Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 padažų įvairiems patiekalams

Kartais, norėdami pamaloninti skonio receptorius, ieškome įvairių įmantrių patiekalų receptų. Tačiau šios pastangos toli gražu ne visada atsiperka. Išduosime jums mažytę paprastą paslaptį, kurią jau nuo senų senovės žino visi kulinarai, – didžioji patiekalo sėkmė labai dažnai būna tiesiog gardus padažas.
Padažai
Padažai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Receptai Padažas

Taigi visai nebūtina valandų valandas gaišti laiko vartant kulinarines knygas ar naršant po internetą, paskui dar antra tiek lieti prakaitą virtuvėje, bandant įgyvendinti receptą. Jei pasirinksite tinkamą padažą, net paprasčiausi makaronai ar be jokių ypatingų priedų iškeptas kepsnys gali būti dieviškai skanus.

Siūlome išmėginti keletą nesudėtingų, bet skanių padažų receptų, kurie tiks su mėsos, žuvies, miltų ar daržovių patiekalais. Išsirinkite pagal skonį!

Švelnusis padažas
Receptas: Švelnusis padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Krienai: 2.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus.

2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Suskleisti
Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis
Receptas: Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 32
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Kaparėliai: 50.00 g
Alyvuogės: 50.00 g (žaliosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kaparėlius ir alyvuoges susmulkinkite, česnaką sutrinkite.

2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Suskleisti
Daržovių padažas su kokosų pienu
Receptas: Daržovių padažas su kokosų pienu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (konservuoti savo sultyse)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 30.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Svogūną, česnako skiltelę ir porą apkepkite, sudėkite smulkiai supjaustytas morkas ir troškinkite su šlakekiu vandens kol šiek tiek suminkštės.
  2. Sudėkite salierą ir pomidorus, viską dar šiek tiek patroškinkite.
  3. Supilkite kokosų pieną, viską sutrinkite, pagardinkite druska ir cukrumi.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com

Suskleisti
Pikantiškas saldžiarūgštis padažas
Receptas: Pikantiškas saldžiarūgštis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštrus (gali būti ir neaštrus), mėgstamo skonio)
Jautienos sultinys: 200.00 ml (natūralus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą.
  2. Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
Suskleisti
Totoriškas padažas
Receptas: Totoriškas padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 51
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną.

2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Suskleisti
Andalūzietiškas padažas
Receptas: Andalūzietiškas padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Brendis 1.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - milteliai)
Kaip gaminti

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis.

2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Suskleisti
Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
Receptas: Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 66
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 puodelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Medus: 1.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Kaip gaminti

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.

Suskleisti
Pomidorų padažas
Receptas: Naminis aštrus pomidorų padažas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 37
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (sunokusių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 3.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (trečdalis maltų kvapniųjų)
Actas: 50.00 ml (obuolių)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių ant peilio galo)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
  2. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės.
  3. Gautą masę pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupkite, susmulkinkite ir sudėkite į tyrę.
  4. Suberkite garstyčias, pipirus, aitriųjų paprikų milteliusir virkite, kol tūris sumažės maždaug per pusę.
  5. Baigiant supilkite actą, druską, cukrų, dar kartą užvirkite ir išpilstykite į paruoštus stiklainius.  
Suskleisti
Obuolių ir spanguolių padažas
Receptas: Obuolių ir spanguolių padažas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1500.00 g
Spanguolės: 500.00 g
Svogūnai: 450.00 g
Imbieras: 50.00 g (šaknies)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 500.00 g
Actas: 250.00 ml (obuolių)
Kaip gaminti

2 l padažo.

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, sutarkuokite imbiero šaknį.

2. Į puodą storu dugnu sudėkite pjaustytus obuolius, svogūnų griežinėlius, suberkite cukrų ir pipirus, supilkite actą, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus.

3. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite neuždengtą maždaug 50 min., kol obuoliai ir svogūnai suminkštės ir išgaruos skystis. Nepamirškite vis pamaišyti.

4. Suberkite spanguoles ir pavirkite dar 10 min., tik nelaukite, kol spanguolių žievelė ims trūkinėti.

5. Sudėkite padažą į iškaitintus stiklainius, užsukite metaliniu dangteliu, laikykite vėsioje tamsioje vietoje. Tiekite atšaldytą.

Kulinaro patarimas. Šis padažas ypač tinka prie karšto ir šalto kiaulienos kepsnio, keptos paukštienos, įvairių rūšių sūrio.

Suskleisti
Majonezo padažas
Receptas: Majonezo padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 100.00 g
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Agurkai: 2.00 vnt. (keli marinuoti arba rauginti)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (marinuotų)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį sulčių)
Kaip gaminti

1. Agurkus susmulkinkite, kaparėlius nuvarvinkite.

2. Majonezą sumaišykite su jogurtu, įmaišykite garstyčias, pagal skonį pasūdykite, įpilkite citrinų sulčių, suberkite smulkintus agurkus ir kaparėlius. Jeigu norite, galite įmaišyti kapotų petražolių. Šis padažas tinka prie silkės, mėsos, burokėlių.

Suskleisti
Pievagrybių padažas
Receptas: Pievagrybių padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 112
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g (nedidelių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml
Vanduo: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 10.00 g (ryšulėlis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps permatomi.

2. Suberkite į keptuvę smulkintus pievagrybius ir nuolat maišydama patroškinkite.

3. Intensyviai maišydama įberkite miltus, ir dar šiek tiek pakepinkite.

4. Supilkite grietinėlę, pakaitinkite, tuomet supilkite vandenį. Maišydama pakaitinkite, kol ims burbuliuoti, pasūdykite, pagardinkite pipirais, smulkintais krapais, kelias minutes patroškinkite ant silpnos ugnies.

5. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato. Tuomet galite tiekti su mėgstamu patiekalu.

6. Šis padažais puikiai tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat su troškintomis daržovėmis.

Suskleisti
Grietinės padažas
Receptas: Grietinės padažas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 64
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 100.00 g (neriebios)
Sultinys (mėgstamas) 100.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tarkuoto riešuto (tinka ir juodieji malti pipirai))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste, kol taps permatomas.

2. Suberkite miltus ir dar pakepinkite.

3. Supilkite sultinį, pagardinkite muskato riešutais, pasūdykite ir patroškinkite apie 5 minutes. Jei labai sutirštės, įpilkite dar truputį sultinio.

4. Galiausiai supilkite grietinę, gerai išmaišykite ir 1-2 minutes patroškinkite.

Suskleisti

DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Mano superpatiekalas iš bulvių“ ir laimėti puikų prizą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos