12 salotų su vištiena receptų: nuo lengvų ir gaivių iki derinio su bulvėmis

Daržovių bei vaisių salotos suteikia energijos ir įvairių naudingų medžiagų – visi žinome, jog valgyti jas sveika. O kad toks patiekalas suteiktų ir sotumo, gautumėte tokių organizmui reikalingų baltymų, papildykite jas vištiena. Tam puikiai tinka ir specialiai iškeptas ar išvirtas paukštienos gabaliukas, ir likučiai po sočių vakar dienos pietų.
Kopūstų salotos su vištiena
Kopūstų salotos su vištiena / Vida Press nuotr.
Gaiviosios salotos su vištiena
Receptas: Gaivios salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 93
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (virtos vištienos filė)
Salotos: 100.00 g (ledkalnio)
Persikai: 150.00 g (konservuoti)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 20
Receptas
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (įvairių salotų lapai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas „Džiugo“)
Vištiena: 1.00 vnt. (krutinėlė)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas nuplaukite, susmulkinkite, sudėkite kiaušinio gabalėlius, apibarstykite „Džiugo“ sūriu, įdėkite šiek tiek majonezo ir viską išmaišykite. 

3. Vištieną supjaustykite gabalėliais, apvoliokite džiuvėsiais ir kepkite orkaitėje apie 15-20 min. Į lėkštę dėkite salotų, o ant viršaus berkite vištienos gabaliukus.

Skanaus!

Suskleisti
Daržovių salotos su vištiena
Receptas: Daržovių salotos su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (filė)
Salotos: 100.00 g (gražgarstės, salotinės sultenės ar kitos)
Šparaginės pupelės: 150.00 g (šviežios arba šaldytos)
Čederio sūris: 150.00 g
Riešutai: 2.00 valg. š. (kedrų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (pusė - užpilui)
Paprikos: 50.00 g (pusė saldžios raudonos)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtosios - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite užpilą, kad jis kiek pastovėtų ir susimaišytų prieskoniai: avokadą nulupkite, susmulkinkite ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite su smulkinta paprika, kapotais česnakais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

2. Filė įtrinkite vištienos prieskoniais ir iškepkite ant grotelių.

3. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. Salotas dėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus,  šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir čederio drožles.

4. Salotas apliekite paruoštu padažu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

Suskleisti
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
Receptas: Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 34
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Špinatai: 1.00 sauja
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisiai arba 2 trumpavaisiai)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5 - 6 - nedidelių)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Persikai: 1.00 vnt. (pusės skardinės - konservuotų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai maltų džiovintų čili pipirų)
Kaip gaminti
  1. Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
  2. Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
  3. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
  4. Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
  5. Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
  6. Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Vištienos salotos su riešutais ir razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (keptos)
Cukinijos: 1.00 vnt. (šviežia)
Razinos: 80.00 g
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė, pvz., romaninių)
Sultenės: 1.00 sauja
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių; padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono; padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.

2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Suskleisti
Sumuštiniai su vištienos salotomis
Receptas: Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 400.00 g (keptos ar virtos)
Obuoliai: 2.00 vnt. (standūs vidutinio didumo)
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite vištieną ir nuluptus obuolius kubeliais. Salierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).

2. Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.

3. Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Suskleisti
Salotos su vištiena
Receptas: Gaivios vištienos ir avokado salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 33
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Avokadai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Jogurtas: 50.00 g (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos sultys: 0.50 valg. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuluptą obuolį, avokadą ir vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais, o svogūną smulkiai sukapokite.

2. Atskirai indelyje sumaišykite jogurtą, garstyčias, muskatą, pipirus, druską ir citrinos sultis. Gautu padažu užpilkite salotas ir viską gerai išmaišykite.

Suskleisti
Traškios kiniškos salotos su vištiena
Receptas: Traškios kiniškos salotos su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Raudongūžis kopūstas: 0.25 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Morkos: 2.00 st. (juostelėmis pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšelis)
Žemės riešutai: 1.00 st.
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didelė)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (skrudintų sezamų; padažui)
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

2. Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.

3. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.

4. Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.

5. Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir skanaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.

Suskleisti
Vištienos salotos su persikais ir feta
Receptas: Vištienos salotos su persikais ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pekino)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotų, nedidelės pakuotės)
Fetos sūris: 100.00 g
Vištiena: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais.
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų.
  3. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais, visus padažo ingredientus sumaišykite ir gautą padažą užpilkite ant kopūstų, gerai išmaišykite.
  4. Pekino kopūstą dėkite į lėkštę, ant jo išdėliokite fetą, persikus, pomidorus ir uždėkite dar šiltą vištieną.
  5. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Rūkytos vištienos ir persikų salotos
Receptas: Rūkytos vištienos ir persikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (šlaunelė arba krūtinėlė)
Persikai: 410.00 g (skardinė konservuotų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Pekininiai kopūstai: arba salotos 1.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 g (natūralus - padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Imbieras: 5.00 g (1 cm gabaliuko šaknies arba 0,5 šaukštelio maltų imbierų - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais.

2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti).

3. Paruoškite padažą: imbiero šaknį sutarkuokite ir sumaišykite su likusiomis padažo sudedamosiomis dalimis.  Užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bulvių salotos su vištiena
Receptas: Bulvių salotos su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Vištienos krūtinėlė: 350.00 g (be odos)
Špinatai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - užpilui)
Kaip gaminti

1. Bulves (šviežių skusti nereikia) sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Nukoškite, sudėkite į dubenį ir pamaigykite šakute (visiškai sutrinti nereikia).

2. Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį su bulvėmis. Sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytus špinatus. Atsargiai išmaišykite.

3 Paruoškite užpilą: „Pesto“ padažą, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite indelyje, jei reikia, dar pagardintkite prieskoniais.

4. Užpilą supilkite į dubenį su paruoštomis salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Lęšių salotos su vištiena
Receptas: Juodųjų lęšių salotos su vištiena
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 100.00 g
Žalioji citrina: 30.00 g (skiltelių)
Lęšiai: 50.00 g (juodųjų)
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 žiupsnelis (kapotų)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (nuskabytų nuo šakelių)
Kaip gaminti

1. Į puodą įpilkite apie 200 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius ir sudėkite kartu su petražolėmis.

2. Į puodą įstatykite indą, skirtą virti garuose ir sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė. Viską uždenkite dangčiu ir garinkite apie pusvalandį.

3. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite mėgstamu padažu. Vasarą verta rinktis natūralų jogurtą arba savo gamintą vaisių padažą.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis