čia pat suplakite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Suformuokite kotletus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  8. Kepkite 30 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Bulvių košės kotletukai
Receptas: Bulvių košės kotletukai
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 174
Receptas
Ingredientai
Bulvių košė: 375.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (arba miltų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 50.00 g (patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus.
  2. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą grietinės. Jei matote, kad masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsėlių arba miltų.
  3. Paruoštą masę padalinkite į maždaug 12–15 lygių dalių. Iš kiekvienos jų drėgnais delnais suformuokite kamuoliuką ir suplokite juos į plokščius taisyklingus kotletukus.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite suformuotus kotletukus iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  5. Iškepusius perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite aliejų.
  6. Iškepusius bulvių košės kotletukus patiekite šiltus, su grietine ir smulkintais krapais ar svogūnų laiškais.
Suskleisti
Vegetariški maltinukai
Receptas: Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Kietasis sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą ir morką apvirkite, kad suminkštėtų. Tuomet daržoves ir džiūvėsėlius maistiniu smulkintuvu sumalkite iki vientisos masės.

2. Į masę įmaišykite sūrį, pipirus ir druską.

3. Įkaitintoje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių kepkite šlapiomis rankomis suformuotus kotletukus.

Suskleisti
Burokėlių kotletai
Receptas: Burokėlių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 74
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 50.00 ml
Džiūvėsiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite. 

2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite.

3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Tada įpilkite šlakelį vandens ir dar apie 5 min. patroškinkite uždengtoje keptuvėje.

Skanu su baltuoju padažu ir bulvėmis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Grybų kotletai
Receptas: Grybų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Grybai: 250.00 g (šviežių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (avižinių)
Tirpus grybų sultinys 200.00 ml
Pomidorų tyrė 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkiai sukapotų šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite avižinius miltus ir maišykite, kol jie sugers visą skystį.  

2. Sukrėskite pomidorų tyrę, suberkite avižinius dribsnius. Visą laiką maišant supilkite likusį sultinį. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite susmulkintus riešutus, mėtas ir nukelkite nuo ugnies.

3. Iš praaušusios masės formuokite norimo dydžio kotletus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 20–25 min.  

4. Tinkamiausias garnyras – bulvių košė ir šviežių daržovių salotos.

Patarimas. Jei masė išėjo per tiršta, įpilkite dar šlakelį sultinio, jei per skysta, dar pakaitinkite neuždengtoje keptuvėje, kol sutirštės. 

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai
Receptas: Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai natūralaus)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Avižos: 1.00 st. (dribsniai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sultys)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 50.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite.

2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.

3. Salierą nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.

4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, suberkite tarkuotus salierus, juos kiek patroškinkite.

5. Avižinius dribsnius nusunkite, sudėkite į gilesnį indą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, sukrėskite atvėsintą svogūnų masę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinos žievelėmis ir sultimis.

6. Iš paruoštos masės rankomis formuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje arba orkaitėje.

7. Tiekite su grietine ir svogūnų laiškais.

Suskleisti
Grikių ir grybų kotletai
Receptas: Grikių ir grybų maltinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 125
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 2.00 st.
Grybai: 250.00 g (miško)
Morkos: 1.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (virtos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite.

2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Sumeskite smulkintus miško grybus, tarkuotą morką, viską kiek pakepinkite, masę atvėsinkite ir sukrėskite į tą patį indą.

4. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite grietinę ir viską išplakite elektriniu plakikliu – turite gauti lipnią tešlą. Jeigu ji per skysta, dar įberkite miltų.

5. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus ir kepkite karštame aliejuje keptuvėje arbe be jokių riebalų orkaitėje.

6. Tiekite papuošusi petražolių lapeliais ir citrinos skiltele.

Kulinaro patarimas: jeigu mėgstate apskrudusius kotletukus, prieš kepdamos juos apvoliokite džiūvėsėliuose.

Suskleisti
Avinžirnių maltinukai
Receptas: Avinžirnių maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 176
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 400.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (pusė)
Burnočiai: 4.00 valg. š. (galima keisti linų sėmenimis)
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Miltai: 125.00 g
Krapai: 2.00 valg. š.
Karis: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite.

2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai išmaišykite. Ji turi būti tokia, kad suformuoti maltinukai nebyrėtų. Jei prastai limpa, įpilkite šiek tiek vandens, įberkite miltų. Sudrėkinkite delnus ir suformuokite maltinukus. Kepkite įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškeptus gerai nusausinkite.

3. Tiekite su mėgstamu padažu.

Suskleisti
Sojų kotletukai
Receptas: Sojų kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Sojų mėsa 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Natūralus sultinys 2.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 arbat. š. (skardai patepti)
Konservuoti sojų pupelių daigai 20.00 g
Kaip gaminti

1. Sojų kubelius užpilkite karštu sultiniu ir palaikykite apie 1,5 val., iki išmirks.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai jie dailiai pagels, sumeskite griežinėliais pjaustytus salierus, stambiais šiaudeliais tarkuotas morkas, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 5 min. patroškinkite. Kelis šaukštus troškinio palikite kotletukams papuošti. 

3. Pievagrybius nulupkite. Išmirkusius sojų kubelius gerai nuspauskite ir sumalkite mėsmale kartu su pievagrybiais.

4. Atvėsintas keptas daržoves sumaišykite su sojų ir pievagrybių mase, įmuškite kiaušinius, suberkite kapotas petražoles ir viską gerai išmaišykite. Iš faršo formuokite norimos formos kotletukus, juos dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

5. Tiekite papuošusios šaukštu morkų ir salierų troškinio, su nuvarvintais sojų pupelių daigais. Valgykite su mėgstamu pomidorų padažu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs