Iškepkite pyragą:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.
3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.
4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.
Pagaminkite kremą:
1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.
2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.
3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.
4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.
1. Vidutinio dydžio inde linų sėmenis užpylę 9 šaukštais vandens gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.
2. Pupeles trintuve ar virtuviniame kombaine sutrinkite iki vientisumo, įmaišykite mirkytus sėmenis (nesusigėrusio vandens perteklių galite nuvarvinti), supilkite aliejų, suberkite cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir trinkite, kol gausite vientisą masę.
3. Juodąjį šokoladą peiliu sukapokite smulkiais gabalėliais ir suberkite į mišinį.
4. Masę trinkite elektriniu plakikliu, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys tešloje.
5. „Braunio“ masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug 30 min. nuo kepimo pradžios uždenkite pyrago viršų kepimo popieriumi ar folija, kad neapsviltų.
1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.
4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.
5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.
6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.
7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.
1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite mirkti bent 4 val. arba per naktį.
2. Išbrinkusias aguonas sudėkite į sietelį ir palikite šiek tiek pastovėti, kad nuvarvėtų vanduo.
3. Nuvarvintas aguonas sudėkite į virtuvinį kombainą ir kelias minutes malkite, kol aguonos pradės baltuoti.
4. Linų sėmenis sumaišykite su vandeniu ir palikite brinkti apie 10 min.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, o kitame dubenyje cukrų išplakite su išbrinkusiomis linų sėmenimis. Į cukrų įmaišykite aguonas, o po to miltus.
6. Skystį nuo avinžirnių išplakite (kol susidarys balta standi masė, panaši į kiaušinio baltymus) ir lėtai, atsargiai įmaišykite į aguonų mišinį.
7. Kepimo skardą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
8. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40–45min. (jei skarda didesnė ir pyragas plonesnis) arba 50–55 min. (jei skarda mažesnė ir pyragas storesnis).
9. Atvėsusį pyragą subadykite šakute, ant viršaus pilkite kondensuotą pieną ir prieš valgant bent kelioms valandoms palikite šaldytuve, geriausia nakčiai.
1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir atidedame į šoną.
2. Dubenyje sumaišome sausus produktus (iki druskos), kitame – šlapius.
3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame kokosų aliejumi ir pabarstome cukrumi.
4. Persikus supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant skardos dugno.
5. Į šlapius ingredientus įmaišome išbrinkusius linų sėmenis, paskui sausus produktus.
6. Gautą masę pilame ant persikų, tolygiai paskirstome.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-40 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis lieka švarus.
8. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada uždedame lėkštę ir apverčiame, nuimame kepimo popierių.
1. Nedideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir atidedame į šoną.
2. Obuolius nuskutame, supjaustome kubeliais, sumaišome su citrinos sultimis, kad neparuduotų, ir taip pat atidedame į šoną.
3. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu, paliekame 1-2 min., kad išbrinktų. Tada juos gerai išplakame kartu su cukrumi.
4. Akvafabą plakikliu išplakame atskirame inde, plakame apie 5-7 min., kol susidaro baltos standžios putos. Į jas mentele švelniai įmaišome cukraus masę, o tada miltus. Į gautą tešlą įmaišome obuolius, viską pilame į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pateptą kepimo formą.
5. Kepame iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (apie 50 min. kepiau režimu su kaitinimu iš viršaus ir apačios, o po to dar 10 min. su kaitinimu iš viršaus ir vėjeliu).
1. Dubenyje sumaišome sausus produktus ir atidedame į šalį.
2. Nutarkuojame citrinos ir apelsino žieveles, išspaudžiame sultis.
3. Kitame dubenyje sumaišome sultis, augalinį pieną, cukrų, agavų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir žieveles. Į gautą masę įsijojame miltus ir gerai viską išmaišome.
4. Tešlą pilame į pailgą kepimo formą ir kepame iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. (kol įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis lieka švarus).
5. Glajui pagaminti į nedidelį puodą dedame kokosų sviestą (ne aliejų) ir ant silpnos kaitros išlydome. Supilame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
6. Gautą masę tolygiai paskirstome ant atvėsusio pyrago, galima papildomai pabarstyti aguonomis, kokosų drožlėmis.
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
2. Naudojame 11×22 cm skardą (7–8 cm aukščio). Rankose suglamžome kepimo popierių ir juo išklojame kepimo skardą.
3. Datules supjaustome stambiais gabaliukais ir dedame į puodą kartu su 2 šaukštais traiškytų linų sėmenų, pilame migdolų pieną. Užverdame ir paverdame ant vidutinės ugnies porą minučių. Leidžiame pravėsti ir pilame į elektrinį smulkintuvą, tada išsukame iki vientisos masės. Pilame alyvuogių aliejų ir dar kartą išsukame.
4. Persijojame miltus ir sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir druska. Pilame datulių masę į sausus ingredientus ir gerai išmaišome. Suberiame vyšnias tiesiai iš šaldiklio ir lengvai išmaišome. Gautą masę sudedame į paruoštą skardą.
5. Kepame lygiai valandą. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Vieną puodelį avižinių dribsnių sumalkite elektriniu smulkintuvu, o kitą suplakite su vandeniu.
3. Į elektrinio maišytuvo indą berkite sijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, maltus avižinius dribsnius ir išmaišykite. Pilkite kokosų aliejų ir išmaišykite. Galiausiai supilkite avižinių dribsnių ir vandens mišinį, avinžirnių nuovirą ir darsyk išmaišykite.
4. Į gautą masę berkite 2 saujas graikiškų riešutų ir išmaišykite, kad riešutai tolygiai pasiskirstytų.
5. Tešlą pilkite į kepimo formą, ant viršaus berkite likusius graikiškus riešutus, jei labai juos mėgstate, galite dėti dar daugiau.
6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį skanėstą atvėsinkite ant grotelių ir pjaustykite.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Visus pyrago pagrindo ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės.
3. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite masę. Kepkite apie 10-15 min.
4. Paruoškite kokosų kremą. Atšaldykite dubenį, kuriame plaksite kremą. Išimkite iš šaldytuvo kokosų pieno skardinę ir nuimkite sukietėjusį riebiausią sluoksnį, naudokite tik jį. Plakite apie 1 minutę, o tuomet įpilkite vanilę ir cukraus pudrą. Plakite dar apie minutę.
5. Ant atvėsusio pyrago viršaus tepkite mėgstamą uogienę, o tuomet dosniai paskirstykite plaktą kremą. Puoškite uogomis, šokoladu ar riešutais. Patiekite nedelsiant, kol kokosų kremas nesuskystėjo.
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 14,5 cm skersmens formai.
1. Visus produktus sudėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite.
2. Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėkite kepti lygiai 1 valandai į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių (kaitinimas viršus / apačia, be vėjelio).
3. Iškepusio pyrago neišimkite iš formos. Prieš tai atvėsinkite ir įdėkite bent 12 val. į šaldytuvą.
4. Atvėsęs ir šaldytuve „subrendęs“ pyragas bus lengvai pjaustomas bei išlaikys formą. Galite dekoruoti, kaip tik sugalvosite.
1. Gaminame rutuliukus. Į smulkintuvą su S formos peiliu berkite datules, avižinius dribsnius ir smulkinkite, kol masė bus sulipusi. Tuomet iš jos formuokite skirtingo dydžio rutuliukus ir atidėkite į šoną.
2. Ruošiame pagrindą. Į tą patį smulkintuvą dėkite žemės riešutų sviestą, datules, migdolų miltus ir smulkinkite iki vientisos masės. Imkite norimą kepimo formą, dėkite gautą masę, paspauskite, kad sluoksnis būtų tvirtas ir vientisas.
3. Gaminame vidurinį sluoksnį. Į smulkintuvą dėkite bananus, nusausintus anakardžius, pilkite agavų sirupą ir plakite iki vientisos masės. Šią masę krėskite ant paruošto pagrindo.
4. Ant vidurinio sluoksnio dėliokite iš anksto pagamintus rutuliukus, kiekvieną jų kiek spustelėkite, kad įsitvirtintų.
5. Paruoštą tortą dėkite į šaldiklį nakčiai ar bent 6 valandoms.
6. Puošiame desertą. Ištraukite kepimo formą su skanėstu iš šaldiklio, palaikykite kelias minutes, o tuomet išimkite iš formos.
7. Kakavos sviestą, kakavą ir sirupą sumaišykite. Apipilkite šia mase šonus ir viršų. Dar šiek tiek palaukite, kol tortas atitirps ir skanaukite!