Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 patiekalų su malta jautiena darbo dienos vakarienei

Ir kokiems tik patiekalams nenaudojama malta mėsa – jie gali būti ir sudėtingi, ir patys paprasčiausi. Skubos pilnai darbo dienai, kai vakarienę norisi paruošti greitai, pravers paprasti receptai – šįsyk siūlome repertuarą su malta jautiena.
Čili troškinys
Malta jautiena / Vida Press nuotr.
Kepinama mėsa
Receptas: Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 350.00 g (maltos)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 1.00 vnt. (arba 2 mažesni)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pomidorų tyrė: 200.00 ml
Adžika: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Čili prieskoniai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite jautieną ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes.
  • Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, kubeliais supjaustykite pomidorus, cukiniją ir raudonąją papriką. Suberkite daržoves prie kepamos maltos jautienos.
  • Įpilkite į keptuvę 150 ml vandens, pomidorų tyrę ir adžiką. Pabarstykite druska, rūkyta paprika, čili prieskoniais ir džiovintu baziliku bei raudonėliu. Viską gerai išmaišykite ir ant vidutinės ugnies, troškinkite 30–40 minučių. Rekomenduojama patiekti su ryžiais arba makaronais.
Suskleisti
Spagečiai su jautienos kukuliais
Receptas: Spagečiai su jautienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Sūris: 80.00 g (4 šaukštai tarkuoto parmezano)
Jautiena: 200.00 g (maltos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinėlė: 50.00 ml (35 proc. riebumo)
Pomidorų padažas: 200.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.

2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.

3. Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.  

5. Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.  

6. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu.

7. Tiekdama puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.   

Suskleisti
Spagečiai su padažu
Receptas: Spagečiai su jautienos faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakuotė spagečių)
Jautiena: 200.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (su bazilikais)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir nepriskrestų prie puodo dugno.

2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol faršas patamsės.

4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmezanu ir papuošusi bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
Receptas: Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (maltos)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė raudona)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek pravėsusią svogūnų, česnakų bei paprikų masę. Įmuškite kiaušinį, supilkite Vorčesterio padažą, sukrėskite pomidorų padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite pailgus maltinius, į kiekvieną įsmeikite po vandenyje išmirkytą ilgą konditerinį iešmelį. Aptepkite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje.

3. Paruoškite karamelinius svogūnus. Supjaustykite šias daržoves stambesniais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol jis ištirps. Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį ir maišydama kepkite 12–15 minučių.

4. Maltinius tiekite su virtais makaronais, pagardintus karameliniais svogūnais.

Suskleisti
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
Receptas: Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (malta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Bandelės 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltos)
Kmynai: 4.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse marinuoti pomidorai)
Alyvuogės: 150.00 g (žaliosios)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.

2. Antrą svogūną bei česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, sudėkite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir troškinkite 5 min.

3. Pomidorų padažą supilkite į kepimo indą, ant viršaus sudėkite kukulius, alyvuoges ir kepkite apie 20 min orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Baklažanų bokšteliai su jautiena
Receptas: Baklažanų bokšteliai su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pomidorai: 200.00 g (pomidorai savo sultyse)
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite.

2. Jautieną pakepinkite keptuvėje su prieskoniais, česnaku, svogūnu. Baigiant kepti, sudėkite pomidorus ir dar  patroškinkite 10 minučių. Suberkite raudonėlius.

3. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, įberkite druskos ir pakepinkite keptuvėje.

4. Dėliokite bokštelį - paeiliui mėsą ir baklažaną. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Aštrūs jautienos kukuliukai
Receptas: Aštrūs jautienos kukuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (600 - 700 malta)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (1/3 saldžioji raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (žalias, aitrus ir žiupsnelis penkių rušių pipirų)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 ml (keli lašai)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai sulčių)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.

2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Jautienos ir cukinijų kotletai
Receptas: Jautienos ir cukinijų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 102
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 250.00 g
Jautiena: 500.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Sūris: 60.00 g (grietinėlės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite. Suformuokite 12 kotletų.

3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite  kotletus. Kiekvieną pusę kepkite 5 minutes, kol lengvai apskrus. Kotletus tiekite su bulvių koše ir citrinų skiltelėmis.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltas jautienos pjausnys
Receptas: Maltas jautienos pjausnys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Bandelė: 1.00 vnt.
Svogūnai: 200.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Bandelę išmirkykite vandenyje, nuspauskite ir sudėkite į dubenį.
  2. Nulupkite svogūnus, vieną supjaustykite ir pakepinkite, kol gražiai pageltonuos.
  3. Į dubenį sukrėskite keptus svogūnus, maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir suformuokite apvalius pjausnius.
  4. Likusius svogūnus supjaustykite žiedeliais ir pakepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Išgriebkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.
  5. Kiekvieną pjausnio pusę kepkite po 4 - 5 minutes gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  6. Kai kepsniai apskrus, sumažinkite temperatūrą ir kepkite dar 2 minutes.
Suskleisti
Troškinys „picadillo“
Receptas: Jautienos troškinys „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway'ų
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (liesos kapotos)
Paprikos: 3.00 vnt. (raudonosios, pjaustytos kubeliais)
Svogūnai: 3.00 vnt. (susmulkinti)
Česnakai: 4.00 skiltelės (sutraiškytos)
Alyvuogės: 8.00 vnt. (žaliųjų, supjaustytų ketvirčiais)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto)
Pomidorai: 5.00 vnt. (arba pomidorų savo sultyse)
Cheresas: 3.00 valg. š.
Razinos: 0.50 st. (juodųjų)
Migdolai: 0.50 st. (grūstų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ant riebalų pakepinkite sutraiškytus česnakus ir smulkintus svogūnus, kol viskas suminkštės. Smulkiai sukapotą jautieną sudėkite į keptuvę ir kepkite maišydami iki 10 minučių, kol jautiena įgaus rudą spalvą.

2. Atidėkite papriką, o kitas patiekalo dalis sudėkite į troškinį. Jei dedate nekonservuotus pomidorus, prieš tai juos nulupkite ir susmulkinkite.

3. Šliūkštelėkite chereso, pamaišykite ir uždengę kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Prieš pabaigą sudėkite papriką ir kaitinkite pamaišydami troškinį kol paprika bus karšta.

4. Patiekite su virtais ryžiais.

Suskleisti
Baklažanų kroketai
Receptas: Baklažanų-jautienos kroketai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 200.00 g (maltų)
Faršas: 200.00 g (jautienos)
Vanduo: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 0.50 l (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (maltai mėsai)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinti. Neluptą baklažaną taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais.

2. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, suberti svogūnus ir pakepinti, kol suminkštės. Tada suberti baklažanus ir pakepinti. Kai keptuvė išsausėja, įpilti 100 ml vandens, įberti druskos, sumažinti kaitrą ir patroškinti daržoves 3-5 min.

3. Į didesnį dubenį sudėti faršą, įberti 4-5 valg. šaukšt. džiuvėsėlių, įmušti kiaušinį, įberti maltos mėsos prieskonių, sudėti troškintas daržoves ir viską gerai išmaišyti.

4. Pašlapinti rankas ir iš gautos masės formuoti rutuliuko formos kroketus. Ant lėkštės paberti džiuvėsėlių ir juose apvolioti baklažanų kroketus.

5. Prikaistuvyje įkaitinti alyvuogių aliejų (įpilti aliejaus tiek, kad gerai apsemtų kroketus) ir jame apskrudinti baklažanų kroketus. Išimtus iš puodo sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, ir pabarstyti druska.

6. Patiekti, kaip karštą užkandį. Skanūs ir atvėsę.

Suskleisti
Pagreitintas čili troškinys
Receptas: Pagreitintas čili troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 35
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 250.00 g (maltos; galima naudoti ir kitą mėgstamą)
Pupelės: 250.00 g (virtų; patinkančios rūšies ir spalvos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai pjaustytas)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Kalendros sėklos: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 1.00 sauja (mėgstamo fermentinio; tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Sudėkite maltą mėsą ir 3-5 minutes pamaišydami pakepinkite (jei per sausa – galima įpilti šiek tiek verdančio vandens).

2. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies (kad kunkuliuotų) apie 20 minučių.

3. Patiekdami apibarstykite smulkintu sūriu.

Beje, visada galima pritaikyti šį troškinį savo skoniui. Aš nemėgstu kukurūzų, tai jų nededu. O galima. Kaip ir įvairių žalumynų bei natūralaus smulkinto čili pipiro.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai