Perpildote keptuvę
Atminkite: jeigu norite paruošti mėsą su traškia plutele, ją reikia dėti į keptuvę taip, kad gabaliukai nesiliestų. Priešingu atveju, patiekalas ne keps, o troškinsis.
Kepate mėsą keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi
Traški plutelė gali nepavykti ir dėl to, kad kepimui naudojate keptuvę su nepridegančiu paviršiumi. Tokie indai lėčiau įkaista nei įprasti, todėl tokią keptuvę geriau naudoti omletų, blynelių, blynų kepimui. Mėsai naudokite grilio ar ketaus keptuvę.
Blogai pasūdote vandenį makaronams
Auksinė makaronų gaminimo taisyklė – gerai pasūdykite vandenį, kuriame jie verda. Kitaip galite turėti beskonę masę, kurios neišgelbės joks padažas. Jeigu jums sunku susivokti proporcijose, štai jums orientyras: 300 g makaronų reikia 1 šaukštelio druskos.
Kepate alyvuogių aliejuje
Įkaitintas alyvuogių aliejus praranda visas naudingąsias savybes ir pradeda degti, o tai gali visiškai sugadinti jūsų patiekalo skonį. Todėl palikite alyvuogių aliejų salotų gardinimui, o kepimui naudokite saulėgrąžų aliejų.
Sausų produktų matavimui naudojate stiklinę
Daugelis, deja, reikiamų ingredientų svorį matuoja didele stikline. Pamirštate, kad į stiklinę telpa labai skirtingas kiekis sausų ir skystų produktų. O juk norint gerai iškepti kepinius, reikia laikytis tikslių proporcijų. Todėl geriau naudokite specialius matavimo indus arba virtuvines svarstykles.
Nepakankamai įkaitinate keptuvę prieš maisto gaminimą
Patyrę virėjai sako: „Jeigu tu galvoji, kad keptuvėje jau yra pakankamai įkaitusi, tai palauk dar dvi minutes ir tada jau pradėk gaminti“. Gerai įkaitintos keptuvės reikia daržovių kepimui ir kad mėsa būtų su traškia plutele.
Perkepate česnaką
Daugelyje receptų rašoma, kad česnaką reikia dėti pačioje gaminimo pabaigoje arba kepti 2–3 min. ir paskui išimti. Česnake yra žymiai mažiau vandens nei kitose daržovėse, jis labai greitai pridega ir gali suteikti patiekalams nemalonų poskonį.
TAIP PAT SKAITYKITE: Virtuvės gidas: kokią jautienos dalį pasirinkti sriubai, troškiniui ar kepsniui?
Dedate mėsą iš šaldytuvo tiesiai į keptuvę
Prieš gaminimą mėsa turėtų būti kambario temperatūros. Taip ji vienodžiau įkais, tai leis išvengti dažnos situacijos, kai mėsos gabalas išoriškai jau iškepęs, o viduje dar žalias. Ši taisyklė galioja ir kepant mėsą orkaitėje.
Pagaminę neleidžiate mėsai „pailsėti“
Net jeigu paruošus mėsos patiekalą nekantraujate jį paragauti, geriau palaukti keletą minučių prieš pjaunant. Leidus mėsai „pailsėti“, sultys pasiskirstys tolygiau, ir skonis taps sodresnis.
Saugote visus produktus šaldytuve
Toli gražu ne visi maisto produktai mėgsta šaltį. Pomidorai, svogūnai, česnakai, bulvės, įvairūs tropiniai vaisiai, kaip kiviai ar mangai, taip pat aguročiai ir baklažanai geriau jaučiasi šilumoje. Dėdami šiuos produktus į šaldytuvą, jūs ne ilginate jų gyvavimo trukmę, o greičiau juos gadinate.
Nuolat vartote maistą
Nereikia pernelyg dažnai vartyti besigaminantį maistą, taip galiausiai turėsite iš mėsos išbėgusias sultis, nuo žuvies nubyrėjusius džiūvėsėlius ar į košę pavirtusius varškėčius. Palikite būsimą kulinarinį šedevrą ramybėje ir pernelyg dažnai jo netrukdykite – tai vienas svarbiausių gero virėjo principų.
Perverdate kiaušinius
Ar būna, kad kiaušinių tryniai pavirsta kažkokia pilka substancija, o baltymai pagal skonį primena gumą? Neskubėkite dėl to kaltinti kiaušinių. Greičiausiai, jūs tiesiog perverdate kiaušinius. Kad kiaušiniai būtų tinkamos spalvos ir konsistencijos, juos reikia nuimti nuo ugnies iš karto po vandens užvirimo ir 10 min. palikti karštame vandenyje. Taip baltymas ir trynys pasieks reikiamą kondiciją vienu metu ir neatrodys kaip sugedę.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip virti kiaušinius, kad šie neįskiltų